Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ervinja Član

Pridružen-a: Ned 16 Jan 2005 14:32 Prispevkov: 461 Aktiv.: 1.95 Kraj: Šentjur
|
Objavljeno: Sob Jul 20, 2013 12:39 pm Naslov sporočila: Agregat |
|
|
Kupil sem agregat 2200W pa na njega ne delajo elektronski aparati kaj naj storim da bi to delovalo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.40 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Sob Jul 20, 2013 1:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dobro, da si dal res obširen opis. Kak model agregata, kaki elektronski aparati, ker je razlika med lučjo in kuhalnikom.
Iz tvojega opisa je možno vse. Od tega, da imaš kake varovalke ali stikalo sklopljeno pa do tega, da ga sploh nisi prižgal.  _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ervinja Član

Pridružen-a: Ned 16 Jan 2005 14:32 Prispevkov: 461 Aktiv.: 1.95 Kraj: Šentjur
|
Objavljeno: Sob Jul 20, 2013 2:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Agregat je nutolNT2200 pa sem priklopil ups APC Back-UPS in ne dela.drugi uporabniki kot je oljni gorilec in kakšni stroji pa delajo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.02
|
Objavljeno: Sob Jul 20, 2013 2:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
UPS preverja tudi številko tvojih gat, zato ne dela.
Hec.
Preverja pa frekvenco in napetost, s tem da na njegovo pojmovanje tega še hudo vpliva oblika sinusoide. In pri tem je neprimerno bolj dosleden kot si pa ti v svojih sestavkih. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
karelkarci Član

Pridružen-a: Ned 23 Dec 2012 13:15 Prispevkov: 35 Aktiv.: 0.23 Kraj: Martjanci
|
Objavljeno: Ned Jul 21, 2013 11:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Ta generator je asinhronski samovzbudni za katere je značilno da se pri veliki induktini obremenitvi razmagnetijo.Drugače je v navodilih za uporabo napisano za kakšno napajanje se uporablja . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.64 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Ned Jul 21, 2013 11:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Domnevam, da je to ta zadeva. Generator nikakor ni asinhronski.
Gre za sinhronski generator z rotorskim navitjem in drsnimi obroči preko katerih AVR napaja rotorsko navitje ter tako skrbi za konstantno izhodno napetost. Na rotorju sicer so trajni magneti, ki pa skrbijo le za inducirano napetost potrebno za začetek delovanja takoj po zagonu.
Mogoče si lahko sposodiš kak drug UPS, mogoče bo s kako drugo znamko šlo. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
int47 Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10 Prispevkov: 2104 Aktiv.: 8.88 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jul 21, 2013 4:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
UPS preverja napetost in frekvenco.
Nekaj od tega ni v mejah.
Razširi meje parametrov na UPS-u.
Daj občutljivost na najmanj.
Testiraj pri bolj obremenjenem agregatu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
karelkarci Član

|
Objavljeno: Ned Jul 21, 2013 6:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
AVR regulacija in trajni magneti na rotorju sinhronskega agregata ne gre skupaj.Rotorsko jedro ima remanentni magnetizem |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Ned Jul 21, 2013 7:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
karelkarci je napisal/a: |
AVR regulacija in trajni magneti na rotorju sinhronskega agregata ne gre skupaj.Rotorsko jedro ima remanentni magnetizem |
Čudno, da gre od kje pa misliš, da dobi napajalno navitje za AVR takoj po zagonu dovolj napetosti. Ne boš verjel da ravno zaradi polja tistih dveh majhnih trajnih magnetkov na rotorju.
Sem videl in popravljal že kar nekaj teh kitajskih generatorjev, enega imam tudi doma in glede tega kar dobro vem kako zadeve delujejo in izgledajo. Veliko sem se seveda naučil tudi ob pomoči glede reševanja težav mojega generatorja na tem forumu za kar se še enkrat zahvaljujem. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
karelkarci Član

|
Objavljeno: Pon Jul 22, 2013 6:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Se opravičujem Primož sem razumel kot da si navedel da je rotor celi magnet |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Pon Jul 22, 2013 10:32 am Naslov sporočila: |
|
|
karelkarci je napisal/a: |
Se opravičujem Primož sem razumel kot da si navedel da je rotor celi magnet |
Ni panike, je pa bila pred nekaj časa ena tema glede takega generatorja kot ti praviš, kjer je, če se ne motim uničilo navitje in razbilo magnete. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|