|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Yessica Neznanec

Pridružen-a: Pon 22 Jul 2013 23:03 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: REČICA OB SAVINJI
|
Objavljeno: Pon Jul 22, 2013 11:27 pm Naslov sporočila: Stotinska izravnava Optima cr500 |
|
|
Pozdravljeni,
ne vem, ali pišem v pravo temo in prosim, ne mi zamerit, ker sva jaz in elektronika vsaj! dva pojma. Ampak nujno rabim pomoč. Imamo blagajno OPTIMA CR500 in nek prepotenten "programer" je na njej "naštelal" stotinsko izravnavo. Kar pomeni, če je cena 1,80 eur, zadevo zaokroži navzgor na 2 eura, če je znesek 1,30 eur, je na koncu GOTOVINA EUR 1,00, torej navzdol. Ker sem zahtevala naj pride in zadevo naredi prav, saj je za 10 minut dela lepo pokasiral, ga ni od nikoder. Ali je mogoče, da sama to na nek način popravim, saj da bom nekomu morala plačati 100 eur za 10 minut dela, mi je grozno. Lepo lepo prosim za pomoč!! PROSIM. Hvala _________________ Yessica |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejcek81 Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32 Prispevkov: 1526 Aktiv.: 7.71 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Jul 22, 2013 11:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav,
sicer te blagajne ne poznam, poizkusi nastavit decimalna mesta. Stran 15 v navodilih.
Navodila.
LP _________________ Če ne gre - ne obstaja! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BorisK Član

Pridružen-a: Sre 02 Apr 2008 23:43 Prispevkov: 278 Aktiv.: 1.33 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jul 23, 2013 12:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Yessica, če je narobe samo to in če si vsaj malo vešča tipkanja po tipkovnicah, bi ti moralo nekako uspeti. Če ne, pa nafehtaj sosedovega mulčka, namesto 100 eur te bo stalo en sladoled.
Kot je omenil že predhodnik, na strani 15 zgoraj imaš 'Flag 6' in drugi vnos 'second entry' imaš po vsej verjetnosti vnešeno vrednost 0, prav bi bilo 2.
Srečno! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Yessica Neznanec

Pridružen-a: Pon 22 Jul 2013 23:03 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: REČICA OB SAVINJI
|
Objavljeno: Čet Jul 25, 2013 2:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni!
Najprej NAJNAJNAJLEPŠA HVALA, da ste mi tako hitro pomagali. Sem poskusila, postopek je:
ključ na "P"
1. tipka VNOS
2. tipka VMESNI SEŠTEVEK
3. se prestaviš do pozicije 6 l_E_tA
4. odtipkala sem 32 (evropski datum in dve decimalni mesti)
5. tipka VMESNI SEŠTEVEK in GOTOVINA, da shrani
A žal, ne zagrabi. Datum smo imeli prej US torej mesec/dan/leto, sedaj je pravilen dan/mesec/leto. Ampak še vedno deluje stotinska izravnava. Natipkaš 30 centov in ti da GOTOVINA EURO 0,00.
Bi bila še kakšna dodatna rešitev?
Najnajlepša hvala! _________________ Yessica |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni