www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Paralelni AD pretvornik

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
drVrh
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17
Aktiv.: 4.35
Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 22, 2013 3:17 pm    Naslov sporočila:  Paralelni AD pretvornik Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

zanima me okrog paralelnih ADP, prvo njihova formula 2^n -1 pokaže da rabimo za npr. 3 bitno število 7 komparatorjev vezanih na referenčno in našo napetost.
S tem dobimo razpon pretvorbe od 0 do 7 voltov.

Problem pri meni ki pa nanj ne najdem rešitve pa je cifre do 9.9 V, torej narediti moram pretvornik ki bo imel razpon cifr od 0 do 99, kar pa mi pride v poštev 2^7 -1, kar pa mi prinese 127 komparatorjev za zvezat. PAZI TODA, ne tazumem če jih lepo vežem oz. nadaljujem tako da zvežem vseh teh 127 komparatorjev bom imel razpon do 128 V , če jih bom zvezal 99 bom imel do 99 V. Ne znam pa zvezati te komparatorje tako da bom imel decimalne cifre. Namesto 99V bom imel 9.9 V.

Iz spodnjega načrta moram nadaljevati da bom imel razpon merjenja od 0-9.9 V

paralel_ADP.PNG
 Opis:
To je primer paralelnega ADP ki ima razpon do 7 V.
 Velikost datoteke:  38.34 KB
 Pogledana:  81 krat

paralel_ADP.PNG

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
drVrh
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17
Aktiv.: 4.35
Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 24, 2013 2:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ma kdor koli kaksno idejo?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
int47
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Aktiv.: 8.88
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 24, 2013 5:10 pm    Naslov sporočila:  Re: Paralelni AD pretvornik Odgovori s citatom

S shemo se nisem ukvarjal, ker je neberljiva.

drVrh je napisal/a:
S tem dobimo razpon pretvorbe od 0 do 7 voltov.

Na splošno ne bo držalo.

Na kaj vpliva referenca?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
GUMY
trgovec

Pridružen-a: Sre 22 Sep 2010 11:03
Aktiv.: 2.72
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 25, 2013 8:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

maksimalni doseg je odvisen izključno od referenčne napetosti.
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni