|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.99
|
Objavljeno: Sre Jul 24, 2013 10:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
stran 10, vsakih 6 mesecev
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
VPS5000-slovensko t navodilo v.1.1.2003-09.pdf |
Velikost datoteke: |
850.45 KB |
Downloadano: |
22 krat |
_________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Sre Jul 24, 2013 10:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Res piše:
Citiram: |
Depending on the machine location, but no less often than twice a year,
remove the side panels from the machine and blow the inside of the
machine clean with dry, reduced-blow compressed air. Do not aim airjets
at electronic components from too close a range.
- If a lot of dust has accumulated, clean the cooling-air ducts. |
_________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boriskozjan Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23 Prispevkov: 956 Aktiv.: 4.73 Kraj: Šmarje pri Jelšah
|
Objavljeno: Čet Jul 25, 2013 6:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Slowfly, glede na to da delaš na servisu za fronius, a mi lahko poveš v čem finta Froniusove politike, da ne moreš dobiti navodil v elektronski obliki na njihovi spletni strani?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jul 25, 2013 7:30 am Naslov sporočila: |
|
|
Boris ne delam na servisu za Fronius, delam na servisu podjetja Varesi, kjer med ostalimi znamkami servisiram tudi izdelke firme Fronius. Servisiram vse mogoče znamke. Podjetje kjer delam pa je uvoznik za aparate znamke Cebora, Lorch, Telwin in BMP.
Za te lahko kot serviser dobim karkoli, vendar stvari ne smejo iz firme. Za ostalo se ne dobi od proizvajalcev praktično nič.
_________________ Še dobro, da bitje srca in dihanje nadzoruje vegetativno živčevje. V nasprotnem primeru nekateri ne bi preživeli niti 24 ur. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2342 Aktiv.: 9.88 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Tor Sep 03, 2013 9:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da po dobrem mesecu javim rezultate (kmalu po objavi se mi je sesul računalnik in sem tole čisto pozabil).
Torej, napaka je bila v temperaturnem senzorju na hladilniku, senzor je na vezje priključen preko konektorja ki je izgleda izgubljal stik. Poleg tega je nekdo pred mano že šaril po njem in je senzor imel komaj kaj stika z hladilnikom, tako da sem zadevo očistil in ponovno pritrdil.
Strani kjer je pisalo o tem problemu ne najdem, sem pa našel servisno navodilo tukaj. Ta ki sem ga popravljal je prav tak kot na slikah na tej strani, servisno navodilo pa je za malo novejši tipki ima samo eno vezje.
Na pripeti sliki se vidi senzor desno spodaj na hladilniku (slika je iz zgornje strani).
Lep pozdrav, Peter
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
420.24 KB |
Pogledana: |
25 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.47 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sre Sep 04, 2013 8:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Peter, isti aparat sem popravljal nekaj dni nazaj očetu. Shemo sem našel na netu. No, pri meni je bil problem, ker čez 70a ni hotel dati. V okvari je bil en lm1458. Zadeva spet dela kot šus.
_________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Alex17 Član

Pridružen-a: Ned 28 Feb 2010 21:46 Prispevkov: 476 Aktiv.: 2.55 Kraj: Ljutomer
|
Objavljeno: Sre Sep 04, 2013 9:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Am, da si malo sposodim temo, kje kaj najdete sheme za varilne aparate?
Že nekaj časa brez uspeha iščem kako shemo za WTL TE 2000 AC/DC TIG.
Simptomi so sledeči: takoj po pritisku tipke na pištoli se vklopi lučka za Error, izpiše se nastavljeni tok, na elektrodi pa ni ne HF pulzov, ne varilne napetosti. Sem ga odprl in zamenjal en zažgan kondenzator nekje okoli IGBT-jev, kaj drugega pa še nisem gledal, saj je kar precej vezij natlačeno notri.
Če ne bo druge, bom šel "reverse engineering" - od lučke do procesorja in potem preverjat vse pine procesorja, če se na katerem dogaja kaj čudnega (padec kake od merjenih napetosti ali kaj takega). Čeprav se mi zdi, da je to bolj brcanje v temo...
Nimam namreč niti kake osnovne zgradbe enega takega kitajskega TIG AC aparata, da bi na hitro videl kaj vse je notri. Sedaj vidim samo enih par napajalnikov in močnostne IGBT-je, krmilno vezje, nimam pa pojma, kje se zadeve lotiti.
LP,
Alex
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1906 Aktiv.: 8.04 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Tor Dec 15, 2015 11:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se bom prislinil kar v to temo.
Sicer gre za Fronius Transpocket 1500.
Stvar očitno ni napravljena za delo na agregatu (jaz vem - lastnik očitno ne )
Ob hitri obdukciji sem postavil delno diagnozo, da je v okvari switcher, ki napaja elektroniko. Napetosti 5V, 15V in -15V pri regulatorjih ni.
Več danes nisem razkopaval saj je del pred transformatorčkom delno zalit z precej trdo smolo.
Se je morda že kdo ukvarjal z tem delom ?
_________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni