www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

avg free antivirus
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.17
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 25, 2013 8:55 pm    Naslov sporočila:  avg free antivirus Odgovori s citatom

avg free antivirus uporabljam že leta. Sedaj pa mi je začenjal dajati konfliktne informacije:

Če zahtevam status, mi javlja, da je database outdated,
če zahtevam update, mi javlja, da ni novih update baz.

Bojim se, da nekaj ni v redu.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.83
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 25, 2013 9:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mi je delal to licenčni. Počakal sem nekaj časa, da se je sam pošlihtal.

Enkrat pa sem celo reševal težavo z AVG supportom, vendar takrat se je šlo mislim, da za nekaj drugega.

vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 25, 2013 9:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Koliko časa misliš, da je smiselno čakati?
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 25, 2013 9:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verejetno se je program sam zablokiral med posodablanjem oz. je naredil napako. Pusti ga nekaj dni, če ne bo OK, ga ponovno inštaliraj.
Lahko pa pošlješ problem na support, vendar ne vem ali se ukvarjajo s FREE verzijami.

Meni so takrat poslali neko aplikacijo, ki je generirala potrebne datoteke, za njih, za opis problema, nato so mi poslali aplikacijo, ki je zadevo poštimala.

ElGrigon
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 25, 2013 9:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da imam prosto licenco še za en rač. Lahko poskusiš (če je še ena prosta) polno verzijo, velja do Jan.2014.
Več na ZS.

s57bat
Član
Član

Pridružen-a: Pon 09 Apr 2007 9:06
Aktiv.: 0.90
Kraj: Moste

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 26, 2013 12:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hej hoj!

Sam sem uporabljal AVG dolgo časa, potem pa mi je začel zelo upočasnjevati računalnik in sem prešel na AVAST. Zelo zadovoljen.

l.p. Tomaž
Nazaj na vrh
Mihc87
Član
Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2011 11:58
Aktiv.: 1.07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 26, 2013 3:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čas in datum imaš pravilno nastavljen na računalniku? Da ni mogoče nekaj let nazaj in ti potem daje čudne informacije?
Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 27, 2013 8:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ej, to je pa slabo:
Sedaj sem brez antivirusa.

Sem se odločil, da ga ponovno instaliram in sem najprej skušal deinstalirati instaliratni avg pa je javil napako, da ne gre.
Pa sem zagnal instalacijo nove verzije, ki sem jo potegnil iz net-a, pa je pri deinstalaciji starega tudi škripnil, češ, da naj poizkusim ročno, to je pa tisto, kar ni šlo.

In sedaj sem pred dilemo, kaj narediti. Bo potrebno formatirari disk in začeti iz nule?

snap.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  41.98 KB
 Pogledana:  9 krat

snap.jpg

Nazaj na vrh
6dan8
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53
Aktiv.: 5.98
Kraj: Goriška

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 27, 2013 9:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
...skušal deinstalirati instaliratni avg pa je javil napako, da ne gre
Deinstalirati, kako?
1.) Z opcijo "uninstall", ki jo ponuja avg?
2.) Ali z OS (pri Win gre pot nekako takole: Control Panel - Add Or Remove Programs; klikneš program in izbereš Remove...)?
3.) Obstaja še tretja pot: namenski programi za odstranjevanje programov.
Ker, kolikor vidim po pripeti slikici, namestitveni program priporoča ročno odstranjevanje prejšnje namestitve. To ponavadi pomeni točko 2 (ali 3, za bolj "trmaste" programe).
Če prejšnji avg še teče, bi ga bilo dobro zaustaviti. In potem poskusiti z odstranjevanjem.

Citiram:
Bo potrebno formatirari disk in začeti iz nule?
Če je disk precej nasmeten, potem bi mogoče bila opcija sveža namestitev. A jaz bi najprej poskusil odstraniti stari AV in namestiti novega.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kastaneda
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18
Aktiv.: 2.40

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 27, 2013 9:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://forums.avg.com/ww-en/avg-forums?sec=thread&act=show&id=215517
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 27, 2013 9:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

deinstaliral sem po varianti 2

sedaj iščem po googlu Download AVG uninstall/cleanup utilty
Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 27, 2013 9:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Našel AVGIDPUniinstaller.exe, pretočil in pognal, zgodilo se ni nič
Nazaj na vrh
6dan8
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53
Aktiv.: 5.98
Kraj: Goriška

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 27, 2013 9:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm, vilko, kaj pa odstranjevanje "peš" - po "receptu " z linka, ki ga je pripel kastaneda?
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.89
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 27, 2013 10:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam nimam AV programa, a tole se mi sliši bolj komplicirano kot pa odstranjevanje morebitnega virusa.
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 27, 2013 10:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobro. Zadnja rešitev je formatiranje diska in reinstalacija vsega.
CD-j za driverje in XP imam. Ni fajn, je delo za nekaj dni, a vseeno, pot je.

Imam pa še en računalnik, ki sem ga pred letom kupil pri BigBang-u, ACER prenosnik, ki so mi ga prodali z že instaliranim Windos 7 brez kakršnegakoli CD-a rekoč, da je vse na disku v računalniku.
Če se mi kaj takega zgodi tam, pa res ne vem, kaj bi počel, kot da ga nesem na servis.
Res, da je bil poceni, ker je kao bil razstavni eksponat v trgovini, a vseeno se čutim nebogljenega, kaj narediti, če se mi tam sistem sesuje.

Imate tudi vi računalnike brez CD-jev za restavracijo?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni