|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
arksi Član

Pridružen-a: Sre 03 Sep 2008 10:19 Prispevkov: 748 Aktiv.: 3.66 Kraj: Dolenjska
|
Objavljeno: Pet Jul 26, 2013 9:59 am Naslov sporočila: Baofeng UV-5R in FSK signal |
|
|
Imam Kitajsko radijsko postajo BAOFENG UV-5R. Postaja je poceni in ima širok frekvenčni razpon.
Rad bi jo uporabil za en test in sicer za oddajo FSK signala. Poizkusil sem FSK signal pripeljati iz mikroprocesorja 5V preko kondenzatorja na integrirano vezje U2 - RDA1846 na nožico 11 kjer je vhod za mikrofon, vendar, žal ni delovalo. Sicer se je na sprejemu nekaj slišalo, vendar ni bilo v redu....
Sedaj me pa zanima ali sem jaz tale FSK signal pravilno priključil na nožico 11, ali bi bilo potrebno FSK signal dovesti na kakšen drugi vhodni pin? Bi vas prosil za kakšen namig.
Dodajam shemo radijske postaje BAOFENG UV-5R.
LP
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
shema-baofeng-5r[1].pdf |
Velikost datoteke: |
1.7 MB |
Downloadano: |
21 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
S55EI Član

Pridružen-a: Pet 21 Maj 2010 12:47 Prispevkov: 569 Aktiv.: 3.10 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Pet Jul 26, 2013 12:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pin 2 na konektorju J1. Pa obvezno uporovni delilnik ali še boljše trimer za nižanje nivoja.
_________________ Lep pozdrav, Marko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
arksi Član

|
Objavljeno: Pet Jul 26, 2013 1:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
poule je napisal/a: |
Tudi sam jo imam namen kupiti. Je kakšna težava z uvozom? Ima CE znak,... Od kje si jo kupil. Sam sem gledal tule:
link |
Kupil sem jo na Ebay. Ne vem več na kateri strani. Ni nobenih težav z uvozom. Plačaš samo še davek, ker je vrednost nad 22€ in stroške carinjenja in obveščanja (cca 8€). Se mi pa zdi, da je v prodaji že novejši tip postaje BAOFENG-UV-5R +. Ne vem pa kaj tisti + pomeni....
@S55EI
Pa se vrnimo nazaj k temi:
če vežem za oddajo FSK signala tako, kot sem skiciral na spodnji sliki, a bi bilo tako v redu? Bi bilo potrebno vmes med uporom in procesorjem dodati še kondenzator?
Pa seveda, maso od procesorja na maso postaje.
LP
|
339.61 KB |
Pogledana: |
31 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
S55EI Član

|
Objavljeno: Pet Jul 26, 2013 1:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo.
Ponavadi se tega ne cini vpostajo ampak na konektor. V temu primeru na konektorju J1 izbereš srednji odcep (interni mikrofon ti tako odklopi) in ga priključiš na srednji odcep (drsnik) potenciometra. En konec potenciometra daš na izhod mikrokontrolerja, drugi pa na maso mikrokontrolerja in povežeš to maso na konektor J301 na začetni oklopljen pin ki gre preko 27 ohmskega upora na maso postaje.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
arksi Član

|
Objavljeno: Pon Jul 29, 2013 6:41 am Naslov sporočila: |
|
|
@S55EI
A si misli tako? Bo tako v redu?
Dodal sem še upor, v primeru, da zavrtim poteciometer v skrajno lego proti mikroprocesorju. 5V bi bila pa verjetno malo prevelika napetost za na mikrofonski vhod?
LP
|
328.48 KB |
Pogledana: |
20 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
S55EI Član

|
Objavljeno: Pon Jul 29, 2013 7:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Tako bi moralo biti v redu. Ne pozabi nulo oz minus od mikroprocesorja. Začni s testiranjem tako, da imaš drsnik potenciometra obrnjen dosti bolj proti masi cca 90%.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni