|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Desso Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2011 14:42 Prispevkov: 237 Aktiv.: 1.40 Kraj: Polzela
|
Objavljeno: Tor Jul 30, 2013 3:53 pm Naslov sporočila: AutoCad 2008 |
|
|
Pozdravljeni.
Imam težavo s programom AutoCad.
Narisani objekt, na primer kvadrat, ne znam spraviti v UCS, se pravi tako, da je spodnji levi vogal kvadrata v koordinatnem izhodišču in to tako tudi shraniti .
Gre za dva vidika:
- začeti risati objekt v izhodišču
- že narisane objekte spraviti v izhodišče in tako shraniti.
Ko odprem nek že narisan objekt mi ga postavi na primer v točko X,Y = 19650, 700
Že več ur se trudim, pa ne gre. Zato sem pomislil na pomoč na forumu.
Pred nekaj meseci mi je tak podvig celo uspel, pa si nisem zapisal in sem pozabil. Sedaj se ne morem več spomniti. Verjetno so to prvi pokazatelji razvijajoče se demence?
V pričakovanju rešilnih odgovorov se že sedaj zahvaljujem.
Lp, D _________________ Čas rani vse cele! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
red_mamba Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56 Prispevkov: 1486 Aktiv.: 6.25 Kraj: Yogyakarta
|
Objavljeno: Tor Jul 30, 2013 3:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ze nekaj casa nisem delal z AtaCadom
oznacis vse objekte
move
izberes izhodiscno tocko
vtipkas 0,0 _________________ Bad things happen to good people all the time for no reason!
Blog |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Tor Jul 30, 2013 5:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj bi pa to sploh hotel imeti?
Je sicer Red_mamba to povedal kako objekt prestaviti v 0,0.
Dodal bi edino to, da je izhodišče točka, ki jo želiš imeti v 0,0.
Če imaš blok, ki ga želiš vstaviti ga izbereš in vpišeš v ukazno vrstico 0,0 pa enter in ga vrže v izhodišče. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.36
|
Objavljeno: Tor Jul 30, 2013 6:01 pm Naslov sporočila: Re: AutoCad 2008 |
|
|
Desso je napisal/a: |
Narisani objekt, na primer kvadrat, ne znam spraviti v UCS, se pravi tako, da je spodnji levi vogal kvadrata v koordinatnem izhodišču in to tako tudi shraniti . |
Svet je relativen, še posebej v AutoCadu... če ne gre prestavit objekta, pač prestaviš UCS  _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Desso Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2011 14:42 Prispevkov: 237 Aktiv.: 1.40 Kraj: Polzela
|
Objavljeno: Tor Jul 30, 2013 6:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Highlag je napisal/a: |
Zakaj bi pa to sploh hotel imeti?
Je sicer Red_mamba to povedal kako objekt prestaviti v 0,0.
Dodal bi edino to, da je izhodišče točka, ki jo želiš imeti v 0,0.
Če imaš blok, ki ga želiš vstaviti ga izbereš in vpišeš v ukazno vrstico 0,0 pa enter in ga vrže v izhodišče. |
Da saj tako, naredim, narisan kvadrat se premakne v 0,0, shranim kot *.dxf. Ko pa odprem to datotekov USB CNC Kontrolerju ali v Cut2D, je objekt zelo ven iz izhodišča in ne morem delati naprej. Vendar vem, da se da, ker sem aprila letos to popravil in je bilo tako kot treba.
Ne naredim čisto tako, kot praviš ti in Red_mamba ampak:
-klik na ikono My Workspace > UCS > določim točko koordinatnega izhodišča ki je narisan na del. površini potem pa Move in potegnem kvadrat v izhodišče.
To sem prebral v Helpu.
Potem sem pa poskusil še tako kot pravita vidva katch pa je v tem, da vse zapreš > File > New > odpre se okno kjer izbereš Template > Poleg gumba Open je še mali gumb kjer izbereš Open with no Template - Metric. Potem pa lahko postopaš kot sta svetovala vidva in je ok. Hvala obema.
Lp, D
Lp, D _________________ Čas rani vse cele! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni