|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
phoebus Član

Pridružen-a: Čet 30 Apr 2009 20:22 Prispevkov: 58 Aktiv.: 0.30 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Jul 23, 2013 2:28 pm Naslov sporočila: Vgradni pomivalni stroj gorenje se ustavi in piska |
|
|
Ima kdo kakšno idejo- vgradni pomivalni stroj gorenje GV65324XV (PMS 60 L, art 287672/01) se občasno (vsako n-to pranje) sredi pomivanja ustavi in začne piskati. Na zaslonu ni zapisana nobena napaka, se pa ponavadi ustavi pri 1:20 ali 1:13 (program "auto").
Če vrata odprem + zaprem, nadaljuje s pranjem.
Se komu sanja, kaj bi lahko preveril? Pprobal sem ga odklopiti od elektrike, preveril če je filter na dnu čist, če ni slučajno prepognjena kaka cev...
Aparat je še v garanciji, ampak mi je na klicnem centru rekla, da če se napaka ne pojavlja redno, lahko serviser zaračuna nalog če hodi zastonj (ni napake ko pride)...in tudi sicer mi je malo neumno da bi prišel in napake nebi bilo.
Ko sem pognal testno pranje brez posode oz. s čisto posodo (že 4x, s tableto in brez), se itak po murphyju ni nikoli ustavil :-/ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
darko32 Član

Pridružen-a: Pon 24 Maj 2010 22:27 Prispevkov: 151 Aktiv.: 0.82 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jul 24, 2013 1:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pred nekaj leti sem imel podoben problem z gorenjevim pomivalnim strojem. NAmreč spodaj pod njim ima vgrajeno stikalo za priemr izteka vode. NApako sem odpravil tako, da sem pobrisal vso vodo in pazil, da pri odpiranju vrat ne natočim pod njega vode.
Mislim, da je lahko problem v to smer. LAhko pa je tudi stikalo na vratih, kjer je odlomljena plastika, ki stabilizira stikalo. Ko deluje se stikalo toliko premakne, da ti izklopi. Ko pa ponovno odpreš in zapreš pa se stikalo spet premakne in drži za nekaj časa.
To je šibka točka pritrjevanja stikal na vratih pri teh modelih. Preveri pa tako, da poslušaš in spremljaš zapiranje in odpiranje vrat. Će se obnaša čudno in gre malo bolj trdo pokliči kar servis, da ti odpravi to napako.
Drži se pravil ! VolkD |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
phoebus Član

|
Objavljeno: Sre Jul 24, 2013 2:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
U, senzor vrat, saj res...sicer se odpira in zapira čisto lepo, ampak ko sem prižgal in med pranjem odprl vrata- isto piskanje, očitno bo tipka ali nosilec- pod strojem je suho kot poper.
Ko naslednjič piska, kličem servis, da ne bom skuril garancije (čeprav prsti srbijo...)  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
phoebus Član

|
Objavljeno: Sre Jul 31, 2013 9:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Do konca prejšnjega tedna je začel prekinjati ob vsakem pranju, tako da sem klical servis.
Če bo imel še kdo podoben problem: po preizkušanju zapiranja, guncanju in tipanju stroja, je serviser samo odstranil in ponovno namestil gumo okoli vrat...
...in stroj (zaenkrat tri pranja) dela kot raketa
Očitno je takrat v programu kaka sprememba temperature, in je gumo, ki je bila očitno že tako malo iz ležišča in šponala vrata, ravno toliko napelo, da je porinila še malo bolj in je prekinilo stik. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
darko32 Član

Pridružen-a: Pon 24 Maj 2010 22:27 Prispevkov: 151 Aktiv.: 0.82 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Avg 04, 2013 7:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
phoebus je napisal/a: |
Do konca prejšnjega tedna je začel prekinjati ob vsakem pranju, tako da sem klical servis.
Če bo imel še kdo podoben problem: po preizkušanju zapiranja, guncanju in tipanju stroja, je serviser samo odstranil in ponovno namestil gumo okoli vrat...
...in stroj (zaenkrat tri pranja) dela kot raketa
Očitno je takrat v programu kaka sprememba temperature, in je gumo, ki je bila očitno že tako malo iz ležišča in šponala vrata, ravno toliko napelo, da je porinila še malo bolj in je prekinilo stik. |
Kot vidim, je VOVko opozoril na pravila.
Sam semopisal svoj primer in kako sem ga odpravil. NAvedel sem tisto stikali, ki ti povzroča težave. Tukaj smo ugotovili, da se lahko takšen primer dogodi veliko ljudem in je očitno ta forum tudi uporaben za ostale.
ZAto naj se pisanje forumašov ne šteje kot neka ekonomska propaganda serviserjev ampak kot pomoč, da se napake v manjšem obsegu lahko odpravijo tudi v lastni režiji. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni