www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

3D printer - izdelki
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> 3D Tiskanje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
matjazl
Član
Član

Pridružen-a: Ned 31 Okt 2010 16:16
Aktiv.: 0.10
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 09, 2013 1:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za preproste oblike uporabljam kar online orodja. Zelo preprost in zmogljiv https://tinkercad.com za malo kompleksnejša (z npr ukrivljanji robov) pa http://www.123dapp.com
Za kompleknse oblike pa http://www.wings3d.com
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Peter123
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34
Aktiv.: 7.21
Kraj: Lj.

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 09, 2013 3:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Super hvala za informacije.
Tole je kr neki materiala za sprobat.
Nazaj na vrh
besoft
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2012 10:22
Aktiv.: 3.64
Kraj: Žižki - Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 09, 2013 4:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zelo podoben SolidWorksu je Alibre Design..a je bistveno cenejši.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
StricGeza
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2007 11:53
Aktiv.: 4.72
Kraj: Gradišče pri Divači

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 09, 2013 5:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ElGrigon je napisal/a:
Ta SolidWorks je videti uporaben program. Se izplača to kupiti?

Ne, definitivno se ti ga ne splača kupiti, predlagam da malce "povprašaš" po raznih "mračnih" straneh.

webmouse
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27
Aktiv.: 5.50
Kraj: Bloška planota

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 10, 2013 10:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ElGrigon je napisal/a:
Ta SolidWorks je videti uporaben program. Se izplača to kupiti?

Sam ga uporabljam - meni je bolj kot Acad pa tudi cenejši je od Acada

Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.40
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 10, 2013 10:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Autodesk inventor se dobi zastonj na njihovi strani, če rečeš da si študent.
Je pa to od istih, ki delajo autocad samo, da je za 3D namenjen. Pa google sketchup je tudi brezplačen.

mkezmah
Član
Član

Pridružen-a: Sre 21 Jan 2009 16:30
Aktiv.: 1.10
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 12, 2013 7:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Google sketchup je sicer super, hiter in enostaven...AMPAK: vse krivine so dejansko prelomljene ravne črte (krog ni nikoli pravi krog, temveč večkotnik).

Zato je žal za kaj bolj resnega neuporaben.

LP
Marko
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.06
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 12, 2013 9:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mkezmah je napisal/a:
krog ni nikoli pravi krog, temveč večkotnik.

Krog je že po definiciji n-kotnik pri čemer gre n proti neskončno.
Tudi drugi programi delujejo povsem enako, le da je verjetno n večji.

matjazl
Član
Član

Pridružen-a: Ned 31 Okt 2010 16:16
Aktiv.: 0.10
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 12, 2013 9:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še bolj pravilna definicija je, da je krog sestavljen iz točk, katere so vse enako oddaljene od središča.

Kar se tiče Sketchupa, lahko nastavljaš to "natančnost". Bolj pomembno od tega pa je potem orodje za razrez (v gcode), saj lahko tam izgubiš precej več natančnosti kot v Sketchupu.
Nazaj na vrh
mkezmah
Član
Član

Pridružen-a: Sre 21 Jan 2009 16:30
Aktiv.: 1.10
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 12, 2013 9:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Velja, torej da popravim večino svojih napak.

Sketchup privzeto uporablja 24 stranic v krogu. Če želiš, jih lahko nastaviš na več, vendar se potem pozna pri hitrosti. Kar je najpomembneje pa je, da se število stranic ohranja ne glede na velikost kroga - tako pri majhnem krogu ne bo videti, da je večkotnik, pri velikem pa bo to zelo očitno.

Ko sem 2D presek iz Sketchupa izvažal v npr. Cut 2D za pripravo g-kode sem imel težave, saj Cut 2D dela z vektorji - moji krogi pa niso bili oblikovani v krivulje, temveč v skupino črt. Ko sem izdelek zrezkal na CNC-ju, se je to zelo poznalo.

Nekaj časa sem kroge, ki so bili v resnici večkotniki, ročno spreminjal v krivulje. Ko sem se tega naveličal, sem pričel za risanje uporabljati Solidworks in teh težav več nisem imel, saj mi je kroge izvozil kot krivulje.

Namen prejšnjega prispevka ni bil demonstracija mojega (ne)znanja, temveč zgolj prijazno opozorilo iz lastnih izkušenj, ki bo morda nekomu prihranilo nekaj časa, če se bo lotil učenja dela s Sketchupom, šele ko ga bo začel bolj uporabljati, pa bo spoznal njegove omejitve in bo moral začeti znova s katerim drugim programom.

Sketchup tudi ni več Google, Temveč Trimble Sketchup (pač, zaradi navade sem se zatipkal).

LP
Marko
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> 3D Tiskanje Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni