www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Je kdo že poskusil tole? - Bump ključ
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.91
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 04, 2006 9:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Večkot 20 let sem imel garažo odprto, pa mi ni nikoli nič izginilo. Odprta je bila, ker je bila ključavnica pokvarjena, pa se nobenemu ni zdelo, da bi zamenjal. Pred 3 leti je hudo neroden obiskovalec mojega dvorišča ob speljevanju, pozabil dati v rikverc... tako sem imel razen moje krame v garaži še njegov razbit avto, skupaj z preostanki odsluženih vrat...
Vrata sem seveda zamenjal in zaklenil, ker je bilo prav zanimivo preizkusiti "novo tehniko".
Po treh dneh odsotnosti, sem ugotovil, da je nekdo vlomil ! Tudi s policijo nismo uspeli ugotoviti kaj je izginilo. Po moje je zagledal tiste kupe elektronske krame in je kar obupal. No policaji niso našli ničesar. Je pa soseda, ki nikoli nima kaj delati, nepridiprava dodobra pofotografirala !

Nauk1: Vrata je vdrl na silo. Ključavnice se ni niti dotaknil!
Nauk2: (Če je stvar zaklenjena, potem mora za vrati biti kaj vrednega! ) Ne zaklepajte vrat brez potrebe, lahko vam jih v dobri veri, da se izplača poškodujejo !
Nauk3: Pozabi na ključavnico, bolje je da sosedu daš za pijačo!

jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 04, 2006 12:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
... Ne zaklepajte vrat brez potrebe, lahko vam jih v dobri veri, da se izplača poškodujejo !

Ali ni tole malo nelogično. Ali so vrata zaklenjena ali ne, bo lopov ugotovil tako da bo poizkusil odpreti. Če bo odklenjeno, bo vstopil. Če bo zaklenjeno, bo vdrl in vstopil.

Če vrata ne bodo zaklenjena in bo kaj izginilo, bodo zavarovalnica in policaji rekli: sam si kriv, ker ne zaklepaš.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.67
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 04, 2006 1:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče bolj čudno zgleda, če so vrata odprta kot zaprta in potem nebi vstopil.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.91
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 04, 2006 3:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vse je logično ! V prostor, kjer so vrata ne samo odklenjena, ampak celo odprta, boš nepridiprava težko zvabil. V taki situaciji je zelo velika verjetnost, da so lastniki nekje povsem blizu in ga lahko zalotijo. Rizik je prevelik. Sploh pa če si lahko poišče kaka bogato narejena že najmanj tri dni zaklenjana vrata !
TOTAL
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Jan 2006 9:18
Aktiv.: 0.46

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 04, 2006 6:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene je tudi posnetek kar mal navdihnil in sem v delavnici nabrusil en ključ ... po nasvetu izkušenih mojstrov... v petek pa sva še z enim kolegom mal trenirla na vhodnih vratih... bilo je zelo blizu verjetno manjka samo še malo prakse... je pa veskakor zanimivo in zabavno... bom potrdil če mi bo uspelo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
[g0ran24]
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27
Aktiv.: 2.12
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 04, 2006 6:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaj linkov

http://www.sorgonet.com/security/hdlockpicking/
http://www.i-hacked.com/content/view/138/48/
http://www.lockpicksonline.com/

Sicer pa je ogromno materijala glede "lockpicinga" samo google je treba uporabiti
in se lahko hitro zavedamo da neglede kakšna ključavnica je se da hitro odpreti
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.95
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 04, 2006 11:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kadar smo doma je za take "patente" je dovolj preprost način zaščite ... v ključavnici naj bo z notranje strani malo zasukan original ključ. Twisted Evil
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.80
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 05, 2006 12:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se strinjam z Darkotom. Pred kakim letom je bil vlom v podjetju, kjer sem bil zaposlen. Nezaklenjene pisarne ter pisarne z navadnimi ključavnicami so bile nedotaknjene. Vlomilci pa so vlomili v vse pisarne, ki so bile zaklenjene s cilindričnimi ključavnicami. Polomili so ključvnice ter premetali prostore.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 05, 2006 8:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri bližnjih sosedih so vlomilci prišli skozi okno. To da je bilo odprto, jih ni motilo...
Odprtost ne zagotavlja varnosti.

Jur
Nazaj na vrh
Brozzy
Član
Član

Pridružen-a: Ned 17 Sep 2006 8:09
Aktiv.: 0.92
Kraj: Zagorica -> Dobrepolje -> Grosuplje -> Slovenija

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 17, 2006 1:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No pri nas fotr vse res previdno zaklepa...pa magari če je še tako slaba ključavnica. Pri sosedi so sredi belega dneva nepridi pravi naleteli na odprta garžna vrata. Vstopili so v pričo lastnice. Ona je mislila da so prišli na obisk k njeni družini... vn pa so odnesli polne vreče mesa, ... iz zamrzovalnika, se razume...
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni