|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.91 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Sep 04, 2006 9:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Večkot 20 let sem imel garažo odprto, pa mi ni nikoli nič izginilo. Odprta je bila, ker je bila ključavnica pokvarjena, pa se nobenemu ni zdelo, da bi zamenjal. Pred 3 leti je hudo neroden obiskovalec mojega dvorišča ob speljevanju, pozabil dati v rikverc... tako sem imel razen moje krame v garaži še njegov razbit avto, skupaj z preostanki odsluženih vrat...
Vrata sem seveda zamenjal in zaklenil, ker je bilo prav zanimivo preizkusiti "novo tehniko".
Po treh dneh odsotnosti, sem ugotovil, da je nekdo vlomil ! Tudi s policijo nismo uspeli ugotoviti kaj je izginilo. Po moje je zagledal tiste kupe elektronske krame in je kar obupal. No policaji niso našli ničesar. Je pa soseda, ki nikoli nima kaj delati, nepridiprava dodobra pofotografirala !
Nauk1: Vrata je vdrl na silo. Ključavnice se ni niti dotaknil!
Nauk2: (Če je stvar zaklenjena, potem mora za vrati biti kaj vrednega! ) Ne zaklepajte vrat brez potrebe, lahko vam jih v dobri veri, da se izplača poškodujejo !
Nauk3: Pozabi na ključavnico, bolje je da sosedu daš za pijačo! _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Sep 04, 2006 12:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
... Ne zaklepajte vrat brez potrebe, lahko vam jih v dobri veri, da se izplača poškodujejo ! |
Ali ni tole malo nelogično. Ali so vrata zaklenjena ali ne, bo lopov ugotovil tako da bo poizkusil odpreti. Če bo odklenjeno, bo vstopil. Če bo zaklenjeno, bo vdrl in vstopil.
Če vrata ne bodo zaklenjena in bo kaj izginilo, bodo zavarovalnica in policaji rekli: sam si kriv, ker ne zaklepaš.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ule Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1583 Aktiv.: 6.67 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Pon Sep 04, 2006 1:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče bolj čudno zgleda, če so vrata odprta kot zaprta in potem nebi vstopil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.91 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Sep 04, 2006 3:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vse je logično ! V prostor, kjer so vrata ne samo odklenjena, ampak celo odprta, boš nepridiprava težko zvabil. V taki situaciji je zelo velika verjetnost, da so lastniki nekje povsem blizu in ga lahko zalotijo. Rizik je prevelik. Sploh pa če si lahko poišče kaka bogato narejena že najmanj tri dni zaklenjana vrata ! _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TOTAL Član

Pridružen-a: Sre 25 Jan 2006 9:18 Prispevkov: 109 Aktiv.: 0.46
|
Objavljeno: Pon Sep 04, 2006 6:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mene je tudi posnetek kar mal navdihnil in sem v delavnici nabrusil en ključ ... po nasvetu izkušenih mojstrov... v petek pa sva še z enim kolegom mal trenirla na vhodnih vratih... bilo je zelo blizu verjetno manjka samo še malo prakse... je pa veskakor zanimivo in zabavno... bom potrdil če mi bo uspelo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
[g0ran24] Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27 Prispevkov: 503 Aktiv.: 2.12 Kraj: Brežice
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.95 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Sep 04, 2006 11:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kadar smo doma je za take "patente" je dovolj preprost način zaščite ... v ključavnici naj bo z notranje strani malo zasukan original ključ.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14676 Aktiv.: 61.80 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Sep 05, 2006 12:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Se strinjam z Darkotom. Pred kakim letom je bil vlom v podjetju, kjer sem bil zaposlen. Nezaklenjene pisarne ter pisarne z navadnimi ključavnicami so bile nedotaknjene. Vlomilci pa so vlomili v vse pisarne, ki so bile zaklenjene s cilindričnimi ključavnicami. Polomili so ključvnice ter premetali prostore. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Sep 05, 2006 8:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Pri bližnjih sosedih so vlomilci prišli skozi okno. To da je bilo odprto, jih ni motilo...
Odprtost ne zagotavlja varnosti.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Brozzy Član

Pridružen-a: Ned 17 Sep 2006 8:09 Prispevkov: 210 Aktiv.: 0.92 Kraj: Zagorica -> Dobrepolje -> Grosuplje -> Slovenija
|
Objavljeno: Ned Sep 17, 2006 1:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
No pri nas fotr vse res previdno zaklepa...pa magari če je še tako slaba ključavnica. Pri sosedi so sredi belega dneva nepridi pravi naleteli na odprta garžna vrata. Vstopili so v pričo lastnice. Ona je mislila da so prišli na obisk k njeni družini... vn pa so odnesli polne vreče mesa, ... iz zamrzovalnika, se razume... _________________ ________________________________
ambri... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni