www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

18350 Li-ion z zaščito
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.64
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 06, 2013 11:46 am    Naslov sporočila:  18350 Li-ion z zaščito Odgovori s citatom

Katere akumulatorje 18350 Li-ion z vgrajeno zaščito bi mi priporočili? Verjetno je to že kdo od vas kupoval in ve kateri so vredni nakupa, seveda iz tujine in za zmerno ceno.

Vnaprej hvala za predloge.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Matej79
Član
Član

Pridružen-a: Ned 11 Sep 2011 21:15
Aktiv.: 2.04
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 06, 2013 2:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Efest, dobavljive iz Nemčije, LiCo kemija (ICR), tako jim tudi veliki tokovi niso problem. So pa 900mAh.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 06, 2013 9:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolikor sem jaz opazil, je problem toka ponavadi zaščitno vezje in ne baterija sama.
Matej79
Član
Član

Pridružen-a: Ned 11 Sep 2011 21:15
Aktiv.: 2.04
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 06, 2013 9:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In zakaj misliš, da se mu reče zaščitno vezje? Ker je konstruirano tako, da lahko iz baterije pocuzaš zadnji elektron, pri tem ti pa napetost klecne pod 2.5V? Glede na to, kdo je proizvajalec, in kakšna kemija je uporabljena, verjami, da ne bo problema pri večjih tokovih. Upam skoraj trdit, da se da spravit iz sveže napolnjene baterije kake 3A, pa se vezje nebo vmšavalo, dokler napetost nebo kritična (direct drive na kakšni XML, recimo). Vzami eno xxxFire 18650 celico brez zaščite od kitajca, pa mi povej, če boš iz nje stisnil 3A Wink
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 06, 2013 11:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot sem že napisal iščem Li-ion, oziroma lahko tudi Li-po ali Li-Fe (dvomim, da so take dimenzije), namreč ne mislim kupovati novega polnilca, vsaj še nekaj časa ne.
Zgornja cenovna meja bi bila nekje 5Eur po celici, ker ne gre za neko zadevo, ki bo obačasno v rabi in bo tudi kaka kitajska, le preverjena celica ok.

Glede toka, pa očitno ni problem.
klik

Nazadnje urejal/a PZUFIC Sre Avg 07, 2013 11:00 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.78
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 07, 2013 9:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Matej79 je napisal/a:
...Vzami eno xxxFire 18650 celico brez zaščite od kitajca, pa mi povej, če boš iz nje stisnil 3A Wink

Ravno zato jaz se nisem nabavil celic za makito...če vzamem kitajske se namreč bojim, da ne bo v redu ravno zaradi toka. Accu mašinca namreč potegne kar nekaj amperov in rad bi celice, ki bi pri taki obremenitvi imele kaj več kot par sto mAh.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 07, 2013 10:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poznam človeka, ki vgrajuje celice s HobyKinga v vijačnike in ni nobenih težav, sploh pa ne kar se tiče tokovne zmogljivosti.

Jaz imam sicer kupljene v SLO, samo je poreklo verjetno ravno tako od tam pa prav tako ni nobenih težav pri konfiguraciji 30/60C 1Ah.

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 07, 2013 10:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, za tiste celice verjamem, da so dobre. So pa takih oblik, da jih je mogoče težko dobiti notri, vsaj če bi hotel čim več prostora izkoristit. Namreč, če gledamo volumensko bi namesto sedanjih 2Ah spravil notri gotovo za 4-6Ah litija, če bi uspel dobiti natanko take dimenzije celic ( kar je seveda utopija, po moje).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 07, 2013 10:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz si nisem pretirano razbijal glave v dva ohišja sem dal po 1Ah in je za domačo rabo povsem dovolj.

Še vedno me zanimajo predlogi za 18350.

a.vidmar
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03
Aktiv.: 5.30
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 07, 2013 11:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

TUKAJ jih prodaja nekdo iz UK in imaš še graf vzdržljivosti ter realno kapaciteto.

LP
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.87
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 07, 2013 11:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slabo je to, slabo. Sam imam tudi ene xxxFire, še dobro, da je poraba samo 200mA in je kapaciteta pri tej porabi res okoli 2000mAh, čeprav so 4000mAh etikirane.
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 07, 2013 1:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj to je. Za accu se jaz skorajda ne bi igral s kitajci. Kot praviš, saj ni problem pri majhni porabi, ampak ko potegne 5-10A...zato so pa modelarski accuji boljši.
Mogoče bi dal dva modelarska paralelno. Bom te dni razsul en makitin accu in malo premeril.
1Ah...hja, za občasno rabo je mogoče dovolj, ampak ko delaš kaj večjega hitro začneš kleti ko ti po nekaj minutah umre...
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 07, 2013 10:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj zato sem pa napisal, da narediš več paketov menjava pa je stvar 3s. Poleg tega 1Ah glede na moje izkušnje zdrži kar dolgo. Je pa res, da zadnje čase recimo pri lesu uporabljam spoje namesto vijakov in bolj malo vijačim. Pri vrtanju n 8mm lukenj za moznike v recimo vezano ploščo se pa tudi ne opazi kakega pomanjkanja kapacitete.
ElGrigon
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 26, 2013 11:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta zaščita v 18650 Li-ion varuje pred izpraznitvijo pri 2.5V. Kaj pa prenapetost? Je kdo testiral?
Poskusil sem moje in sem jih kratkotrajno spravil do 4.4V in ni videti, da bi nehalo polniti. Torej navzgor ni zaščite ali je ta meja precej visoko?.

Imam namreč eno posebej kitajsko zaščitno vezje in to pri 4.35V izklopi baterijo pred virom.

ElGrigon
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 06, 2013 10:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Delim informacijo o TrustFire 4000mAh 18650 z zaščito. Kapaciteta celice je izjemno majhna glede na specifikacije. Polni in prazni se pri 1A v dobri uri in pol, kar je približno manj kot 2000mAh.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni