www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Nakup spektralnega analizatorja
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
nakamichi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Avg 2006 18:51
Aktiv.: 3.68
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 04, 2013 9:49 am    Naslov sporočila:  Nakup spektralnega analizatorja Odgovori s citatom

Sem v fazi nakupa spek. analizatorja, gledal sem precej zadev na ebay-u,rabljenih, novih itd. Delam kar nekaj na 2.4 GHz ISM tako, da DSA815 ne pride v poštev. Glavna zahteva je torej 3 GHz območje in tracking generator...seveda čim ceneje. Druga skrb, ki jo imam pri nakupu starejše opreme je možnost okvare in nakupa rezervnih delov, tej znajo baje bit kar dragi in redki. Trenutno se nagibam k DSA1030-TG, ki pa tudi sicer ni ravno malo denarja za domačo rabo, ima kdo izkušnje ali predloge? Budget je bil sicer nižji..a za novega z garancijo sem pripravljen dat malo več kot za rabljenega z neznano preteklostojo.

Sem skoraj pozabil...imam izredno majhno delovno mizo in pridejo v poštev samo manjši inštrumenti..torej ročni in manjši namizni, plitvi modeli. Ogledal sem si npr. še: Hameg HMS3010 in GW instek GSP-930.

Najlepša hvala za odgovore.

L.P.,
Miha
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70762.44

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 04, 2013 10:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.36
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 04, 2013 10:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče predlog, glede na to, da delaš na ISM bandih.

http://sine.ni.com/nips/cds/view/p/lang/sl/nid/209949
Nazaj na vrh
nakamichi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 04, 2013 10:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri starejših HPjih, ki jih ima večina je problem velikost..jaz nimam delavnice, delam vse v spalnici, kjer imam police 30cm globoke..pa še to samo 2. Miza pa ima samo delovno površino, nič več, zato gledam novejše plitve modele, tudi od Agilenta rabljene handheld sem gledal a ne stanejo skoraj nič manj od novega nizkocenovnega, je pa rizik kje vse so bili in kaj se je z njimi delalo..take inštrumente se načeloma nosi po teternu in tudi padci se zgodijo...

L.P.,
Miha
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.04
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 04, 2013 7:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Koliko funkcij itd. rabiš? Mogoče bi v poštev prišla kaka Aaronia?
(imaš tako namizno - usb varianto kot ročno, ki pa je kot taka dokaj neuporabna, zaživi šele z ustreznim programom in prijetno velikim zaslonom ...)

Lahko prideš ob priliki sprobat 6060, če bi ti ustrezala ... (1 MHz - 6 GHz, 1kEur nova)

Všeč pri Aaronii mi je, da lahko praktično kadarkoli (mislim da v roku 3 let) zamenjaš model za močnejšega in doplačaš le razliko.

LP, g

nakamichi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 05, 2013 9:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanjimiva zadeva, sicer brez generatorja a za preizkusit bi bila, če se ne motim si ti v industrijski coni v Trzinu?

L.P.,
Miha
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.04
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 05, 2013 1:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne motiš se! Smile
nakamichi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 06, 2013 10:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bi morda lahko pri sosedih poizvedoval še za ceno Aeroflex 3251 s tracking generatorjem, to sem mislil v sklopu povpraševanja za osciloskope? Smile
Nazaj na vrh
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 06, 2013 1:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
jozkoc
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2010 13:32
Aktiv.: 3.23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 19, 2013 8:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarE69 je napisal/a:
Samo anritsu je nočna mora kar se tiče nabave, saj vsakega novega kupca obravnavajo kot terorista, ki kupuje opremo za protiameriško vojskovanje Brick wall Za domačo rabo je tako nabava anritsu verjetno misija nemogoče.

A to velja samo za nove ali tudi za rabljene? Ker na Ebay-u Američani prodajajo obnovljene in sem videl da pošiljajo povsod po svetu (worldwide), pa me muči da bi si nabavil Anritsu Site Master S332.

http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=anritsu+site+master&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.XAnritsu+Site+Master+S332&_nkw=Anritsu+Site+Master+S332&_sacat=0

.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 19, 2013 9:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
nakamichi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 02, 2013 11:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ZAdnje čase sem redno spremljal e-bay za rabljene spektralne analizatorje in opazil, da so cene za spodobno moderne inštrumente še vedno nad 4.5-5k$+dostava in brez garancije ter z omejeno podporo s strani proizvajalcev. Očitno še en čas ne bo neke izbire rabljenih inštrumentov priznanih proizvajalcev za zmeren denar in prostor.

Sem pa medtem dobil na test DSA1030-TG in Aaronio. Pri Aaronii me je zmotil dolg čas preleta in pomanjkanje sledilnega izvora, sicer je pa cena vrhunska ampak je uporabnost veliko nižja brez izvora. Rigol se je kar dobro obnesel in ostaja v ožjem izboru. Za ponudbo in možnost testiranja Hamega sem poslal še povpraševanje na Belmet, upam, da bo šlo skozi Smile

L.P.,
Miha
Nazaj na vrh
nakamichi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 08, 2013 10:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za zaključek, stestiral sem tudi HMS3000, ki pa je me žal razočaral, za 4k€ sem od Hamega očitno pričakoval preveč, slabše od Rigola.

Medtem mi je uspelo dobiti Agilent N9340B s 3 mesečno garancijo, predojačevalnikom in sledilnim izvorom za kulturen denar iz Italije.
Še vedno se pozna razlika med priznanimi proizvajalci in ostalimi, žal so cene novih veliko nad budgetom, a kakšen rabljen z nekaj malega garancije očitno gre...če imaš malo sreče in potrpežljivosti.
Nazaj na vrh
Gosha
Član
Član

Pridružen-a: Čet 13 Jun 2013 1:19
Aktiv.: 0.08
Kraj: Nis, Srbija

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 02, 2013 3:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najbolse je kupiti neki rabljeni HP. Ja sa nedavno kupio jedan HP141T (HP8555, HP8552) za malo novca (smesno 30e). Malo sam ga morao popravljati ali sad je sve u redu.
Nazaj na vrh
nakamichi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 02, 2013 11:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nabavil sem zgoraj omenjenega N9340B, zelo zadovoljen z nakupom, tudi baterija zdrži 2 uri Smile Zasede ne skoraj nič prostora in ima vse zahtevane funkcijonalnosti skupaj s torbo za terensko delo Dancing

L.P.,
Miha
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni