www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

GPS-USB sprejemnik za prenosnika

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 15, 2006 3:30 pm    Naslov sporočila: icon_question GPS-USB sprejemnik za prenosnika Odgovori s citatom

Kateri sprejemnik priporočate. Kako je s softwerom. Ugodno varianto sem našel v avstrijskem conradu kataloška 989777
Ter varinata s karto kataloška 989808
Cena 62 0z. 74€

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.62
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 15, 2006 5:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sploh ne najdem razlike med tema dvema...
Glede softvera pa je tako, da če boš kupoval v Nemčiji, boš sicer dobil EU karte, a Slovenije ponavadi ni vključene. Kolikor mi je poznano so najboljše karte za Slovenijo od Garmina (AdriaRoute).
Drugače pa sem sam kupil GPS mouse v Sloveniji pri neki firmi v Ljubljani. Ima serijski izhod, ki mi omogoča, da GPS uporabljam še za kaj drugega kot poleg notebooka (Seveda je možen dokup USB kabla).

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 15, 2006 6:10 pm    Naslov sporočila:  989808 Odgovori s citatom

Mislim, da je razlika le v tem da je pri dražji verziji dodan software "Power Route Professional Version 9"
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 15, 2006 8:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo, jaz sem pred dobrim letom v LJ na Tržaški kupil HI-204 za 17,5k sit in potem še HI-403 BT za 11k sit.
Na povezavi RS232 sem si naredil še razdelilec tako da imam NMEA podatke hkrati v zraku (bluetooth) za dlančnik ali pa na klasičnem 9 polnem RS232 konektorju za v starejši notesnik.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.72
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 15, 2006 9:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz osebno imam rajši ročni GPS - kompletni ročni sprejemnik.
Lahko ga uporabljam samostojno, ali preko žice na notebook. Res da ima samo RS232 izhod, pa za notebook pride prav USB konverter za "2 jurja".

LP

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 20, 2006 6:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej kupil omenjen sprejemnik. Danes sem zadevo malo testiral. Deluje proti pričakovanju zelo dobro. Takole izgleda orginalen software - screenshot ravnokar narejen. Sprejemnik je na okenski polici v hiši. Sedaj lovi tri satelite.

Zadevo sem poskusil tudi na terenu - v avtomobilu na karti TIS. Zadeva dela presentetljivo natančno. Od zunaj mi je lovilo 7 satelitov ter več. Zaznal pa je premik okrog 1m.

s51zg
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2004 17:35
Aktiv.: 2.27
Kraj: JN76BC - Srednje brdo

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 20, 2006 7:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Gledal sem v conradov katalog glede tega gps - usb sprejemnika in je res dobra občutljivost . Po podatkih -159 db max.

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
harum
Član
Član

Pridružen-a: Sre 22 Feb 2006 8:25
Aktiv.: 0.73
Kraj: Vitanje

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 21, 2006 8:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tvoja hiša, se relativno hitro giblje...
Nazaj na vrh
Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.02
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 23, 2007 8:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo kako se kaj obnese GPS? Ali deluje s TIS200x (x>5), in s kakšnim programom ki ima karto Avstrije, Nemčije in po možnosti še Hrvaške?
Gledal sem tudi tega . Tukaj je malo več podatkov o njem. Prosim za mnenja poznavalcev. Mogoče priporočate kakšnega drugega za okrog 70€. Kateri kakovostni razred je v tem cenovnem razredu?

boco
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Aktiv.: 3.88
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 23, 2007 8:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam imam od MSI -ja, sicer točne oznake ne morem sedaj napisat, ker gaimam v avtu.Je pa modrozoba varijanta in ga imam povezanega z E60, ter aplikacijo Tomtom.Deluje odlično, le karta Slovenije je malo bolj boga (beri precej). Sicer pa upam ,da bo kmalu bolje. Cena za GPS je ca 90€.
LP
Boco
Nazaj na vrh
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 12.01
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 23, 2007 10:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabljam Royaltek modrozobca in Nokio 6630 z 2Gb kartico. TomTom za cestno navigacijo (zelo ubogi za Slovenijo) in MapView za pohajanje po domačih krajih brez navigacije, samo z "TRACE" in "waypoint" funkcijami. Vsaj to mi pove, kje sem. Običajno vidi vsaj 7-8 satelitov avtonomija pa je nekih 10 ur z enim polnjenjem.
Nazaj na vrh
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.50
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 24, 2007 12:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se pohvalim z Nuvi 660. Ogledoval sem si ga kar ene parkrat (beri: omahoval tako dolgo, da sem na koncu namesto 350-ke kupil 660). Ni mi žal niti centa!

LP
Nazaj na vrh
Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.02
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 24, 2007 2:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene bolj zanima USB GPS za prenosnik.
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.72
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2007 8:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Priporočam karto AdriaRoute! Zelo v redu zemljevid za slovenijo in hrvaško. Vse ulice so notri. Iskanje po naslovih bi bilo lahko sicer boljše, ampak deluje - tako da zame kot ljubljančana, ni problem na terenu najti lekarne v Murski Soboti Smile
Tracing deluje lepo, samo rabiš aplikacijo ki iz NMEA stavka generira Garmin podatke. To pa je že vse opisano v drugi temi...

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni