|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
cani Članica

Pridružen-a: Pon 09 Sep 2013 12:01 Prispevkov: 13 Aktiv.: 0.09
|
Objavljeno: Čet Sep 19, 2013 12:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
tule sem dolžna še en odgovor, da ne izpadem nevljudna ali prestrašena
Hvala vsem za odgovore, ponudbe, razmišljanja..... Trenutno sta v izdelavi dve ideji, potem testiranje in seveda potem še poročilo in posnetek vsem vam v zahvalo. Seveda, če bo delovalo. Oz. tudi če ne bo. Držte pesti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14677 Aktiv.: 61.80
|
Objavljeno: Čet Sep 19, 2013 12:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Popravi kraj v svojem profilu. Se boš morda lahko obrnila na pomoč na koga s tvoje bližine. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.08 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Čet Sep 19, 2013 5:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal/a: |
Popravi kraj v svojem profilu. Se boš morda lahko obrnila na pomoč na koga s tvoje bližine. |
Nima smisla. Če bi hotela bi ga že dodala. Očitno je malce skrivnostna
Ali bo dodala pa Ljubljana, da bo lepše izpadlo ... _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cani Članica

Pridružen-a: Pon 09 Sep 2013 12:01 Prispevkov: 13 Aktiv.: 0.09
|
Objavljeno: Ned Nov 03, 2013 5:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
kakor obljubljeno, tudi izvedeno. Ja obljubila sem, da se ponovno oglasim, ko bodo senzorčki vsaj približno delovali.
razvoj ideje je bil prav zabaven, pri tem se zahvaljujem vsem, predvsem pa tistima dvema, ki sta mi zadevo pomagala realizirati (elektronika). Imen sicer ne bom tukaj napisala, ker ne vem, če želita biti imenovana
In pomoč je bila različna - ena za denar ena pa čisto entuziastična.
Moram priznati, da vaših komentarjev, ki se niso dotikali vsebinskih rešitev oz. pripravljenosti pomagat, nisem preveč pozorno prebirala. Pa ne iz nespoštovanja, marveč zato, ker bi jemali preveč energije, ki sem jo raje vložila v ustvarjalnost. To ne pomeni, da kakšne od vaših besed ne bi bile resnične, vendar niso nujno pravilne v vsaki situaciji. Sedaj me čaka nova faza, ki z elektroniko nima veze. Trening kužkov. Če bodo čez nekaj časa vidni pričakovani rezultati - takrat, pa bo mogoče prišel tudi naval interesentov za izdelavo teh izdelkov Držimo pesti. Danes sem šele pripravila tale filmček, za degustacijo. Pa še enkrat hvala in ostanite tako prijazni in odprti. Tule pa filmček: http://www.youtube.com/watch?v=twFxKU3Qk5M |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Aljosa Član

Pridružen-a: Pet 15 Sep 2006 11:43 Prispevkov: 149 Aktiv.: 0.65 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Tor Nov 05, 2013 12:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nobenih komplikacij ni treba.
Preprosta in cenovno ugodna rešitev (okrog 15-30€ ali še manj)
Arduino Nano (ali klon tega) + HC-SR04 + piezzo pa se vse skupaj namontira v škatlico. Na youtubeu so pa tutoriali kako se zadeva sprogramira v vsega 10minutah. Mislim, da za celoten projekt ne bi smel porabiti več kot 1 uro dela. Seveda potem se stestira, če deluje po pričakovanjih.
Podobno kot tukaj, le da je namesto ledic v funkciji piezzo.
http://www.youtube.com/watch?v=LN4A8HYYG7A _________________ "Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.”
―Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni