www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kater varilni aparat za doma

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
twom
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37
Aktiv.: 4.16
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 27, 2013 4:06 pm    Naslov sporočila:  Kater varilni aparat za doma Odgovori s citatom

Ali je kater varilni aparat na elektrode, ki izstopa pri price/performance za domačo uporabo. Moj fotr ima nekaj Iskrinega oranžno rumenega, starega in težkega (skoraj) kot vrag Smile.

Sem pa v osnovi gadged freak in bi dal kakšnega stotaka več za 'igračko'.
Silvo je enkrat omenil to trgovino, ampak katerega?
Uporaba parkrat na leto za kakšno železno cev.

Lep pozdrav,
Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.83
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 27, 2013 4:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabljam Varstroj, ki je lahek in zmogljiv. Elektrode do 3.25mm preizkušeno brez problema, tudi EVB.
silvo22
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 18:25
Aktiv.: 2.81
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 27, 2013 9:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja,...hm,...kakšen Kempi ali Lincoln Elektrik bi bila ok..... Mr. Green Mr. Green
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 28, 2013 9:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam doma inverter 130A nutools ali nekaj podobnega kitajskega( kupljeno v merkurju). Za parkrat letno je super...
Sicer je varstroj (vsaj tisti 140,150amperski) samo kitajc po dvojni ceni in nalepka firme čez.
Če si pripravljen dati več, pa imajo dražji inverterji funkcijo, ki preprečuje zapikanje elektrode. Seveda je cena temu primerna (fronius, kemppi...). Je pa to uporabno če res veliko variš, sicer se hitro navadiš prej segreti elektrodo, pa ni problema. Tisti, ki prodaja v trgovini, ki si jo omenil je član foruma, samo ne vem, kdo je...če pobrskaš po zgodovini tem, mogoče najdeš, pa ti on lahko kaj svetuje.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 28, 2013 11:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče pogledaš še Telwin pri ID.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70612.33

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 28, 2013 11:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
dipsi111
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Nov 2003 21:17
Aktiv.: 1.47
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 28, 2013 3:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem zelo zadovoljen z Iskra Xenta 120.

LP Boštja
Nazaj na vrh
CCC
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Dec 2005 23:16
Aktiv.: 0.50
Kraj: Poljčane

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 28, 2013 5:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem letos moral popraviti ograjo pa mi je postal stari varilni transformator pretežak. Pri "sosedu" sem našel TELWIN FORCE 165 in avtomatsko masko po ugodni ceni. Nad aparatom sem bil zelo pozitivno presenečen. Pravi blagor pa je maska, saj ostaja ena roka več za delo Smile. Je pa res da vse skupaj uporabljam le občasno.

LP,

piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.39

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 28, 2013 6:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej upoštevaj, da vsak berač svojo malho hvali, potem pa poslušaj še Borisov nasvet - imam enake izkušnje s to trgovino.

Ker pa že hvalimo svoje malhe - kupil sem WTL WSME-200 in glej ga zlomka - zelo sem zadovoljen Mr. Green

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
twom
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37
Aktiv.: 4.16

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 28, 2013 7:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa invertersi : transformatorski?

Je inverterska tehnologija že zrela?
Kar ne veš te ne skrbi ... Smile,
sem prebral da imajo inverterski tokovno zaščito pred kratkimi stiki, da podaljšajo življensko dobo, hm... kaj ima pa transformatorski?

Se bom odpravil v trgovino, samo še cenovno limito si nastavim (pa inverter ali trafo).

A Iskra še kaj svojega dela ali samo še nalepke popa?

Lp,
Peter
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 28, 2013 7:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Transformatorski so zgodovina, edino če ga boš imel stalno na enem mestu. Sicer rabiš še nekoga, da ga bosta prenašala. Inverter tehnologija obstaja že kar dolgo, tako da je že zrela, brez skrbi. Seveda pa inverter vsebuje elektroniko, kar pomeni da se lahko pokvari, medtem ko stari transformatorski nima v sebi nič, kar pomeni da nima kaj umreti... ampak s te strani skoraj ne moreš gledati, sicer bi recimo še vedno raje kupovali fičkote in stoenke, ki niso imeli elektronike notri...
Skratka: transformatorski proti inverterski je recimo teža ena proti deset...torej ena kila proti desetim...za isto amperažo...

Iskrini tamali so večinoma kitajci, lahko pa obstajajo izjeme...za večje ne bi vedel.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.96

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 28, 2013 7:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Inverterska je že zdavnaj zrela.
Prednosti so nizka teža, "anti-stick" in "arc force", enosmerni izhod (možnost uporabe takorekoč vseh elektrod), ...

Po drugi strani pa kupiš kak Varex 180, ki je sicer težak ko hudič, pa če rabiš samo za konstrukcijska jekla povsem zadosti, predvsem pa: če ga 5 let ne boš uporabljal, bo zalaufal od prve, kar za inverterja pa le še nekako ne upam trdit.
(sam sem recimo pred leti, ko sem imel jurja "viška" za dušo, nabavil 200A AC/DC TIG/MMA/CUT čudo, po teži blizu 30kg. V bistvu sem samo parkrat se nekaj poigral s TIG, kar bi lahko tudi nafehtal koga da mi zavari, pa vseeno... No, hotel sem pa reči, da ga vsake toliko malce prižgem. Elektronika pač...)

Aja, zakaj bi priporočil takega hudiča (Varex 180) s 35kg? Načeloma lahko 3.25mm elektrode uporabljaš na kaki 120A igrači, a neizkušenemu varilcu predimenzioniran aparat predstavlja nekako "arc force" funkcijo. Še pri varexu 180A je opazna razlika če je priključen na 230 ali na 400V...
Zdaj... od tega, kam postavljaš sebe (ali se imaš namen postavit), zavisi tudi kaj bi bilo priporočljivo.

Se pridružujem predhodnikom, ki ti svetujejo obisk že omenjene trgovine, kjer lahko zadeve tudi praktično preizkusiš (po dogovoru).
Veza med forumom in tisto štacuno je pa "počasnoleteči"...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sončne celice
Član
Član

Pridružen-a: Pet 04 Jan 2008 11:20
Aktiv.: 0.48
Kraj: Velike Žablje

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 28, 2013 7:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jaz imam tudi inverterja WTL TT 1800 TIG/MMA kupil sem ga po priporočilu člana mislim da Slouffly(nisem siguren, če sem prav napisal) in sem zelo zelo zadovoljen z njim. Varjenje z elektrodo je res super ni več zapikovanja in vari so lepi. Od kar ga imam sem skuril že vsaj 15kg elektrod večinoma 2.5 pa tudi 3.25 Glede TIG-a pa me je presenetil saj vari res super in vari so enakomerni ter lepi, je pa tudi odvisno od roke mojsta ki vari. Dobro je tudi to da sem skupaj z varilnim aparatom dobil komplet set za TIG in MMA razen seveda maske in jeklenke.

Res dober aparat za take solde.

Priporočam da obiščeš ...

kefaja
Član
Član

Pridružen-a: Tor 31 Jul 2012 3:08
Aktiv.: 0.11

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 29, 2013 12:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

varstroj varin 1305
ja imam i zadovoljan sam
sve preporuke za hobi varijantu
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni