www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

angleska tipkovnica

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
igor
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Sep 2003 13:19
Aktiv.: 0.13

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 22, 2006 10:08 pm    Naslov sporočila:  angleska tipkovnica Odgovori s citatom

Na racunalnik sem nalozil oklesceno verzijo XPjev (TinyXP), ki v svoji instalciji nima moznosti za izbiro tipkovnice. Prosim, ce je kdo toliko mojstra, kaj naj naredim, da zamenjam anglesko tipkovnico. Prednost teh Xpjev je , da delujejo precej hitreje. Mislim, da bi bilo treba iskati resitev v zamenjavi nekaterih datotek, za kar pa se ne spoznam prevec dobro. Z instalacijskim CDjem originalnih Windowsow si nisem mogel pomagati. Hvala na odgovoru.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.44
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 23, 2006 9:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Control panel --> Regional and language settings... Tam moraš 4x nastaviti Slovenian, če češ, da dobro dela.
Nazaj na vrh
igor
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 23, 2006 8:39 pm    Naslov sporočila:  sloveska tipkovnica Odgovori s citatom

Nažalost tako ne gre. V običajnih XP-jih se res tako naredi, toda ti so okrnjeni, kar pomeni, da v instalciji sploh ne dopuščajo izbire tipkovnice ker tam preprosto ni izbire tipkovnice in te zanjo tudi ne vprašajo. Zato pa imaš tak sistem (XP-jev) naložen v 10 minutah s procesorjem 400MHz. Medtem sem problem že rešil . Razložil sem ga na forumu Računalniških novic.
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.44
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 23, 2006 11:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Enkrat sem dobil v roke ISO od teh tinyXP-jev, samo me je res (negativno) presenetila okrnjenost. Res, da se hitro naložijo, vendar malo več podpore bi pa lahko bilo.

Je možno pripeti link do rešitve Wink
Nazaj na vrh
igor
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 23, 2006 11:20 pm    Naslov sporočila:  ngleška tipkovnica Odgovori s citatom

http://www.racunalniske-novice.com/forum/viewtopic.php?t=29385&start=15
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.53
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 26, 2006 10:31 pm    Naslov sporočila:  Mogoče bi šlo s Slovenskim jezikovnim paketom Odgovori s citatom

Ja TinyXP nimajo podpore za večino tipkovnic, nimajo ozadij, zvočnih dodatkov....itd, podobno kot winXP Gamer Edition.
Na slednjih sem rešil zadevo tako, da sem naložil Slovenian Language Pack za WinXP Pro. Sicer so winsi pri namestitvi "jamrali", da ne najdejo tega in onega (kdaj, pa ne delajo tega?), vendar sem lahko po namestitvi paketa vseeno izbral slovenščino in seveda tudi SLO tipkovnico, pa tudi vse ostalo je bilo v slovenščini (interface).

Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 Ur