www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Gravitacijski generator
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 18, 19, 20  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Dobra volja je najbolja, ...
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.03
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 26, 2006 3:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Točno, Marconi je bil, ja. Hvala.
Tesla s "teleportacijo" energije je mogoče blizu sodobnim raziskovalcem, ki se trudijo s teleportacijami fotonov oz. posledično elektronov. Le da Tesla še ni poznal kvantne mehanike, katera je bistvena za teleportacijo fotonov.
S temi imeni je težko, vendar raziskovalec, ki je pred (okrog) 30 leti (vendar ne dam roke v ogenj) prvi teleportiral foton, je za ta dosežek dobil Nobelovo nagrado. Princip teleportacije temelji na obračanju spina (vrtenje okrog lastne osi) fotona.
Realizacija je trenutno še tako daleč, kot realizacija gravitacijskega generatorja. No, bližje. Ker je možna.

Si opazil, da Marconi ni imel diplome? Torej mu še niso oprali možganov....
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stoki
Član
Član

Pridružen-a: Sre 17 Nov 2004 0:22
Aktiv.: 0.54

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 26, 2006 5:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Marconi ni imel diplome, ker je ni rabil. Bil je clan plemiske druzin in njegovi starsi so lahko podpirali vse njegove "izume". Kar clanek na wikipediji ne pove je, da je Marconi tako odkrito sovrazil Teslo, da je hotel iz svojih "izumov" eliminirati vse kar je disalo po njemu. Hkrati pa jih je s tem pokvaril, ker je bila ravno Teslina vrsta valov tista, ki je dejansko omogocila prenos. Ozadje glede tega je zelo prikrito in treba je iskati res globoko, da zves, kaj se je v resnici dogajalo.

Moj "gravitacijski generator" oziroma "perpeetum mobile" napreduje cisto v redu. Tisti prsut boste dobili, ni treba nic skrbet.
Se en spoiler: Moja realizacija ne inkorporira skripcev.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
DMan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Avg 2004 15:03
Aktiv.: 0.52
Kraj: Tržič

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 26, 2006 7:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Radijske valove je odkril Tesla to je razsodilo Ameriško mislim da vrhovno sodišče nekaj let po Teslini smrti. Ko je Tesla izvedel za Marconija in radisjko komunikacijo preko Atlantika je odvrnil: "Lepo zanj a pri tem je uporabil 17 mojih patentov." Baje je Marconi tudi obiskal Teslo v njegovem "laboratiriju" v Colorado Springsu. Je pa res, da mu je zato ker ga je prehitel Marconi odtegnil finančno oporo J.P. Morgan in to je bil začetek klavernega konca Tesle in njegovih sanj.

Je pa res da pri tesli niso bile v ospredju radijske komunikacija ampak je bil zainteresiran predvsem za prenos energije.
Nazaj na vrh
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 26, 2006 8:58 pm    Naslov sporočila:  re : Odgovori s citatom

Marconi je tudi ugleden član fašistične stranke Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Citiram:
On 15 June 1927, he married Maria Cristina Bezzi-Scali; Mussolini was best man.

TESLA FOREVER Exclamation Exclamation

Ko sem gledal kot mulc Teslo s Radejem Šerberđijo v glavni vlogi pa oni stavek
Citiram:
Kreče se kreče magnetsko kolo
sem imel zmeraj tak čuden občutek
da ga je nekaj vodilo kaj vem Wink instinkt , vizija , nos z to .
Ne vem ali je vse razumel kaj dela , ker nekatere stvari še danes bolj težko razumemo.....

iggy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 13:38
Aktiv.: 1.04
Kraj: LJ/ng

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 27, 2006 1:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo offtopic, pa vendar zanimiva zgodba:

Tesla je menda med poskusi pošiljanja energije ugotovil, da se njegov izsevani val razširja okoli zemlje, se na drugi strani oble odbije in pripotuje nazaj do izvora v približno 0.5 sekunde, če me spomin ne vara. Ne jemljite tega kot nek referenčen podatek, ta zgodba je lahko povsem neresnična.

Menda je Tesla razvijal veliko naprav, pravzaprav toliko, da jih večino ni dokončal. Večino svojih izumov je začel (in nikoli dokončal) zgolj zato, da nebi padli v pozabo. Razvijal je celo orožje in verjeli ali ne, takšno v stilu Eterprise-a. Če se prav spomnim opisa, je v krogli pospeševal z vrtečim magnetnim poljem delce (nebi vedel kaj točno si bili ti delci). Ko so ti dosegli zelo visoke hitrosti (ampak res zelo visoke, za cifro me ne sprašujte, ocena pa je bila astronomska), je v pravem trenutku (in še sanja mi se ne kako je to izvedel) te hitro gibajoče delce spustil oz. izstrelil skozi cev. Zaaaaaaaaappppppp! Altro che StarWars Very Happy Najbolj fascinantno pri vsem tem mi je bilo to, da je celotna naprava merila v premer zgolj nekaj metrov.

Med izume, ki pritegnejo pozornost so tudi njegove turbine brez lopatic, ki izkoriščajo viskoznost tekočine. Sam je trdil, da ima na voljo prototip, ki zmore 110KM in je premera kakšnih 6inch-ev. Ni povsem zadovoljen z njim, njegova ekipa dela na izboljšavah.

Je pa bil učen mož, ta Tesla. Šolo je imel, pa fax tudi.

Iggy
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 24, 2006 9:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je ze kaj rezultatov od tvojega gravitacijskega generatorja Stoki ? Skoda, da te ni bilo na pikniku, da bi nam ga predstavil ... in dobavil prsut in vino.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stoki
Član
Član

Pridružen-a: Sre 17 Nov 2004 0:22
Aktiv.: 0.54

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 24, 2006 5:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja napredek je, samo je problem, ker sem na eni strani jaz, ki stvar verjamem ampak mi manjkajo dolocena znanja, na drugi strani pa drugi, ki ta znanja posedujejo ampak ne verjamejo besedice. Smile Tako pac je. Napredek je, ampak pocasen.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.91
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 25, 2006 12:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako pa veš, da napredek je, če nimaš znanja, da bi to ocenil ?

Še manj mi je jasno zakaj drugi, ki to znanje imajo ne verjamejo ?

Daj prosim, razloži tole !

jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 25, 2006 9:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

stoki je napisal/a:
....mi manjkajo dolocena znanja, na drugi strani pa drugi, ki ta znanja posedujejo ampak ne verjamejo besedice...

Tu naj je kar nekaj, ki ne verjamemo. Če potrebuješ naša znanja, ti jih damo na razpolago, klub temu, da ne verjamemo. Vprašanja pa morajo biti smiselna. Nekaj takega, kje bi dobil dilitij in antimaterijo ali kvadratne drapnerje ne pride v poštev.

Jur
Nazaj na vrh
Sergej
Član
Član

Pridružen-a: Tor 29 Avg 2006 19:43
Aktiv.: 1.22

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 25, 2006 10:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z antimaterijo ni problem. To ti brez problemov naredijo v Cernu.
Pri vseh teh teorijah je zanimivo to, da nihče ne vključi supraprevodnost. Kakšni bi bili šele potem izkoristki!?
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.91
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 25, 2006 10:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sergej je napisal/a:
Pri vseh teh teorijah je zanimivo to, da nihče ne vključi supraprevodnost. Kakšni bi bili šele potem izkoristki!?

To sem že jaz ponucal pri mojem kotlu ! Samo izgleda, da ne deluje, ker je golaža kljub temu zmanjkalo !

jur
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 25, 2006 10:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sergej je napisal/a:
...Pri vseh teh teorijah je zanimivo to, da nihče ne vključi supraprevodnost. Kakšni bi bili šele potem izkoristki!?

Prej omenjeni gravitacijski generator ne potrebuje supraprevodnosti. Deluje na velike krogle, ki jih gravitacija vleče proti tlem. Izkoristek je velik, ker krogle ne potrebujejo energije za hlajenje.

Jur
Nazaj na vrh
Sergej
Član
Član

Pridružen-a: Tor 29 Avg 2006 19:43
Aktiv.: 1.22

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 25, 2006 10:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislil sem tisto bolj sufisticirano verzijo z magneti. Tako bi dosegli, da bi bil zraven še več kot en Tesla.
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.61
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 25, 2006 10:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sergej je napisal/a:
Tako bi dosegli, da bi bil zraven še več kot en Tesla.

Tako bi dosegli, da bi bilo zraven še več kot eno teslo.

Twisted Evil

Glede na debato na pikniku me je malce zloba zagrabila Razz
pa brez zamere Wink
Tisti ki niso bili na Srečanju naj se komentarjev vzdržijo!!

Nazadnje urejal/a aly Pon Sep 25, 2006 1:03 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
jur
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 25, 2006 11:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno si mislil Teslo z malo začetnico (teslo)...?

Jur
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Dobra volja je najbolja, ... Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 18, 19, 20  Naslednja
Stran 10 od 20

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni