www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

PONUDNIK ELEKTRIČNE ENERGIJE- kateri?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
KrEn
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Sep 2009 8:55
Aktiv.: 0.94
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 19, 2013 3:33 pm    Naslov sporočila:  PONUDNIK ELEKTRIČNE ENERGIJE- kateri? Odgovori s citatom

Pred zimo moram malo precekirati situacijo glede ponudnikov.

Trenutno imam dobavitelja Elektro Energija..

Ker pa prehajam na način ogrevanja, kjer bo poraba elektrike
večja me zanimajo konkretni podatki:

Recimo koliko pride KWh z davkom in posebej še cena prenosa, pa tudi cena priklopne moči in to NT,VT pri recimo GENI,PETROL itd.
Ker na netu piše marsikaj...
Ok, pustmo to, da je pri komu račun astronomski... zaradi porabe...

GENI naj bil bil najcenejši. Pa je to res?

lp
KrEn
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 12.00
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 19, 2013 4:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izvoli.
Je že vlada poskrbela, da lahko primerjaš. Na letni ravni. GEN-i je bil najcenejši, mislim pa, da ni več.

qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.21
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 19, 2013 7:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Elektro energija (elektro LJ) ima sedaj en bonbonček brezplačen, prej je bilo plačljivo.

Ta bonbonček je pregled porabe, vendar moraš imeti ustrezno merilno napravo.

http://www.elektro-energija.si/222/Novice/ID/629/Elektro-energija-omogoca-novo-brezplacno-storitev-Pregled-porabe.aspx
Nazaj na vrh
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.92
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 19, 2013 11:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Ta bonbonček je pregled porabe, vendar moraš imeti ustrezno merilno napravo

komunikacijske možnosti števca na sliki: ni da ni.
Vsako minuto želim odčitati:
- datum
- ura
- moč.
Ali vsaj moč, datum in uro pa dodam "od zunaj".
Pišem Iskri Emeco: "razumejo moje želje", v glavnem pa - obrnite se na Elektro Celje.
Pišem Elektru Celje: za poslovno rabo se omogoča 15-minutno odčitavanje za 7€+DDV mesečno. Za gospodinjstvo to ni omogočeno.
Pišem dobavitelju ECE , ki v poslani brošuri v skrbi za varčevanje z elektriko (zakaj se prodajalcu elektrike sploh gre za to da ljudje porabijo manj ?) celo ponuja 10-dnevno, brezplačno izposojo merilcev Voltcraft 3000. Direktnega odgovora ni; zgleda, da so moj dopis preposlali na Elektro Celje, kjer pa od nekoga drugega kot v prvem odgovoru dobim razna podvprašanja na katera mislim da sem uspešno odgovoril, a odgovora po 4 dneh še ni...

Torej ostane samo še optični senzor za lučko 1000i/kWh, priklopljen na Current Cost in podobne "igračke". A glede na prizadevanje dobavitelja elektrike uporabnika čim bolj držati v temi glede pravih podatkov o porabi cele hiše/stanovanja, nova serija števcev tudi te lučke ne bo več imela.

qwertz
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 20, 2013 7:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za nove uporabnike je najcenejši gen-i, do konca leta. Nato pa menjaš...

Glede števca... Žal je tvoj distributer "lesen" in ne ponuja podatkov potrošnikom.
Nazaj na vrh
matjazp
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Apr 2008 14:50
Aktiv.: 0.54
Kraj: Blejska Dobrava

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 21, 2013 10:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

psevdonim je napisal/a:

... Torej ostane samo še optični senzor za lučko 1000i/kWh, priklopljen na Current Cost in podobne "igračke". A glede na prizadevanje dobavitelja elektrike uporabnika čim bolj držati v temi glede pravih podatkov o porabi cele hiše/stanovanja, nova serija števcev tudi te lučke ne bo več imela.

Za spremljanje porabe lahko namestiš razne merilnike porabe (recimo WS 0030 in "logger"). Žal pa so take opcije cenovno neugodne...
Nazaj na vrh
WaterBoy
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Sep 2010 19:39
Aktiv.: 0.41
Kraj: Šoštanj

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 05, 2013 11:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da ne odpiram nove teme, saj se moje vprašanje posredno nanaša na ponudnike električne energije:

Pri stari mami sem pri zadnjem popisu števca opazil da se pri števcu nižja tarifa ni spremenila (popis je bil septembra in oktobra). Iz tega sem sklepal da števec/stikalna ura ne delujeta pravilno. Sedej me zanima kaj je v tem primeru storiti, saj ne vem kako dolgo je to stanje. Sporočil sem na elektro celje in so odgovorili so da bodo preverili.

Zanima me če je pokvarjena stikalna ura in je štelo samo električno energijo v višji tarifi, je možno dobiti kakšen dobropis ali kako se to naprej ureja

Hvala
Nazaj na vrh
qwertz
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 05, 2013 1:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najbrž bodo pogledali zgodovino in ti obračunali približno kot je bilo takrat ali pa bodo vse po nižji tarifi obračunali ali pa po enotni.

Meni tudi ni preklopilo, pa sem sporočil na elektro, nato so mi nastavili uro za isto število dni, kot sem imel samo VT na MT.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.76
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 05, 2013 2:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seveda je varianta še vedno ta, da bodo lepo obračunali po števcu in rekli da si "sam kriv, da je tako, kaj pa nisi redno preverjal"...
Leta nazaj, ko so bile sicer še mehanske ure je kolegu ura nehala delovati na dražjo tarifo in jih je nekajkrat klical, pa niso prišli popravit. ko so končno prišli niso dali nobenega dobropisa...medtem ko je drug znanec skorajda plačal kazen, ker se mu je števec ustavil na cenejšo tarifo, ker "je njegova dolžnost to preverjati in sporočiti" Brick wall Shame on you
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
qwertz
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 05, 2013 3:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni se je to zgodilo, ko so zamenjali mehanski merilnik z digitalnim z daljinskim odčitavanjem. Pri moji reklamaciji so bili korektni. Nič niso grozili, jambrali itd.

Pred digitalnim "all in one" števcem, ko sem imel še analogno uro je pozimi zamujala, tako, da sem imel podnevi poceni tarifo Dancing , ko je bil čas za menjavo (~10 let), sem pa dobil nov analogni števec in digitalno uro. Nič niso grozili s kaznimi, pač egoistično nisem opazil napake Twisted Evil
Nazaj na vrh
WaterBoy
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Sep 2010 19:39
Aktiv.: 0.41
Kraj: Šoštanj

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 05, 2013 4:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri našem problemu je digitalna ura in analogni števec. Ne vem pa kdaj so menjali.

Hvala vsem za predloge/ svoje izkušnje Smile
Nazaj na vrh
Mihec
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Mar 2006 20:10
Aktiv.: 1.77
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 16, 2014 10:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Katerega ponudnika električne energije torej priporočate? (možno v kompletu z zemeljskim plinom)
Nazaj na vrh
Bozo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21
Aktiv.: 2.78
Kraj: Lendava, Trimlini

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 16, 2014 11:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če verjameš ali ne, zdaj to ponuja celoT-2.

Božo
Nazaj na vrh
qwertz
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 17, 2014 9:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni res. Če si naročnik T-2, lahko koristiš ponudbo Elektra energije (Elektro LJ), paket Zanesljivo T-2. Obstaja pa še cenejša opcija. Vzameš vse pri Gen-I (el. in plin), je vse na enem računu, pa še najceneje je.

Sicer je pa izbira glede na kriterij, da je vse na eni položnici neracionalna. Ni nujno, da je tak komplet vedno najcenejši. Naj odloča cena in ne bonbončki.
Nazaj na vrh
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 12.00
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 14, 2014 10:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mihec je napisal/a:
Katerega ponudnika električne energije torej priporočate? (možno v kompletu z zemeljskim plinom)

Tukaj si lahko vse izračunaš sam!

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni