|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.95
|
Objavljeno: Ned Okt 06, 2013 9:47 am Naslov sporočila: siol mail in gspreminjajoče geslo |
|
|
Imam nov računalnik in se mi že od začetka dogajajo nenavadne stvari. Naenkrat se ne morem več prijaviti na siol mail, ker geslo ni pravilno. Potem pokličem na siol, da mi spremenijo geslo (nekajkrat sem povedal enakega, potem drugo) in potem se lahko kak dan normalno prijavim. Takoj, ko se pa prijavim, dobim ogromno zavrnjenih mailov, poslanih iz mojega email naslova (jaz jih nisem poslal) na neke ruske maile. Zraven je tudi besedilo v cirilici in reklamirajo neko spletno stran, da je prijava brezplačna itd.
Imam win7, AV avast in ne najde ničesar. Probal sem tudi z malware removal programi (tremi), pa niso našli nič.
Kaj mi je storiti??
lp
Robi _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5537 Aktiv.: 24.02 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Ned Okt 06, 2013 10:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Sliči na vdor v email account.
Maleware je lahko na tvojem računalniku ali pa se vdor pojavi preko WWW vmesnika. Da izločiš prvo, naj ti spremenijo geslo (in to konkretno - ne zgolj kakšne črke v starem geslu, to se da hitro z brute force napadom zaobiti: naj bo dolg vsaj 10 znakov, od tega naj vsebuje velike, male črke, številke in znake ($%&. ...)).
Nato nekaj dni ne poskušaj dostopati na mail preko tvojega računalnika (ampak katerega drugega) in preveri, če je zadeva ok. Če ja, potem je krivec tvoj računalnik. To, da AV ne zazna virusa (če je že nameščen), je pri "dobrih" virusih običajno.
LP, g
p.s. Kateri email client imaš? (Outlook, Thunderbird ...) Preveri, da notri ni kakšnega "čudnega" plugina ... _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

|
Objavljeno: Ned Okt 06, 2013 12:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam thunderbird portable
Kje pogledam za plugine?
V mapi plugins ni ničesar _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

|
Objavljeno: Ned Okt 06, 2013 12:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem si dal gor novi thunderbird in pobrisal vse iz starega- vse prejete maile in ostale mape. Morda bo to pomagalo.
AV sem imel avast, ni našel nič, zdaj sem dal gor webroot, ki pa tudi ne najde nič. Bom probal še malware removal, čeprav sem spustil scane čez iz treh takih programov, pa niso našli nič.
Geslo imam pa dokaj enostavno, to pa res. Ali je lahko to vzrok, kot praviš, da ga hitro najdejo rusi? _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5537 Aktiv.: 24.02 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Ned Okt 06, 2013 12:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam bi naredil fresh install OS-a. Če imaš kakšno "pametno" sranje gor (in očitno ga imaš ), ne boš veliko naredil z raznimi cleanup tooli ...
Pa potem seveda hudo pazi, kaj boš nalagal od programov: najverjetneje si imel "neprijatelja" v kateri od inštalacij, ki si jih dal gor (če sem prav zastopil, si postavljal "svež" računalnik?).
LP, g
p.s. Prijetno nedeljo ...  _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GJ Član

Pridružen-a: Čet 02 Nov 2006 15:51 Prispevkov: 946 Aktiv.: 4.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Okt 06, 2013 12:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imaš vklopljen WIFI?
Imaš internetno povezavo preko WIFI-ja ali preko kabla?
Drugače pa si naloži kakšen dober požarni zid, recimo "Online Armor", da vidiš vse aktivne povezave in jih po potrebi blokiraš!
LP GJ
Nazadnje urejal/a GJ Ned Okt 06, 2013 1:17 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

|
Objavljeno: Ned Okt 06, 2013 1:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam wifi, problemi so pa odkar sem dobil comp, tudi, ko še nisem dal gor nobenega programa. _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mihc87 Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2011 11:58 Prispevkov: 189 Aktiv.: 1.07 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Okt 06, 2013 1:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno je nekdo prišel do tvojih podatkov in sedaj pošilja nekje v tujini v tvojem imenu, zato tudi prihaja do zavrnitev.
Za začetek zamenjaj geslo na neko novo vrednost in seveda izberi čimbolj varno geslo.
Poleg tega, če so uporabljali tvoj predal preveri, da nimaš v spletni pošti nastavljen kakšen podpis ali posredovanje pošte tretjim osebam... Ker tudi to radi zlorabijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni