|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
papagaj93 Član

Pridružen-a: Pon 06 Jun 2011 22:50 Prispevkov: 708 Aktiv.: 4.13 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pon Okt 14, 2013 9:08 pm Naslov sporočila: Mnenje o avtomobilu (nakup) |
|
|
Pozdravljeni, ker si kupujem avto ki naj bi bil malce boljši od povprečja (odpade clio), sem danes na avto.net videl en oglas
LINK: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7738127&show=1
Tukaj par reči ne štima...
Avto je letnik 1999, vse lepo in prav, prevoženih ima kot piše 200km in je drugi lastnik....tukaj se pa malce skrega z logiko....poleg tega pa avto prodaje po neki recimo zame kot laiku smešni ceni 1900€.
Sedaj..edino kar je nekoliko v skladu z logiko bi rekel, da je elektronski števec kilometrov ponastavljen...je to možno??
LP Rok |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.68 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Okt 14, 2013 9:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
1900€ za 14 let starega Golfa? Ja, imaš prav, smešna cena.
V istem cenovnem rangu lahko dobiš precej novejšo "beštijo", pa verjetno tudi kaj cenejšo za vzdrževanje (bencinarčka, če ne delaš 30kkm+ letno).
V oglasu omenjeni golf ima (če se ne motim), še Bosch črpalko goriva in če ta ni v dobrem stanju, zna biti poraba goriva vse prej kot "dizelsko" ugodna, popravilo (obnova) črpalke pa tudi ni poceni. In se odmaknemo od smešno nizke cene. _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.67 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Pon Okt 14, 2013 9:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
V pogovoru se izpusti besedico "tisoč", pa je verjetno možakar pozabil dodati zanemarljive tri nule.
Ampak naj ti odgovorim, DA! Lahko je števec ponastavil. Si izmisliš številko, avto pelješ kolegu mehaniku in veila!
Tista cena, definitivno ni prodajna cena avta. O ceni se meni, ko si na ogledu. _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
papagaj93 Član

Pridružen-a: Pon 06 Jun 2011 22:50 Prispevkov: 708 Aktiv.: 4.13 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pon Okt 14, 2013 9:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
To gotovo da se o ceni meni ko si pri avtu....gre se za to da tukaj nekaj ne štima..in že res da je avto 14 let star....toda....proti 200km je postavljena nekam nizka cena...
Sicer pa..kaj bi predlagali? nakup ali ne?
LP Rok |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.94
|
Objavljeno: Pon Okt 14, 2013 9:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Logika ti pove, da ima avto 200KKM in ne 200KM. _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.68 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Okt 14, 2013 9:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Z 200 prevoženimi kilometri bi bil avto nov in bi šel, po ljudski folklori, za "zlato", ne za 1.900€. Torej ima najmanj (raje več) 200.000km. Manipulacija s prikazom stanja prevoženih kilometrov pa je pri nas itak (zaenkrat še) nacionalni šport.
Pojdi si pogledat avto in če je res nadpovprečno dober, ne vidim razloga da ga ne bi vzel. Le s sabo vzemi nekoga, ki ve kaj se na avtu gleda in kaj preskusi pred nakupom Cena - je za skorigirat, konkretno, se pa itak določi ob ogledu. _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
papagaj93 Član

|
Objavljeno: Pon Okt 14, 2013 9:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
ro-bi je napisal/a: |
Logika ti pove, da ima avto 200KKM in ne 200KM. |
Ko sem klicou je reku lastnik da ima 200.....no sej to je mene zelo zmedlo...
Po logiki bi reku da jih ima 200 000...samo..pravi da jih ima 200...če jih ima 200 je najbrž motor in tudi sam avto v tako rekoč odličnem stanju...
Toda zakaj potem tako smešno nizka cena...in verjamem da ob nakupu in ogledu se da spustiti še 200, 300€.
LP Rok |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

|
Objavljeno: Pon Okt 14, 2013 9:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če ima avto res samo 200km, mora bit avto kot nov. Razen če je frajer menjal števec z drugim, ki kaže magično cifro. Tudi to se dogaja. _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
papagaj93 Član

|
Objavljeno: Pon Okt 14, 2013 9:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
elson2k je napisal/a: |
Z 200 prevoženimi kilometri bi bil avto nov in bi šel, po ljudski folklori, za "zlato", ne za 1.900€. Torej ima najmanj (raje več) 200.000km. Manipulacija s prikazom stanja prevoženih kilometrov pa je pri nas itak (zaenkrat še) nacionalni šport.
Pojdi si pogledat avto in če je res nadpovprečno dober, ne vidim razloga da ga ne bi vzel. Le s sabo vzemi nekoga, ki ve kaj se na avtu gleda in kaj preskusi pred nakupom Cena - je za skorigirat, konkretno, se pa itak določi ob ogledu. |
Hvala za konkreten odgovor.
Vse bolj se nagibam h temu, da so kilometri prirejeni. Torej ker vidim, da se nekateri spoznate me zanima ali se da kako ugotoviti ali so bili prirejeni.. ( kot laik imam v mislih kakšno "plombo" kot recimo na gasilnih aparatih... ali pa nalepka kot pri Windowsih ko nalepijo čez pokrov računalnika ko ga odpreš jo pretrgaš...)
LP Rok |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

|
Objavljeno: Pon Okt 14, 2013 9:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko sem šel kupovat Passata TDI (l.1999) sem s sabo vzel kolega mehanika, ki je imel tisto VAG-COM zadevo na PC-ju + OBD2 vmesnik. Preveril je stanje kilometrov na ECU (motorni računalnik) in stanje na števcu, ki pa se nista ujemala - razlike je bilo za 120.000km! Na koncu sem avto vseeno vzel, ker je bil lepo ohranjen, ampak za občutno nižjo ceno
V vsakem primeru ti priporočam da pojdi na ogled avta z nekom, ki se res spozna, po možnosti specialcem za VW vozila. _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
papagaj93 Član

|
Objavljeno: Pon Okt 14, 2013 9:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovor.
Vsekakor bom ob ogledu s seboj vzel nekoga ki se spozna. Hvala za odgovore in napotke glede nakupa vozila.
LP Rok |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.94
|
Objavljeno: Pon Okt 14, 2013 9:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če ima avto 200 realnih kilometrov, ne rabiš nobenega vag coma, da to preveriš. Se mora TAKOJ videti na volanskem obroču, ročici menjalnika, na stopalkah,....
Vse mora biti brez vsakih sledov uporabe.
Motorni prostor mora biti kot nov, brez pike rje ali umazanije, zavorni diski brez vsakega roba, ploščice nove.
Pa 14 let stara nafta v rezervoarju
Po mojem laže kot pes teče, če je pa res, je pa vreden več, kot ima ceno _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pon Okt 14, 2013 10:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kakor je bilo že enkrat napisano lahko okvirno izračunaš kilometre tudi iz podatka o času delovanja luči. Če seveda to avto beleži. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5538 Aktiv.: 24.02 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pon Okt 14, 2013 10:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
"Če stvar izgleda predobra, da bi lahko bila resnična, je nateg."
Ko/če bi se ljudje držali zgornje modrosti, bi bilo dosti manj sekiranja - pa tudi kakšna firma bi šla zu grund
Lp, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

|
Objavljeno: Pon Okt 14, 2013 10:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
ro-bi je napisal/a: |
Če ima avto 200 realnih kilometrov, ne rabiš nobenega vag coma, da to preveriš. Se mora TAKOJ videti na volanskem obroču, ročici menjalnika, na stopalkah,....
Vse mora biti brez vsakih sledov uporabe.
Motorni prostor mora biti kot nov, brez pike rje ali umazanije, zavorni diski brez vsakega roba, ploščice nove.
Pa 14 let stara nafta v rezervoarju
Po mojem laže kot pes teče, če je pa res, je pa vreden več, kot ima ceno |
Ma jaz sem z VAG-COM-om telovadil ker je tip trdil da ima avto 150.000km, volan pa zguljen do amena (usnjen)
Drugače bi pa ta golf moral bit nov, brez znakov obrabe, ja, če ima res prevoženih 200km. _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni