|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
zoki19 Član

Pridružen-a: Čet 05 Nov 2009 21:17 Prispevkov: 21 Aktiv.: 0.11 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Okt 15, 2013 10:08 am Naslov sporočila: Diskasti magnetno obroč |
|
|
Pozdravljeni,
v Sloveniji iščem ponudnika RING MAGNETOV. Magnet naj bi imel 6 ali 8 polov razporejenih po obodu podobno kot je v priponki.
Za odgovore in nasvete se že vnaprej najlepše zahvaljujem.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
4.81 KB |
Pogledana: |
3325 krat |

|
_________________ lp
Zoki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.18 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Tor Okt 15, 2013 10:19 am Naslov sporočila: |
|
|
magneti ljubljana bi znali kaj imeti?
Drugače pa sem že zasledil par firm, ki ti baje naredijo custom made magnet. link
_________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4226 Aktiv.: 17.79 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Tor Okt 15, 2013 11:58 am Naslov sporočila: |
|
|
to se dela iz plastomagnetov , uporabljajo pa se montirani na os elektromotorja za kompenzacijo navora ( pralni stroji , električne ročne žage ) elektromotorja ali enkoderje
http://www.kolektor.com/avtomobilska-industrija/magnetne-komponente
_________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zoki19 Član

|
Objavljeno: Tor Okt 15, 2013 3:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovore, vendar sem tem ponudnikom ki ste jih navedli že poslal povpraševanje. Pri vseh je potrebno najprej narediti orodje za izdelavo, kar se pri količinah cca 100 kosov ne izplača. Zaradi tega sem tudi napisal na forum, ker bi rad našel nekoga ki jih že proizvaja.
Jaz jih potrebujem za montažo na os motorja ta indikacijo števila vrtljajev.
Nekaj podobnega se vgrajuje v male gospodinjske aparate.
_________________ lp
Zoki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
freshman Član

Pridružen-a: Tor 16 Mar 2010 0:16 Prispevkov: 149 Aktiv.: 0.80 Kraj: Notranjska
|
Objavljeno: Tor Okt 15, 2013 3:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Očitno je os motorja skrivnost ali.........?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zoki19 Član

|
Objavljeno: Sre Okt 16, 2013 8:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Ni skrivnost, pač pa tam sem videl da je montiran, jaz bi ga rabil za druge aplikacije. Natančneje za regulacijo vrtljajev motorja, kjer bi z magnetom in tuljavo lahko določal število vrtljajev in na podlagi tega krmilil le-te. PID regulacija motorja.
_________________ lp
Zoki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjan.kamensek Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04 Prispevkov: 1029 Aktiv.: 4.99 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sre Okt 16, 2013 8:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo,
Načeloma se da vsak feritni obroč namagnetit tako. Odvisno je od magnetilne priprave. Pri nas to uporabljamo precej (hall sensor armature position) - sepravi absolutna pozicija rotorja pri brushless motorjih.
Je pa tako, ponavadi smo magnetilno pripravo izdelali sami, ker pošiljanje namagnetenih magnetov je samo sranje. Z avijonskimi pošiljkami je problem če imaš tega več, ker paket ne sme prepuščati magnetnega sevanja, kar pomeni, da imaš magnete zaprte v kovinski škatli kar precej dopirnese na teži pošiljanja. Poznam par proizvajalcev širom sveta ki se ukvarjajo s tem (večinoma v Izraelu ali Koreja, Japonska - redke zemlje), je pa res, da za par kosov boš težko prišel skozi. Če mi zaupaš premer sedeža in zunanji premer magnetnega obroča ki ga potrebuješ lahko pogledam če imamo kaj podobnega za vzorec. Za redne dobave ti pa verjetno ne bo ostalo drugega kot naročit orodje za sintranje magnetov in izdelava lastne magnetilne priprave, da privarčuješ na stroških pošiljanja magnetov. Da bi kdo to pri nas dobavljal nisem slišal. Drugače se temu kar ti iščeš reče "Magnetic Multipole Ring".
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
freshman Član

|
Objavljeno: Sre Okt 16, 2013 10:14 am Naslov sporočila: |
|
|
zoki19 je napisal/a: |
Ni skrivnost, pač pa tam sem videl da je montiran, jaz bi ga rabil za druge aplikacije. Natančneje za regulacijo vrtljajev motorja, kjer bi z magnetom in tuljavo lahko določal število vrtljajev in na podlagi tega krmilil le-te. PID regulacija motorja. |
Ja ja saj ni problem samo me zanima za kakšno velikost gre .
Zunanji fi 22 mm notranji 4,5 ali 6 mm . Ali imaš kaj takega v mislih?
Namesto tuljave uporabi Hallov senzor.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zoki19 Član

|
Objavljeno: Sre Okt 16, 2013 1:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Proizvajalcev takih multi pole ring magnetov je na Kitajskem malo morje, ampak če sem hotel imeti nekaj kosov kot SAMPLE so mi odpisali, da manj kot 10.000 kosov sploh ne pošiljajo, ter mi predlagali naj naročim cel kontejner, ker bo veliko ceneje. S tem sem potem tudi zaključil debato. Ista zgodba se mi je ponovila 4X
Dimenzije so pa take kot si jih omenil g. freshman tuljave ni mogoče zamenjati, ker je elektronika že razvita in narejena. Nima je smisla spreminjati.
Bom še malo pobrskal in se probal povezati z kakimi firmami kjer bi jih potencialno imeli za kakšne lastne aplikacije.
lp
_________________ lp
Zoki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4226 Aktiv.: 17.79 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Sre Okt 16, 2013 2:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
in koliko naj bi stal tak kos ?
_________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
freshman Član

|
Objavljeno: Sre Okt 16, 2013 2:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imaš na ZS.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zoki19 Član

|
Objavljeno: Čet Okt 17, 2013 11:10 am Naslov sporočila: |
|
|
lucca brassi je napisal/a: |
in koliko naj bi stal tak kos ? |
Cene na kitajskem:
25$ za količino do 100
20$ za količino od 100 do 1000
če pa vzamem nad 100.000 kosov pa en stal nekaj manj kot 6$
absurd v glavnem
_________________ lp
Zoki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.96
|
Objavljeno: Čet Okt 17, 2013 12:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
10 polov ima tak magnetek od sinhronskega motorčka (programator od pralnega stroja, breskvica,...). Premer je okrog 13mm in par ti jih lahko prinesem spotoma, ko bom šel na piknik.
Računalniški ventilatorji imajo v sebi magnet, ki ima pole na notranji strani obroča. Enega razkoplji in preveri, če ima dovolj stresanega magnetnega polja. Sicer poreži lopatice in v sredino zvrtaj luknjo za pritrditev magneta na os tvojega motorja. Tudi v os motorja izvrtaj luknjo. Ali pa ... za enkratno aplikacijo malo improviziraj s pritrditvijo.
V osnovi bi lažje dobil kak tak magnet pri tistem, ki jih nekam vgrajuje. Tudi oni so jih vzeli cel kontejner in imajo potem kakšnega viška.
_________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni