|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
FreakinTee Član

Pridružen-a: Tor 29 Okt 2013 10:41 Prispevkov: 60 Aktiv.: 0.42 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Tor Okt 29, 2013 11:07 am Naslov sporočila: Amiga A500 video težave |
|
|
Zdravo forum! : D
Pred kratkim sem imel super priložnost ko sem na bovšjaku zagledal Amigo 500 za 30 evrov skupaj z napajalnikom, miško, đojstikom in škatlo disket. Seveda sem jo vzel.
Ko sem jo doma preizkusil je sprva delalo vse vredu čeprav sem imel nekaj težav z zagonskimi disketami. A le en dan pozneje ko sem jo zopet poskusil prižgati sem imel le črn zaslon na televizorju. Ko se prižge se na zaslonu mogoče za odtenek spremeni črna barva a to je vse. Ne razumem kaj se je zgodilo saj prej nisem imel teh težav /: Na specializiranem forumu za amigo sem opazil klasično diagnostično tabelo za ta računalnik: http://home.arcor.de/kickstart/TKA/Tutorials/troubleshooter/trouble1.html
No, prvo pravi naj se odstranijo vsi add-onsi zato sem odstranil uro, ki je bial dodana spodaj (na 'trap door'-u) a črni zaslon ostaja enak.
Naprej želi naj preverim tri čipe, adapter in drive za diskete.
Tega še nisem počel in se bom vsega lotil počasi, adapter ni težko preveriti, drive mi je pa delal že prej težave a je spet delal ko ga je ata očistil.
Če ima kdo kakšne predloge ali ve kje drugje bi lahko bil problem prosim odgovorite!
LP
PS če kdo želi kakšne slike ni problema a trenutno je zaslon le črn tako da dvomim da bo to komu prišlo prav
_________________ It is none of your concern. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
6dan8 Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53 Prispevkov: 1053 Aktiv.: 6.00 Kraj: Goriška
|
Objavljeno: Tor Okt 29, 2013 11:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne bi škodilo, če bi malo natančneje napisal, kako (preko česa, s čim) je Amiga priklopljena na TV. Če je adapter klasični, A520 - preveri, ali je dobro priklopljen. Konektor je namreč ponavadi "malo trd".
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
FreakinTee Član

|
Objavljeno: Tor Okt 29, 2013 11:38 am Naslov sporočila: |
|
|
6dan8 je napisal/a: |
Ne bi škodilo, če bi malo natančneje napisal, kako (preko česa, s čim) je Amiga priklopljena na TV. Če je adapter klasični, A520 - preveri, ali je dobro priklopljen. Konektor je namreč ponavadi "malo trd". |
Seveda!
Na televizor je priklopljena s kablom iz RGB vhoda na SCART ali pa composite video. Dejansko RGB konektor zgleda na enem delu nekoliko siv ampak ne zdi se mi da to na kaj vpliva. Nisem še preizkusil kako dela preko composite in bom to naredil prav zdaj
|
Nazaj na vrh |
|
 |
FreakinTee Član

|
Objavljeno: Tor Okt 29, 2013 11:40 am Naslov sporočila: |
|
|
[quote="FreakinTee"]
Ne bi škodilo, če bi malo natančneje napisal, kako (preko česa, s čim) je Amiga priklopljena na TV. Če je adapter klasični, A520 - preveri, ali je dobro priklopljen. Konektor je namreč ponavadi "malo trd". |
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
2.63 MB |
Pogledana: |
8 krat |

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
FreakinTee Član

|
Objavljeno: Tor Okt 29, 2013 11:57 am Naslov sporočila: |
|
|
[quote="FreakinTee"]
Aja butl jst!
Pozabil sem da sta rdeča in bela samo zvok sem mislim da je ena video. Ne zdaj ne vem več kaj še naj naredim
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.41
|
Objavljeno: Tor Okt 29, 2013 12:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tule imaš shemo tega kabla. Preveri, če dobiš napetost na pin 8 in 16 SCART konektorja (ali pa "ročno" preklopi TV v RGB način, če je možno).
_________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
FreakinTee Član

|
Objavljeno: Tor Okt 29, 2013 12:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
gumby je napisal/a: |
Tule imaš shemo tega kabla. Preveri, če dobiš napetost na pin 8 in 16 SCART konektorja (ali pa "ročno" preklopi TV v RGB način, če je možno). |
Bom pogledal, hvala za shemo!
|
Nazaj na vrh |
|
 |
FreakinTee Član

|
Objavljeno: Pet Nov 01, 2013 7:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Odlično, kabel zrihtan!
Ko bom tako daleč objavim še kakšno vprašanje
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni