|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sebastjan.kamensek Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04 Prispevkov: 1029 Aktiv.: 4.99 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Okt 21, 2013 2:46 pm Naslov sporočila: Izbirnik orodja - Ersa |
|
|
Zdravo,
Ker se zadnje čase precej ukvarjam z servisiranjem razne zabaven elektornike se mi nekako pojavlja potreba, da bi si naredil izbirnik orodja za spajkalnik ersa 2000A. Z samim spajkalnikom sem več kot zadovoljen, prav tako z micro in chip tool-om . Vendar je ena pomankljivost. Bazna postaja omogoča priklop samo 1 orodja hkrati, kar pomeni, de ko menjaš orodje moraš orodje odklopit in drugega priklopit. Na spletu sem sicer našel ersin tool selector (klik) vendar sem dobil odgovor zastopnika da ni več dobavljiv.
Kolikor sem gledal tale tool selector omogča, da prednastaviš programe za vsako od tipk ločeno. Tega ne potrebujem ,imel bi samo recimo 4 izhodne konektorje ( kolikor vem naj bi bili DIN - 4 ) na vmesniku pa potem magari z stikali izbiram katero orodje bi imel.
Ima kdo kako idejo kako to izvesti?
l.p.
Nazadnje urejal/a sebastjan.kamensek Pon Okt 21, 2013 3:13 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5538 Aktiv.: 24.02 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pon Okt 21, 2013 3:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uh ja, to bi bilo pa fletno ... Problema sta dva: dobiti ustrezen konektor (no, vsaj na iCON ni standardni DIN), pa tudi ustrezen preklopnik - za močnostno linijo bi moral biti kar prijeten rele.
Mogoče malo brskaj po ebayu za kakšnim rabljenim selectorjem - morda se ti nasmehne sreča
LP, g
_________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjan.kamensek Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04 Prispevkov: 1029 Aktiv.: 4.99 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Okt 21, 2013 3:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imaš mogoče kakšen podatek o kakšnih tokovih se sploh govori. z mosfet se da priti preko 200A brez kakih hudih naporov. Na farnellu piše da naj bi bil max 24V (tako tudi piše na sami ročki) in 80W kar znese cca 3,3A kar pa je bore malo.
Konektor kolikor sem bral naj bi bil DIN-4.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5538 Aktiv.: 24.02 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pon Okt 21, 2013 3:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislil sem za prevelike tokove za navadni preklopnik. Z relejem ali MOSFETom bi šlo seveda brez problemov. Ersa iCon je deklarirana 24V 150W.
LP, g
_________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjan.kamensek Član

|
Objavljeno: Pon Nov 04, 2013 3:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče kdo ve kateri je konektor na sliki, sem mislil, da je DIN4 vendar sem spregledal svojo zmoto .
Prilagam fotografije, sedaj se bolj nagibam k DIN - 8 (klik ) vendar nisem siguren da je to to.
Prav tako sem prišel na oviro kako preklapljat 8 linij hkrati. Z tranzistorji bi že šlo, vendar jih je potem cel kup . Če rečemo, da imam 5 orodij, bom potem moral preklapljat 40 tranzistorjev, kar pa je precej neugodno. Ima kdo kako drugo rešitev?
l.p.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
120.62 KB |
Pogledana: |
0 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
50.09 KB |
Pogledana: |
0 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
krko Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2012 22:19 Prispevkov: 451 Aktiv.: 2.89 Kraj: Cerknica
|
Objavljeno: Pon Nov 04, 2013 9:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kolikor vidim konektor ni enak konektorju DIN 8, saj če pogledamo spodnjo odprtino, je pri DIN 8 zaoblejna, pri ročki pa je pravokotna....
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjan.kamensek Član

|
Objavljeno: Pon Nov 04, 2013 10:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Misliš, da nebi pasalo,m glede na to, da ima vtič na prvi sliki utor zaobljen?
l.p.
p.s. ima mogoče kdo možnost probat če paše? Meni ostane samo možnost da naročim konektor in upam da je pravi .
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70611.30
|
Objavljeno: Pon Nov 04, 2013 10:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjan.kamensek Član

|
Objavljeno: Pon Nov 04, 2013 10:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prvo moram dobit konektor. Ker če konektorja ne dobim, je projekt padel v vodo, ker resno ne mislim rezat 200€ in več vrednega orodja. Moram jutri pogledat če bom mogoče dobil kak star din 8 konektor da poizkusim če je to to. Glede pinov imaš verjetno prav. Zanimivo je to, da ko enkrat nastaviš program za določeno orodje, se postaja sama spomni ko to orodje naslednjič priklopiš. Tako da mislim da ima kar nekaj polov zasedenih.
Iščem tudi pil layout ,vendar dvomim, da bom imel kaj uspeha...
Našel sem sicer še tole, moram poizkusit kontkatirat avtorja, če je mogoče kaj ugotovil, kaj naj bi bil kateri pin.
l.p.
Nazadnje urejal/a sebastjan.kamensek Pon Nov 04, 2013 10:54 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gargamel Član

Pridružen-a: Čet 31 Jan 2008 11:42 Prispevkov: 127 Aktiv.: 0.60 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Nov 04, 2013 10:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede na to, da ni velike razlike, bi v primeru da konektor ne bi pasal, lahko stvar popravil s kakšnim biaksom, ker tako ali tako nebi bilo velikega odstopanja. Glede preklapljanja pa si poglej kakšen transistor array čip.. Na primer ULN2003A. (Za vsako orodje po enega bi verjetno šlo brez problema)
_________________ LP Luka S53LM |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter123 Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34 Prispevkov: 1445 Aktiv.: 7.20 Kraj: Lj.
|
Objavljeno: Tor Nov 05, 2013 8:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Vseh pinov sigurno ne rabiš preklaplat.
Za grelec rabiš samo enega.
Za temp. senzor tudi samo enega.
V vsakem primeru moraš pa pogledat kaj so vsi pini.
Probaj pogledat v "servisna" navodila od kake ročke. Včasih je narisana tudi vezava.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
danilo Član

Pridružen-a: Sre 20 Avg 2003 14:57 Prispevkov: 147 Aktiv.: 0.62 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Tor Nov 05, 2013 11:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Če ti kaj pomaga, glej stran 43 dokumenta.
lp Danilo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjan.kamensek Član

|
Objavljeno: Pon Jan 06, 2014 2:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ravno so prišli konektorji. Naročil sem tele in pa tele.
Preizkušeno se prilegajo, tako da lahko potrdim, da ersa uporablja DIN 8 konektorje, sicer malo predelane vendar standardni še vedno pašejo.
Sedaj pa naprej, k transistor array čipom. Na kaj moram biti pozoren? Za enkrat imam mišljeno, da bi ostale pine razen za grelec preklapljal z transistor array, za grelec a sem mislil dati mosfet.
Kakšen nasvet bi bil dobrodošel. Predvsem me zanima kakšen primer uporabe, ker z temi "arrey-i" nisem še delal.
l.p.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni