|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
multiscan Član

Pridružen-a: Sob 19 Sep 2009 23:45 Prispevkov: 38 Aktiv.: 0.20 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Nov 05, 2013 2:59 pm Naslov sporočila: triac prekinja- izklaplja |
|
|
zanima me, ali je mogoče, da triac, ko se segreje crkne...prekine in ko se malo ohladi spet začne delovat?
Zunanjih defektov ni videti, z inštrumentom tudi nisem našel nič posebnega  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14679 Aktiv.: 61.79
|
Objavljeno: Tor Nov 05, 2013 4:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bo treba malo več podatkov. Kako ga vklapljaš ter kaj vklaplja?
PS
Popravi kraj v profilu. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
multiscan Član

Pridružen-a: Sob 19 Sep 2009 23:45 Prispevkov: 38 Aktiv.: 0.20 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Nov 05, 2013 5:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
E,
gre za ploščo pralnega stroja. Predvidevam, da se signal za vklop proži preko ULN2003A, pa nekaj SMD elementov.....
Gre za vezje slično temu na linku:
http://elektrotanya.com/?q=hu/content/indesit-wite-107-eu-nem-forgatja-motort
slika se skriva pod linkom P6020061.JPG
le da je moje vezje malo bolj bogato. Levo spodaj imam še Q14, q9, RV4....in nekaj dodatnih konektorjev.
Na vrata triaca pride povezava iz ULN2003A, ki je postavljen levo od EVO2302741, kar pa predvidevam, da je EPROM
Stroj se izklaplja, vendar ne takoj, ko se prižge, po koloarjih sem slišal, da ga po standardu serje tranzistor, ki prekinja, slkepam, da zaradi temperature....
Torej je to lahko ta triac, lahko pa je naslednji v vrsti, ki je na sliki opremljen s hladilnim rebrom.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni