|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3365 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Sob Sep 30, 2006 6:02 am Naslov sporočila: VoIP telefonija |
|
|
Kakšne izkušnje imate z internetno telefonijo?
Tukaj oglašuje nekdo, kako zastonj telefonirati, pa sem malo v dilemi, da ni kakšen catch
http://www.voipbuster.com/en/rates.html _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
vsi so za bratstvo, nihče za prepir.
Od same ljubezni vsak čas na granatah
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.41 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Sob Sep 30, 2006 9:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz uporabljam program skype. Na netu ga dobiš zastonj, naredil ga je pa mislim da nek kitajec ali korejec; ne vem točnu. [slovenščina je zame španska vas] meni osebno je všeč, zastonj telefonija, videopogovori, lepa oblika....
Prilagam še naslov do strani: http://www.skype.com/helloagain.html _________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3365 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Sob Sep 30, 2006 10:15 am Naslov sporočila: vendar |
|
|
vendar, tebe pa ne morejo klicati po tej poti, kaj ne? NImas svoje telefonske stevilke, niti zvonca, ki bi zvonil, da 'dvigneš slušalko'.
Pride v poštev, če prav razumem, za klice v inozemstvo in video pogovore zz PC-a na PC
Potem mi je že bolj všeč Siol telefonija, ki mi da svojo telefonsko številko in telefonski aparat z zvoncem, recimo Paket TRIO. Seveda pa mi ne da slike zraven.
Saj prav razmišljam, ali ne? _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BorutS Član

Pridružen-a: Pet 09 Jun 2006 16:25 Prispevkov: 107 Aktiv.: 0.46 Kraj: Cerklje na Gorenjskem
|
Objavljeno: Sob Sep 30, 2006 11:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz uporabljam Skype za klice v tujino in za klice PC-PC. Cena klica v ZDA, Nemčijo, Italijo je prav smešna. Danes obstajajo že cenejši od skype-a, vendar jih še nisem preizkusil. Za klice v domače omrežje uporabljam navaden telefon (analogni). Mislim da je ta najcenejši. Siol se bojim da ni tako zanesliv. Zanesliv je le toliko kolikor je adsl povezava. Po mojih izkušnjah in izkušnjah drugih z raznimi modemi bi rekel da je s tem kar precej težav.
Pri siol telefoniji ne vidim nobene prednosti pred analogno. Cena je približno ista, kot analogni, razen če imajo tisti ki jih najbol pogosto kličeš tudi siol...
Popravite me če se motim.
LP
Borut |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Gavran Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:16 Prispevkov: 415 Aktiv.: 1.75 Kraj: Posavje
|
Objavljeno: Sob Sep 30, 2006 9:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Razen VoIPBuster obstoja še VoIPStunt pa še dva, vse od iste firme. Zadeva po mojih informacijah ni nateg, omogoča pa klicanje na stacionarno številko v nekaterih državah brezplačno. Če na računu nimaš denarja je klic lahko dolg do eno minuto (v brezplačno državo), če pa nakažeš 10€ pa je dolžina klica neomejena (seveda v "brezplačno" državo, v druge gre pa po ceniku). Preverjal sem klice v brezplačne države. Zadeva po 60 sekundah prekine, zvok je dober.
Skype pa ti omogoča (plačljivi) Skype-in, kar pomeni da dobiš svojo Skype številko, na katero naj bi te lahko klicali drugi. Tega nisem preverjal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
eboc Član

Pridružen-a: Tor 10 Maj 2005 8:42 Prispevkov: 261 Aktiv.: 1.10
|
Objavljeno: Sob Sep 30, 2006 9:59 pm Naslov sporočila: Re: VoIP telefonija |
|
|
vilko je napisal/a: |
Kakšne izkušnje imate z internetno telefonijo?
Tukaj oglašuje nekdo, kako zastonj telefonirati, pa sem malo v dilemi, da ni kakšen catch
http://www.voipbuster.com/en/rates.html |
Jaz uporabljam Intenetcalls in Poivy, oba od firme Betamax, ki stoji tudi za VoIPStunt,. ....
Z obojim sem bil zadovljen. Kvaliteta ok. Placas 10EUR za 4 mesece. Po novem ti teh 10 EUR po 4 mesecih, ko nimas vec zastonjskih klicev ne propade ampak jih lahko porabis.
Stvar sem uporabljal iz razlicnih drzav in dela ok.
Ce te zanima se kaj vprasaj ?
eboc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

|
Objavljeno: Ned Okt 01, 2006 7:13 am Naslov sporočila: Nekako se ogrevam za SiOL-ov trio |
|
|
Nekako se ogrevam za SiOL-ov TRIO.
Argumenti:
- Že sedaj uporabljam SiOl-ov ADSL in TV (Pri nas ni kabelske televizije) in s servisom sem zmerno zadovoljen.
- Skupaj z vso kramo (Internet, Siol TV, prispevek za RTV in telekomov isdn telefon in De-bitel) plačujem sedaj okrog 15.000.- Sit mesečno, kar se mi zdi veliko, telefoniram pa malo. Ta cena naj bi sedaj padla na 12.000 (TRIO + RTV prispevek)
- Telefoniranje v Telekomovo omrežje do 120 minut obljubljajo zastonj, potem 5Sit/min.
- Telefoniranje v Kanado (tja kar nekaj telefoniram) 13 Sit/min to je 0.5 centa
- Gre za telefon z zvoncem in telefonsko številko, kamor me lahko pokličejo.
Ima pa Voibuster prednost, da lahko svoj PC nesem kamorkoli in kličem od koderkoli, samo da pridem do interneta. (Ne morem pa biti klican!). To je važno za tiste, ki potujejo. Pri Siolu pa gre le za fiksno lokacijo vezano na žico.
Seveda pa lahko Siol podraža svoje usluge, in je to lahko akcijska udarna propagandna akcija.
Razmišljam narobe? _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
eboc Član

|
Objavljeno: Pet Okt 06, 2006 1:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
No tezko je reci ali razmisljas narobe ali prav.
Najbolje je dati stvari na papir in izracunati (kot si ze naredil), ker je odvisno koliko klices in kam klices in kaj rabis kaj ne. Ce recimo naredis za vec kot 2.5 EUR klicev v SLO in tujino potem je smiselno imeti VoIP buster ali pdobno).
Poleg tega upostevaj se kakovost. Npr. za Batmax-ov VoIP morem reci, da je OK, ne vem kako je z Siolovi VoIP.
Mogoce bi bilo zate dovolj samo DSL in potem dobis VoIP drugje. Ja tu je problem ce ne dobis zraven tel. stevilke.
BTW: klic v kanado je 5 centov!
Jaz sem izracuinal, da se izplaca placati 10EUR za 120 dni. In tako klicemo skoraj vse prek VoIP (internetcalls oz. lahko bi bil kaksen enakovreden). No takrat ko sem se prijavil je bilo mozno tudi dobiti stevilko. To stevilko v bistvu ne rabimo (nobeden nas ne klice na to stevilko), ker imamo se telekom zraven, ki je (bil) predpogoj za DSL.
Tako, da placujemo telekomu samo mesecno narocnino (se tega bi se rad cimprej resil). Za opravljene klice pa imamo flaterate za ~ 2.5EUR/mesec.
Glede VoIP telefona, pa rabimo navadnega, ki je prikljucen kar na Fritz!box DSL router, ki omogoca, da lahko klices prek telekoma ali prek VoIP.
eboc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sundancer Član

Pridružen-a: Ned 08 Avg 2004 22:30 Prispevkov: 374 Aktiv.: 1.58 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Okt 07, 2006 7:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam dva swissvoice IP10S telefona na razlicnih lokacijah, ter na prenosniku SJphone. Vse skupaj preko OpenVPN tunelov povezano na asterisk streznik. Na javno omrezje imam potem routing preko siola narejen (nekaj pripravljajo in sem testni uporabnik). Ce bi nasel v tujini koga s tem asterisk streznikom bi se povezala skupaj in bi klice routala preko te povezave, vendar bi bilo potem treba poskrbeti tudi za billing.
LP, Marko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
eboc Član

|
Objavljeno: Sre Okt 11, 2006 11:18 am Naslov sporočila: |
|
|
a ima mogoce kdo idejo, ce je mogoce v Sloveniji dobiti samo VoIP stevilko, ne da bi bilo potrebno poleg vzeti se DSL, VoIP paket, .... ?
Torej podobno kot je vcasih bilo mogoce pri voipbuster-ju & Co. Pomebno je da je ta stevilka v SLO, torej da klic ne gre v tujino. Na ta nacin te bi lahko klicali v tujino po "domaci" tarifi.
eboc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.41 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Sre Okt 11, 2006 7:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko smo ravno pri tej temi; danes sem nahitro gledal v Bigbangu skype telefon. Po obliki je takšen kakor kakšen star ericson, le da ima tipke prilagojene izključno za skype telefonijo. Zanimivo
Ima mogoče kdo ta telefon doma; kako se obnaša v realnosti? _________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
eboc Član

|
Objavljeno: Tor Okt 17, 2006 12:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Od pred kratkim delujev Sloveniji nov VoIP operater,ki nudi tudi brezplacno telefonsko stevilko: DetelFone.
eboc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

|
Objavljeno: Tor Okt 17, 2006 2:17 pm Naslov sporočila: Ali je to reklama? |
|
|
Ali je to reklama? _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slemi Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29 Prispevkov: 386 Aktiv.: 1.63 Kraj: Hrastnik
|
Objavljeno: Tor Okt 17, 2006 4:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi če je reklama, je dobra. Jaz ga uporabljam za klice v Nemčijo. Ne vem če je še možno cenejše klicanje tja.
Lp _________________ slemi.info - en
slemi.si - slo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Roadracer Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41 Prispevkov: 482 Aktiv.: 2.03 Kraj: LJ/Litija
|
Objavljeno: Sob Okt 28, 2006 9:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj lahko uporabite skype ali kaj podobnega. Kvaliteta je spodobna pa še brezplačen je med RAČ-RAČ. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni