|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.28 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Sob Apr 03, 2004 9:41 pm Naslov sporočila: ATX napajalnik |
|
|
Pozdravljeni
Imam sledeči problem pri enem sosedu se je nekdo igral z stikalom za preklop med 110 in230v pa je vse skupaj pregorelo.
No jaz sem zamenjal varovalko sedaj pa na izhodu ne dobim nobene napetosti,ali
se je to komu že kdaj primerilo kaj takega.
Kaj bi bilo lahko še narobe na primarni strani je usmerjana napetost nekaj čez 300v.
Enkrat sem nekje bral,da je potrebno obremeniti eno linijo pa sedaj ne vem ali 5 ali 12v,da ti potem nap.dela jaz sem meril v neobremenjenem stanju .
Dobrodošel bi bil kakšen nasvet ali trik kako zadevo spraviti ponovno vpogon ker je skoraj nov.
LP Srečko _________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Ned Apr 04, 2004 3:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Poglej na Filemanager - PDF Dokumentacija/atx.pdf - tam najdeš en načrt za ATX napajalnik - v osnovi so si dokaj podobni. Da napajalnik začne delat moraš sklenit pin 14 (PS_ON) na maso -črne žice _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.28 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Ned Apr 04, 2004 11:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Silvo hvala za odgovor,sem že prej imel en podoben načrt.
Sedaj ko sem naredil kot si svetoval PS_ON na maso pa dela vsaj mislim normalno saj ga nazaj v računalnil še nisem dal.Napetosti so ok.
LP Srečko _________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
G-Lab Član

Pridružen-a: Sob 12 Jul 2003 9:44 Prispevkov: 179 Aktiv.: 0.76 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Ned Apr 04, 2004 3:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Drugače je pa potrebno obremeniti 5V linijo, da lahko dobiš na 12V liniji max aperažo, ki je napisana na ohišju škatle.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Pet Apr 23, 2004 12:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem enkrat za hec na AT napajalniku premaknil tisto stikalo.
Rezultat:
Zdaj pa ne morem prebrati oznak na tranzistorjih, če bi jih hotel zamenjat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.50 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Pet Apr 23, 2004 9:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Temu bi jaz rekel počrneli hec (beri: črni humor)
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni