|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
napetost Član

Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52 Prispevkov: 901 Aktiv.: 4.00 Kraj: koroška
|
Objavljeno: Sre Nov 06, 2013 9:25 pm Naslov sporočila: Izbira televizorja |
|
|
Ker je star tv sprejemnik dokončno umrl (hvala bogu še v garancijskem roku) je potrebno nabavit novega. Zopet se nagibam za smart tv velikosti 40 col. vrednosti nekje do 1K€. Katero znamko priporočate?
Samsung, Philips, Sharp, Lg ..
Katera firma je pravzaprav vodilna na tem segmentu. _________________ lp
Janez1322@gmail.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bpavsic Član

Pridružen-a: Pet 03 Apr 2009 20:45 Prispevkov: 354 Aktiv.: 1.79 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Nov 07, 2013 3:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri nas doma imamo 3 LGje, pri ženi doma pa imajo same Philipse.
Kvalitete slike samega TVja ne morem primerjat, ker imam sam T2 iptv, oni pa imajo siolovo optiko do hiše in koax do tvja. Pri njih je precej slabša slika (verjetno zaradi kablov?). Če pa priklopiš kak drugi vhod (npr. xbox) pa je slika ok pri obeh ampak to ni ravno nek natančen test.
Meniji so pri LG neprimerno boljši (vsaj za mene). Pri enem od njihovih Philipsovih modelov (najnovejšem) sem tudi opazil, da pilot dela samo na 2m... Baterije niso krive.
Pri enem našem LGju (42LG6000) je ful problem, če je slabši vhod. Slika se je "vlekla" npr. človek je premaknil glavo, obraz pa je sledil z zamikom. To se je enkrat uredilo, ne vem pa vzroka (prestavljal sem kar je bilo možno na TVju in STBju), tako da lahko da je bil tudi problem pri t2-ju. Drugi TV na istem VDSLju je takrat delal normalno.
En naš LG je tudi SmartTV, ki pa ga še nisem nikoli uporabljal (smart TV dela...).
Sestrična je tudi imela 2 Philipsa, enega z ambilightom. Oba sta crknila v roku 2-3 let. Pri enem je odletelo pol slike (leva polovica), pri ambilight modelu pa se je osvetlitev začela čudno obnašat, potem je odpovedal ambilight, potem pa še sam tv. Zdaj ima Samsung in je zaenkrat ok.
Kakorkoli... Če bi sam izbiral, bi med LG in Philipsom definitivno izbral LG. Z ostalimi pa nimam izkušenj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
napetost Član

|
Objavljeno: Čet Nov 07, 2013 3:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovor. Še ne vem kaj bom izbral, ker sem dobil danes dobropis servisa grem v trgovineo na oglede, tam bojo pa tak vse hvalili.
Nekako se nagibam na Philips ker imajo neko akcijo z 5 letno garancijo, kajti drugič ne bom imel več takšne sreče da bi lahko na novo izbiral. _________________ lp
Janez1322@gmail.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14679 Aktiv.: 61.79
|
Objavljeno: Čet Nov 07, 2013 6:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Običajno vsak svoje konje hvali ampak...
Imam 2 philipsa (eden je 3d) pa en manjši-DVB-T,DVB-C,DVB-S z vgrajenim DVD-jem (Hofer Medion)
Med tistim, ki je bil 300€ in trikrat dražjim ne vidim neke velike razlike pri gledanju DVB-T programov. Dražji je precej počasen pri preklapljanju programov. Moti me, da ne pridem do prikaza ure z enim pritiskom gumba - 30 let star gorenjec je imel to
Mali Medion ima izredno lepo sliko - verjetno zato, ker je manjši.
Če bi še enkrat kupoval gledal na to:
- kako hitro preklaplja kanale
- kako se dostopa do ure telekteksta
- mora imeti brezžičen dostop do interneta
- mora imeti ambilight
(ne bi pa iskal 3d TV ja) _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
napetost Član

|
Objavljeno: Pet Nov 08, 2013 11:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za mnenja _________________ lp
Janez1322@gmail.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Nov 08, 2013 1:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem prej imel sony 32 col, sedaj imam philips 46 in kar se slike tiče je povsem OK, edino meni je počasen. Ampak saj po menijih itak malokrat šariš. Sicer mi je meni bolj všeč pri sony-u, ampak če imam pravo informacijo so malce zaspali pri TV-jih...
Mislim da glede slike ni dosti razlik, karkoli kupiš. Vzemi tisto z največ garancije, če mene vprašaš. pa da ima tiste funkcije, ki jih rabiš (internet, satelit...?)
Glede slike pri tebi in kolegu: glede na moje izkušnje ima siol slabšo sliko kot T2. In to opazno slabšo. Optika stvari NE izboljša, ker so stream-i isti. Vzrok je menda v tem da siol vse programe prekodira na določeno bitno hitrost (da gre lahko vsem naročnikov do 5km nekje), medtem ko T2 tisto, kar dobi s satelita nespremenjeno pošlje naprej. Posledica je to da oni ne morejo uporabljati ADSL in zato gredo samo do 1.5km, ali 2km nekje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2756 Aktiv.: 13.24 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Pet Nov 08, 2013 6:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smart TV in 40 col za 1 k€? Upam, da nisi ostal še pri drugih stvareh par let zadaj.
Danes se kupi butast TV, čim večje diagonale, kot še gre v sobo (najbolje kaka plazma 50+ col za male pare) in nato se zraven dokupi kak HDMI media key, pa imaš smart TV z veliko diagonalo za mali denar. LCDji
Moraš vedeti, da se TVje ne kupuje za dolgo obdobje, tako kot včasih za 20+ let.
Za 500-600 € dobiš 50 colsko plazmo ali pa LCD z LED osvetljitvijo. Za večje diagonale je pa plazma bolj cenovno ugodna.
HDMI ključki so pa tudi pod 100 €. S tem, da je na njih android, kar pomeni malo morje aplikacij in prilagodljivosti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hamm Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2012 21:47 Prispevkov: 226 Aktiv.: 1.46 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Nov 08, 2013 7:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
@ qwertz Se popolnoma strinjam. Plazme so sicer nehali razvijati, vendar če hočeš imeti velik zaslon... TV dandanes sploh ne potrebuje biti "pameten", jaz imam npr. Raspberry Pi in gor xbmc in mi deluje super. Tudi IP tv. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.95
|
Objavljeno: Pet Nov 08, 2013 7:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam 107cm plazmo od LGja in jo lahko samo pohvalim. Ko sem jo kupil, je stala okrog 600 euro, nima pa HDja, kar me zdaj, ko je toliko HD programov. malo moti. Če gledam film iz USB ključa in da je v dobri resoluciji, je slika taka, da jemlje dih- dobesedno! Nap. avatar sem potegnil dol malo večji file in je bila taka slika, da sem zijal. In ko daš gor kak res dober posnetek, se pokaže, kaj zmore plazma. Enostavno je slika dosti boljša od LCDja. _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Pet Nov 08, 2013 8:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pet Nov 08, 2013 11:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
No če TV gledaš po več ur dnevno (sicer jaz tega ne počnem, da ne bo pomote) potem ob nakupu plazme malce jokaš ob porabi. ČE upoštevaš da 46 colski LCD kuri ubogih 50W, plazma pa....
No, vsaj pozimi ni treba kurit centralnbe  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
a.vidmar Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03 Prispevkov: 1159 Aktiv.: 5.29 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sob Nov 09, 2013 12:00 am Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
No če TV gledaš po več ur dnevno (sicer jaz tega ne počnem, da ne bo pomote) potem ob nakupu plazme malce jokaš ob porabi. ČE upoštevaš da 46 colski LCD kuri ubogih 50W, plazma pa....
No, vsaj pozimi ni treba kurit centralnbe  |
Danes na ceneje.si oba FULL HD:
Najcenejši LCD TOSHIBA 127cm 598,65€ poraba 74W
Najcenejša plazma LG 127cm 570,00€ poraba 124W
Razlika 50W *8h/dan * 365 dni = 146kWh na leto * trenutna cena petrol energija enotna tarifa ET 0.07293 € = 10,64€ na leto.
Še vedno 1,5 leta zastonj.
Protonček si predstavljaš ko so bile 50'' plasme po 800€ LCD ji pa x2 koliko časa lahko gledaš zastojn plasmo?? ( pa še gretje imaš pozimi uštimano )
Me pa zanima če veš koliko porabi napajalnik PC-ja v pripravljenosti ( izključen PC, vključen napajalnik)? Moj bi porabil 9.5 € na leto. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Sob Nov 09, 2013 12:08 am Naslov sporočila: |
|
|
No, kakor želiš. Zadeva je stara tehnologija in pika. To je enako kot bi sedaj vozil starega jugota. Le zakaj ne? Pelje se, porabi ne dosti več kot današnji avti, pa poceni je.
Plazma ima sicer večje kontrastno razmerje, a ni sposobna prikazati tako močne in lepe črne barve kot LCD.
Sicer pa po želji. Vsake oči imajo svojega malarja. Hvalabogu, da je tako, ker če bi vsi mislili tako kot jaz ne bi prodali nobene plazme  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.95
|
Objavljeno: Sob Nov 09, 2013 12:34 am Naslov sporočila: |
|
|
No, kakor želiš. Zadeva je stara tehnologija in pika. To je enako kot bi sedaj vozil starega jugota. Le zakaj ne? Pelje se, porabi ne dosti več kot današnji avti, pa poceni je. |
Ne pretiravaj! Plazma se ne tišči več naprej, ker so stroški izdelave previsoki.
LCD je pa zaenkrat s kvaliteto slike še ni ujel. _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2756 Aktiv.: 13.24 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Sob Nov 09, 2013 9:32 am Naslov sporočila: |
|
|
No, kakor želiš. Zadeva je stara tehnologija in pika. To je enako kot bi sedaj vozil starega jugota. Le zakaj ne? Pelje se, porabi ne dosti več kot današnji avti, pa poceni je.
Plazma ima sicer večje kontrastno razmerje, a ni sposobna prikazati tako močne in lepe črne barve kot LCD.
Sicer pa po želji. Vsake oči imajo svojega malarja. Hvalabogu, da je tako, ker če bi vsi mislili tako kot jaz ne bi prodali nobene plazme  |
Ti še nisi videl plazme v živo, kajne? Tudi teorije ne poznaš, kajne? Plazma ima črno=črna barva, pri LCDjih je črna=temno siva. Si kdaj videl žarnico, ki bi svetila in oddajala popolnoma črno barvo? Se mi je zdelo, da ne. Po tvojem, bi jaz podnevi prižgal na črno pobarvano žarnico in bi imel temo v prostoru.
ro-bi je napisal/a: |
No, kakor želiš. Zadeva je stara tehnologija in pika. To je enako kot bi sedaj vozil starega jugota. Le zakaj ne? Pelje se, porabi ne dosti več kot današnji avti, pa poceni je. |
Ne pretiravaj! Plazma se ne tišči več naprej, ker so stroški izdelave previsoki.
LCD je pa zaenkrat s kvaliteto slike še ni ujel. |
Kako so stroški izdelave previsoki, če je plazma cenejša od LCDjev pri velikih zaslonih? Plazma gre v pozabo, ker trg forsira LCDje. Škoda.
LCD je v redu za računalnike, za TV in multimedijo pa ne, oziroma je plazma za moje pojme nekaj korakov naprej. Dokler ne bo OLED ali druge tehnologije, ki nima pomanjkljivosti kot LCD, potem bo plazma zakon. Sicer bodo pa kmalu prenehali z izdelavo plazem. Škoda. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni