www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Osciloskop za potrebe RF delovne mize

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Phoerixx
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Nov 2013 12:39
Aktiv.: 0.21
Kraj: Ankaran

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 12, 2013 2:37 pm    Naslov sporočila:  Osciloskop za potrebe RF delovne mize Odgovori s citatom

Pozdravljeni,
pred leti sem si sestavil QRP kit za 7/14MHz - TJ2A, napisal sem celo članek v QRZ.ZRS reviji, naprava je delala nekaj časa čisto OK, dokler mi ni padla na tla na eni izmed SOTA aktivaciji. Naredil sem nekaj vez tja do 1800km ... Wink

Skušal sem jo oživeti, potem pa obupal zaradi pomanjklivega znanja in predvsem težko dostopne opreme (osciloskop...).

Odločil sem se, da si nabavim osciloskop z namenom diagnosticiranja napak na RF vezju, predvsem QRP, nekaj W, mogoče se naučim še kaj o delovanju tranzistorjem, ojačevalnikov ...

Prosim za pomoč pri nakupu Osciloskopa...

Pogledal sem USB napravice, tipa Hantek 6022/6082, vendar sem ugotovil, da nimajo dovolj zmoglivega predpomnilnika, zanimajo me vaše izkušnje z USB DSO.

Kakšne kareteristike naj ima osciloskop za delovno klop radioamaterja "konstruktorja", pričakujem frekvence na XTAL tja do 30/40 MHz...

Kaj se vam zdi tale:
Hitachi osciloskop, V1050F, 100MHz, 2 kanala
Shhh

Hvala vsem za pomoč,
LP
Erik
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
S53DZ
Član
Član

Pridružen-a: Čet 28 Apr 2011 9:27
Aktiv.: 5.51
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 12, 2013 5:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer "off-topic" ampak:
Namesto osciloskopa ti svetujem izdelavo kakšnega enostavnega frekvencmetra in enostavnega merilnika moči za te frekvence. Na spletu je kar dosti tega.

Osciloskop je namreč zelo uporaben instrument, vendar opažam, da ga jaz uporabljam precej poredko, predvsem za raziskovanje kakšnih časovnih pojavov in težav pri komunikaciji (bitkih). Manj pa za gledanje RF signalov.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni