|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
siljo Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 4.36 Kraj: Ribn'ca
|
Objavljeno: Sob Nov 16, 2013 5:55 pm Naslov sporočila: Win8 ali Win7 |
|
|
nabavljam nov računalnik pa me zanima kdo ima izkušnje z Win8?
Ali v glavnem programi delujejo tudi na Win8?
Predvsem mislim na "naše" programe! Eagle, Keil C compiler, .....
Sam bi najraje opremil kar s "starim" Win7, ce pa mi nekdo zatrdi da 99,9% programov deluje tudi na Win8 bi pa vzel kar z win8!
hmhm? _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko Član

Pridružen-a: Sre 07 Jan 2004 15:14 Prispevkov: 755 Aktiv.: 3.18
|
Objavljeno: Sob Nov 16, 2013 6:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi vzel na tvojem mestu Win7. Win8 je za moje pojme bolj za touchscreen in mobilne naprave. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2743 Aktiv.: 13.21 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Sob Nov 16, 2013 7:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iz W8 se da narediti legalen brezplačen downgrade na W7. Obratno je plačljivo.
Če bi hotel W7 računalnik, bi moral kupiti preden je W8 prišel ven, takrat bi imel veliko izbire, sedaj ni več tako veliko računalnikov z W7 v prodaji.
Meni je W7 bolj logičen, na W8 bi se moral malo navaditi, vendar po moje bi brez problema osvojil fore novih oken. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
siljo Član

|
Objavljeno: Sob Nov 16, 2013 7:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
qwertz je napisal/a: |
Iz W8 se da narediti legalen brezplačen downgrade na W7. Obratno je plačljivo.
............ |
to mi je tudi kolega predlagal .... verjetno bom tudi to naredil, ker mi Win8 "nikakor ne sedejo"
No mogoče bi se mi z uporabo popravil občutek, ampak tako rad imam staro navado in stare običaje!  _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domitunus Član

Pridružen-a: Sob 25 Maj 2013 18:17 Prispevkov: 33 Aktiv.: 0.22 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Nov 16, 2013 7:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
---------------------------------------------
Nazadnje urejal/a Domitunus Pon Sep 04, 2023 1:18 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
siljo Član

|
Objavljeno: Sob Nov 16, 2013 7:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
no to sem hotel slišati!
KMS aktivatorji? kaj je to? ..... aja ... nekaj za krekat!
No to me niti ne moti, če je vse drugo OK! _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domitunus Član

Pridružen-a: Sob 25 Maj 2013 18:17 Prispevkov: 33 Aktiv.: 0.22 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Nov 16, 2013 7:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
-------------------------------------
Nazadnje urejal/a Domitunus Pon Sep 04, 2023 1:17 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SkunkyLee Član

Pridružen-a: Čet 12 Feb 2009 16:59 Prispevkov: 198 Aktiv.: 0.99 Kraj: Maribor, Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Nov 16, 2013 8:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
marko je napisal/a: |
Jaz bi vzel na tvojem mestu Win7. Win8 je za moje pojme bolj za touchscreen in mobilne naprave. |
Se globoko ne strinjam! Windows 8.1 je za moje pojme zdaleč najboljši operacijski sistem, ki je dandanes na voljo povprečnemu uporabniku. Sem bil zaprisežen uporabnik Win 7, nakar sem presedlal na 8.1 nekje 2 tedna pred izidom (imam MSDNAA).
Pomembno si je zanj vzeti kakšne 2 dni, da se ga navadiš (recimo spremenjeno funkcijo Windows tipke, drugačne iskanje po računalniku, uporabljanje Charmsov), vendar vsaj zase vem, da zdaj ko sem te zadeve pogruntal, se počutim "na slabšem", če moram uporabljat računalnik z Win7. Nekatere Metro aplikacije so super, druge malo manj.
Če ti gre Metro na živce pa lahko brez problema nastaviš osemko tako, da se boota naravnost v Desktop ter si inštaliraš klasičen start meni.
P.S.
Win 8.1 na SSD disku je pa itak raketa. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.70 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Sob Nov 16, 2013 8:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imel sem Win8 in HDD in je delalo odlično.
Sedaj imam Win7 + SSD in se računalnik zaganja dlje časa.
Celo sestrin prenosnik z i3 procesorjem in HDDjem, se hitreje postavi kot i7 + SSD + Win7.
Vse kar sem na Win8 videl novega mi je bilo všeč in sedaj to pogrešam na Win7.
Tako da, se strinjam s @SkunkyLee-jem. Windows 8 je odličen. _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.61 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sob Nov 16, 2013 11:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poizkusl 8 pa mi ni všeč. Sem imel naloženo nekje 2 dni pa se ne morem navadit. Sem mnenja, da je ta vmesnik bolj namenjen tablicam.
Tudi, če sem izključil Metro, še vedno ni bilo to to. Možno pa je, da so pri novejših verzijah kaj spremenili.
Z hitrostjo zagona pri 7+Samsung SSD+i7 pa nimam nobenih težav. Se zažene kot bi trenil. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.75 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Nov 17, 2013 12:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanimivo, da so najbolj pametni tisti, ki so osmico preizkusili samo "na hitro", pa jim nekako ni všeč. Zakaj to vem? Ker je osmica praktično enaka sedmici, samo nekatere stvari so spremenjene (beri izboljšane) in če nekdo reče da mu "ni všeč", potem to pomeni da je osmico na hitro pregleda, vbidel metro vmesnik in rekel da to ni to.
Namreč, če nekomu nekaj na osmici ni všeč, potem mu definitivno ni všeč tudi na sedmici, saj je z izjemo metro vmesnika popolnoma enaka v obeh primerih.
Osmica je samo optimirana, izboljšana sedmica. Dajte si to že enkrat zapomnit.
Največ ljudje pljuvajo po tem slavnem metro vmesniku, ki konec koncev ni nič drugega kot povečan start meni, če pa ga že nekdo noče uporabljat ima 8.1 možnost, da ob zagonu gre direkt na namizje, pa je problem rešen. Čeprav ko se enkrat navadiš metro vmesnika je čisto v redu zadeva in dosti preglednejši kot tisti majhen pokončni senznam programov v sedmici, ki mi res nikoli ni bil preveč všeč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70752.08
|
Objavljeno: Ned Nov 17, 2013 1:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Ned Nov 17, 2013 2:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, trgovina je res mimo, kot je enako mimo dejstvo, da je nadgradnja na 8.1 obvezna preko te trgovine. Prenos in peka na DVD ni mogoča. To pomeni da če imaš doma 3 PC-je (ali v firmi 300), moraš pač 3x (v firmi 300x) potegnit dol nadgradnjo.
Sicer obstaja način, da greš na 8.0 ob zagonu direkt na namizje - tako da v mapo zagon daš bližnjico od nekega programa - npr. raziskovalca. Tako se ti ob zagonu pač odpre raziskovalec in s tem staro namizje.
No, pa da ne bom samo hvalil: obstajajo tudi bonbončki: nepodpisane gonilnike osmica brez obvestila zavrne. Za namestitev le-teh je potrebno izvesti napredni ponovni zagon in onemogočiti preverjanje gonilnikov.
Priloženih programov (trgovina, mail, fotografije, glasba, ......)ni mogoče zagnati če je nadzor uporabniškega računa izklopljen (jaz ga izklopim takoj, ko se sistem prvič boot-a).
Je pa izredno uporabna bližnjica desni-klik levo spodaj, ko ti odpre priročni meni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.61 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Ned Nov 17, 2013 3:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Takrat, ko sem jaz to preizkušal 8.1 še ni bilo, mislim, da je bila čisto začetna preizkusna verzija. Tudi, če sem izkljčil Metro in naložil nek dodatek za klasični vmesnik mi ni odgovarjalo.
Bo treba preizkusit tale 8.1 pa bomo videli.
Sem izključno in samo napisal moje mnenje, odločil se bo pa vsak sam. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Ned Nov 17, 2013 6:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
V 8.1 po mojem mnenju malce pretiravajo z "varnostjo"....namreč, že ob posodobitvi se moraš obvezno prijaviti z m$ računom (lokalna prijava tam ni možna), šele kasneje ko vse deluje lahko odjaviš m$ račun in se prijaviš lokalno. Pa tole zavračanje gonilnikov brez vsakršnega obvestila, pa še kaj se najde. OK, razumem da se dogajajo vdori, ampak vseeno to ni razlog da se dela vedno bolj nedostopen sistem.
Sicer kake hude razlike med 8 in 8.1 ni...so pa bile beta verzije vse do zadnje menda kar bugaste in kdor je preizušal samo tisto verjamem, da ni bil zadovoljen... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni