www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

p-CAD
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
horvi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 17 Mar 2005 16:36
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 09, 2011 10:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče pride prav še komu ...

Pred kratkim sem na novo postavil sistem (Win7 64bit), danes pa razočaran odkril, da v PCAD2006 SP2 ne vidim seznam plasti (Layers).
No na srečo sem po razikovanju nekega ruskega foruma (hvala google translate) prišel do rešitve.

V mapi, kjer imate inštaliran Pcad pobrišite vse .manifest datoteke in pri naslednjem zagonu programa se seznam spet pojavi. Wink

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
vmalhar
Član
Član

Pridružen-a: Pet 06 Jul 2007 11:23
Aktiv.: 0.78
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 10, 2011 4:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zato bom sam do zaključka diplome potrpel z načetimi XP-ji. Se bojim podobnih težav z vsemi programi, ki so se nabrali z leti in pridejo prav v svojem trenutku Smile

Zanima pa me, kako pri risanju simbola v P-CADu poimenujem negirane pine? Imam pin SD! in bi rad imel črtico za negacijo nad njim. Lahko narišem posebej črto ampak je druge barve.
Obstaja varianta??

Pa še ena osnovna. Kateri podatek se vpisuje v "RefDes" pri simbolih, podnožjih, komponentah,...?

Hvala,
Miha
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.86
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 10, 2011 4:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vmalhar je napisal/a:
.. kako pri risanju simbola v P-CADu poimenujem negirane pine? Imam pin SD! in bi rad imel črtico za negacijo nad njim. Lahko narišem posebej črto ampak je druge barve. Obstaja varianta??

Obstaja! Ko kreiraš simbol in pinom daješ imena (Default pin name) pred ime daš znak ~ (Alt Gr + 1), tako da piše ~SD.

LP, Peter
Nazaj na vrh
horvi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 17 Mar 2005 16:36
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 10, 2011 9:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vmalhar je napisal/a:

Pa še ena osnovna. Kateri podatek se vpisuje v "RefDes" pri simbolih, podnožjih, komponentah,...?

V "RefDes" se vpisuje črka za tip elementa (R, C, T, IC, ...) in zaporedna številka ...

npr. za upore >> R1, R2, ...
za tranzistorje >> T1, T2, ...
Nazaj na vrh
vmalhar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 09, 2011 8:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Zanima me kako doseči, da mi določene nete (GND, 100V, 12V, 5V, 3,3V) v netlisti poveže skupaj. Vezje namreč rišem po ločenih sklopih in na več sheetih pa teh značilnih netov ne bi rad povezoval v shemah, rad bi pa da bodo v pcb-ju povezani.

Zanima me tudi, ali že v schematicu definiram debeline linij za kasnejši PCB ali se bom s tem kasneje ukvarjal?

Lp, Miha
Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.17
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 09, 2011 9:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vmalhar je napisal/a:
Pozdravljeni,
Zanima me kako doseči, da mi določene nete (GND, 100V, 12V, 5V, 3,3V) v netlisti poveže skupaj. Vezje namreč rišem po ločenih sklopih in na več sheetih pa teh značilnih netov ne bi rad povezoval v shemah, rad bi pa da bodo v pcb-ju povezani.
Lp, Miha

Na nete prilepiš 'imena', poimenuješ jih. Net-i ki v shematiku niso povezani a imajo enaka imena, so v vezju povezani.

snap.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  11 KB
 Pogledana:  3792 krat

snap.jpg

Nazaj na vrh
vmalhar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 10, 2011 2:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Super hvala.

Sedaj bi prosil še za pomoč, ki je bila na forumu sicer že večkrat prikazana, ampak neaktivnim članom žal ni na voljo.

Spodnjo komponento mi ne ustvari, želim pa zvezati en pin na več padov - klasika.
Prosim za pomoč.

Hvala in lp,
Miha

Problem s pin ekvivalenc.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  142.12 KB
 Pogledana:  16 krat

Problem s pin ekvivalenc.JPG

Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 10, 2011 9:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Žal, nisem mojster PCAD, malo vem, tisto rad povem, ko pa me pa vprašajo, in bi za odgovor moral naštudirati pripročnike, si pravim, da je hitreje, da naštudira priročnik tisti, ki to potrebuje.
Nazaj na vrh
vmalhar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 10, 2011 10:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se strinjam.

Mogoče se oglasi kdo drug. V nasprotnem primeru bom moral pa pač pisati take in drugačne poste, same sebi namen, pa si dvignem aktivnost dovolj za ogled že objavljenih rešitev Smile

LpM
Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 10, 2011 12:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot vidim, imaš že 41 prispevkov, torej si že dolgo polnopravni član!
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.59
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 10, 2011 12:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Zanima me kako doseči, da mi določene nete (GND, 100V, 12V, 5V, 3,3V) v netlisti poveže skupaj. Vezje namreč rišem po ločenih sklopih in na več sheetih

Port-e daš gor. Kot je na sliki od Vilkota.

Citiram:
Zanima me tudi, ali že v schematicu definiram debeline linij za kasnejši PCB ali se bom s tem kasneje ukvarjal?

Lahko jih označiš kot debelejše, da bo shema bolj pregledna. Ta informacija se v PCB ne prenaša, ker program itak ne ve s kakšnimi debelinami želiš risati in kakšni tokovi bodo tekli po žicah.

Citiram:
želim pa zvezati en pin na več padov

V shematiku naredi več priključkov.
Lahko pa definiraš redundančne - med seboj zamenjljive pine.

Za P-CAD obstajajo tudi navodila - najdi ga in si preberi.
rtfm

Citiram:
Kot vidim, imaš že 41 prispevkov, torej si že dolgo polnopravni član!

Ja, ampak je vmes bil malo na počitnicah in ga ni bilo nič na forumu Whistle
Pridružen-a: 2007
Aktiv.: 0.81

vmalhar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 05, 2013 12:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred leti sem že spraševal, ampak tako malo rišem vezja, da gre vsakič znova.

Na kak način bi dobil spodnji izgled za "nevidne" povezave? Se da spremeniti obliko port-a, da recimo nima okvirja, ampak je samo črta z napisom? Default oblika porta mi namreč prekrije in zapaca vse okoli pinov, ker so preveč blizu.

Untitled.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  64.21 KB
 Pogledana:  2 krat

Untitled.jpg

Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 05, 2013 8:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Morda tako:
(zgoraj v levem kotu je ikona, s katero zahtevaš ta servis).

snap.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  31.62 KB
 Pogledana:  2 krat

snap.jpg

Nazaj na vrh
vmalhar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 05, 2013 11:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala vilko!
Sedaj bo veliko lepše izgledalo Smile
Nazaj na vrh
vmalhar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 18, 2013 12:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Novo vprašanje:

Pri risanju vezja sem uporabljal komponento upor, ki sploh ni imela definiranega pattern-a (mimogrede, je to slovensko podnožje, ohišje,...??). Sedaj je vezje končano, začenjam risat tiskanino in sem tej komponenti definiral še "podnožje" in komponento preimenoval v RES 0805, torej stare komponente sploh ni več v knjižnici.
Sedaj bi rad vse upore v shemi zamenjal s temi novimi, saj mi shematik vse upore še vedno vodi kot stare komponente (brez podnožja in staro ime).

Ali obstaja način, da komponente v vezju menjaš po sklopih ali bom moral vsak upor posebej zamenjat? Force update ne deluje, ker komponenta sploh nima več istega imena.
Dal sem samo primer za upor, dejansko pa imam podobnih sprememb kar nekaj in če bom delal vsako posebej, bo kar zamudno.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja
Stran 6 od 8

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni