|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sob Nov 09, 2013 10:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Plazmo si videl v živo samo ti, ostali govorimo na pamet...si že kdaj pomislil, da nisi edini pameten tukaj?
BTW...očitno si edini, ki si res v živo videl črno barvo. Črna sicer ni barva, ampak ODSOTNOST le-te. In to odsotnost plazma ne more dobro prikazati.
O OLED pa ne bi. So se že pokazale njene slabe strani.
Sicer smo spet začeli...Ne rabiš naprej prepričevati, ker bom tokrat prvi, ki se umika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gorazdkop Član

Pridružen-a: Ned 28 Dec 2008 12:19 Prispevkov: 145 Aktiv.: 0.72 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sob Nov 09, 2013 10:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Moj glas gre tudi za plazmo.
Pred enim letom sem kupil PS51E550D1WXXH samsung smarttv plazmo v merkatoriju. Za malo manj kot 700€. Je ne menjam za noben LCD, kar sem jih imel do zdaj priložnost videt po obiskih.
Z njo sem zelo zadovoljen, pa je daleč od nekega vrhunskega modela. Nisem še našel formata, ki mi ga ne bi predvajal iz prenosnega diska.
Edina slabost (vsaj zame) pa je, če imaš za hrbtom vir svetlobe (okno, luč...). Potem boš imel zelo moteč odboj od stekla na ekranu. LCD pa je v tem primeru boljši.
Malo off:Za večjo porabo od isto velikega LCD-ja, ki je kar nekaj dražji, mi dol visi. Kot je že nekdo pred mano napisal, se nekaj preseravamo par wati manj moči, preplačaš pa nekajkrat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sob Nov 09, 2013 10:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Žal je plazma mrtva, saj še zadnji igralec zapira še zadnjo tovarno plazem.
Sem pred kratkim staršem pomagal pri izbiri LCD 39", pa lahko samo rečem, da me je slika Philipsa za 500€ močno razočarala. Sam imam sicer precej dražji Sony, ki pa ima pod sabo že 2 leti uporabe (takrat so bile povprečne cene precej višje). Rabil sem kakšno uro, da sem sliko nastavil na približno gledljivo. Ne morem verjet, da s privzetimi nastavitvami zgenerira tako slabo sliko. Statična slika je bila ok, vsak premik pa je povzročil tako zamegljevanje - "blur", da sem mislil, da je kaj s TV-jem narobe. Pa to ne pri nekih hitrih premikih. Mpeg artefaktov polno....
Takšnega televizorja nebi kupil še enkrat. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14679 Aktiv.: 61.79
|
Objavljeno: Sob Nov 09, 2013 11:46 am Naslov sporočila: |
|
|
ro-bi je napisal/a: |
protoncek je napisal/a: |
No, kakor želiš. Zadeva je stara tehnologija in pika. To je enako kot bi sedaj vozil starega jugota. Le zakaj ne? Pelje se, porabi ne dosti več kot današnji avti, pa poceni je. |
Ne pretiravaj! Plazma se ne tišči več naprej, ker so stroški izdelave previsoki.
LCD je pa zaenkrat s kvaliteto slike še ni ujel. |
Kar se kvalitete slike tiče se s trditvijo popolnoma strinjam. Ključni problem pri plazni je draga proizvodnje ter poraba. Žal jo je "povozil" LCD. Enako kot je davno nazaj VHS povozil Beto. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.89 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sob Nov 09, 2013 11:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Plazme so se zadnje čase začele pojavljati tudi na odpadih. Razlog so predraga popravila, glede na življenjsko dobo cevi same. Tudi sam imam eno tako popravljeno.
Zdaj pa moj zorni kot o dobrih straneh plazme:
- za denar, ki ga dam zanjo je odličen televizor (0€, kak popoldan ukvarjanja).
- je naprava, ki jo naši mački obožujejo, saj proizvede po njihovem mnenju ravno pravšnje temperature.
- Ker jaz TV več in raje gledam od znotraj, kot od zunaj, moram povedati, da zadeva vsebuje kar lepo količino elektronike, pa se da to razdirat en cel popoldan. Nudi torej kar dobršen čas zabave.
- Uporabno je skoraj vse. Celo prednje steklo mi odlično služi kot delovna površina v delavnici. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
danilo Član

Pridružen-a: Sre 20 Avg 2003 14:57 Prispevkov: 147 Aktiv.: 0.62 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Sob Nov 09, 2013 12:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Decembra, dve leti nazaj, sem kupil Sony Bravia 40", seveda brez 3D.
- s prikazom na digitalnem področju zadovoljen
- prikaz analognih programov pa je katastrofa
Decembra, eno leto nazaj, sem kupil Philips 38", seveda brez 3D.
- Kvaliteta prikaza na digitalnem in analognem področju približno enaka.
Še ostali podatki: priklop na kabeljsko (analogni in digitalni programi),
Sony je priklopljen na LAN, Philips ima možnost vendar ga nimam priklopljenega na lan.
V splošnem se mi glede slike in navigacije bolj dopade Sony. Sicer pa ti svetujem da počakaš na akcije. Jaz sem najgodneje dobil v prednovoletnih akcijah pri Merc.... Tehnika (gotovinski popust in Pika točke).
lp Danilo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
clownfish Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05 Prispevkov: 766 Aktiv.: 3.22 Kraj: Povir / Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Nov 09, 2013 12:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem pred letom in pol nabavil 55" Samung 3D LCD
Pred tem smo imeli 100Hz 72cm SONY klasiko zadnjih 15let. Ta še vedno deluje.
Dela odlično, poraba nizka. Sam TV se zelo malo greje. Pred nakupom so mi vsi težili da bo prevelik, sam lahko rečem le, da bi lahko bil še za malenkost večji.
3D redko uporabljamo , HD tudi. Dobro je to, da ima USB priklop pa nanj lahko daš direkt usb ključke in malo 2,5" prenosni disk ter iz njega predvajaš filme itn..
Dela tudi streaming iz hišnih računalnikov, odlična je povezljivost z drugimi Androidnimi Samsung napravami tako tablice kot pametnih telefonov vendar to malo uporabljamo.
Tv ima vgrajeno tako mrežno kot brezžično povezavo.
Ima tudi neke aplikacije vendar tega ne uporabljamo - nekako je skoraj neuporabno.
Vgrajeni browser sicer deluje vendar je uporaba preko priloženega daljinca zelo neudobna. TV deluje z Logitechovo brezžično tipkovnico z touchpadom vendar tudi tega ne uporabljamo čeprav to imamo doma.
Na TV imamo priključen PS3 in z tem lahko uprabljamo PS3 kot blue ray predvajalnik kar je spet zelo redko.
LCD sem pritrdil na steno, nosilec sem od zida umaknil za dodatne 3cm tako lahko z lahkoto dostopam do priključkov na zadnji strani Tv-ja.
Če bi danes kupoval še enkrat bi prav tako vzel Samsunga le 60" ali 65" velikost |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Sob Nov 09, 2013 12:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BojanR Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52 Prispevkov: 693 Aktiv.: 3.30 Kraj: Vnanje Gorice
|
Objavljeno: Sob Nov 09, 2013 12:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kakšne imete pa kaj izkušnje z media streamerji?
TV imam dober in ga ne bom menjal samo zato, ker mi ne bere filmov nad dobrih 2Gb (USB). Pa še kodiranje za podnapise ima čudno, tako da ne dobim ŠČŽ jev. (mislim da ž-je celo vidim, ostala dva sta pa "kvake"). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.95
|
Objavljeno: Sob Nov 09, 2013 1:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
BojanR je napisal/a: |
Kakšne imete pa kaj izkušnje z media streamerji?
TV imam dober in ga ne bom menjal samo zato, ker mi ne bere filmov nad dobrih 2Gb (USB). Pa še kodiranje za podnapise ima čudno, tako da ne dobim ŠČŽ jev. (mislim da ž-je celo vidim, ostala dva sta pa "kvake"). |
Odpreš z notepad in shranič kot unicode _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
a.vidmar Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03 Prispevkov: 1159 Aktiv.: 5.29 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sob Nov 09, 2013 1:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko sem pred leti kupoval TV sem gledal v rangu 100 cm diagonale, vsi ki so jo imeli so mi svetovali naj vzamem večjo. OK sem šel na 127 in danes bi vzel še večjo (150cm+).
Prvi teden je bilo malo čudno, potem se človek čudi kako je lahko gledal TV na tako majhnem zaslonu ???
In naj te ne prepričajo z porabo plazme, da porabi več kot LCD (razlika porabe je na letni ravni zanemarljiva) sploh če gledaš kvaliteto slike po ceni,
za kvaliteten LCD boš moral kar globlje seči v žep ( za razliko v ceni boš kar nekja časa gledal plazmo brezplačno). Izberi pa tisto kar se ti zdi lepše.
V ožjem krogu je 3x LCD in 2 plazmi ( vse 100cm+) in meni je plazma bolj očem prijazna. Edina "hiba" je odsev okna v ekranu, ker pa ne gledam veliko čez dan,me to ne moti.
Pri kakšnih športnih dogodkih pa povlečeš zastor čezenj.
In če boš hodil kaj po trgovskih centrih in si ogledoval sliko, tam imajo povsod visoko saturacijo barv.
Prosi za daljinca in izklopi demo mode ter se poigraj z nastavitvami. Tude če le preklopiš med barvnimi načini (šport, živo, narava...).
Je pa res da gredo plazme iz proizvodnje in jih bodo žal zamenjali LCD-ji.
LP
Nazadnje urejal/a a.vidmar Sob Nov 09, 2013 4:55 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hudamravljica Član

Pridružen-a: Tor 30 Nov 2010 23:22 Prispevkov: 872 Aktiv.: 4.91 Kraj: LUCIJA
|
Objavljeno: Sob Nov 09, 2013 3:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
En prodajalec mi je enkrat rekel, da so novoletne-božične akcije bolj nategovanje kupcev. Boljše cene so konec januarja, ko pade prodaja na minimum.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.89 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sob Nov 09, 2013 5:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
hudamravljica je napisal/a: |
En prodajalec mi je enkrat rekel, da so novoletne-božične akcije bolj nategovanje kupcev. Boljše cene so konec januarja, ko pade prodaja na minimum.  |
Ja, če imaš še kaj kupiti. V decembru namreč prodajo vse - drek in volno. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
clownfish Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05 Prispevkov: 766 Aktiv.: 3.22 Kraj: Povir / Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Nov 09, 2013 7:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
hudamravljica je napisal/a: |
Boljše cene so konec januarja, ko pade prodaja na minimum.  |
Kot sem sam precej dolgo spremljal gibanje cen za svoj 55" Samsung LCD sem na koncu ugotovil, da je bila daleč najbolj ugodna cena v trgovskem centru Lec**c.
Tam namreč zadevo nabaviš ko imajo akcijo in dobiš kar dober del cene povrnjen na njihovo kartico in ta preostanek potem počasi porabiš za nakup drugih v življenju potrebnih vsakodnevnih dobrin.
Garancija je pa povsot enaka. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.40 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni