www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

smeti
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Testni forum, brisano, smeti, offtopic
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.40

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 21, 2013 9:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Cilj je, da se vzpodbudi uporabnike, da kaj tudi prispevajo na forum, ne samo vlečejo priponke.
Imamo 4722 registriranih uporabnikov, ki niso oddali niti enega sporočila, pa ene 6000-7000 takih z manj, kot 10 sporočili. Od takih članov forum nima kaj dosti koristi, ane?
To seveda ne pomeni, da je treba brezglavo spamat, da se nabije aktivnost v nebo. Eno sporočilo na mesec bomo pa že zmogli...

cerovac_i
Član
Član

Pridružen-a: Sre 21 Apr 2010 10:34
Aktiv.: 3.03
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 22, 2013 4:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gumby je napisal/a:
Imamo 4722 registriranih uporabnikov, ki niso oddali niti enega sporočila...
Sem globoko prepričan da so počakali tiste famozne 3 dni, si na hitro dol povlekli vse tisto kar so rabili in se potem živo požvižgali na naša pravila in aktivnost... Twisted Evil Whistle
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.02
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 22, 2013 5:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

cerovac_i je napisal/a:
Sem globoko prepričan da so počakali tiste famozne 3 dni, si na hitro dol povlekli vse tisto kar so rabili in se potem živo požvižgali na naša pravila in aktivnost... Twisted Evil Whistle

Shame on you ne ne, morajo napisati tudi vsaj en post na mesec,.... Ker niso nič dali, niso nič dobili.

cerovac_i
Član
Član

Pridružen-a: Sre 21 Apr 2010 10:34
Aktiv.: 3.03
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 22, 2013 5:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej, aktivni postanejo šele potem ko so počakali 3 dni in so napisali prvi post.
Zakaj so se potem samo prijavili. če niso imeli nič od tega? Question Brick wall Sprašujem ker vidim da takih ni bilo ravno malo.
P.S.: Priznam da tega nikoli nisem šel preverjati. Ali to res drži?

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.90
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 22, 2013 6:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tridnevna "karantena" je kot neke vrste varnostna varovalka. Novo registrirani uporabniki nimajo vseh pravic uporabnika dokler "karantena" ne poteče.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sime
Član
Član

Pridružen-a: Tor 04 Mar 2008 16:33
Aktiv.: 0.26
Kraj: Žužemberk

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 03, 2013 10:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa ne obstaja nobene druge rešitve za povratnike, da si priborijo aktivnost? Namreč, manjka mi 20 "post"-ov, da lahko potegnil kakšno priponko ali pa sodeloval v licitaciji.

Že meni se zdi trapasto izpolniti 5 anket in napisati 15 vicev in komentarjev na temo vremena samo za to, da me bo sistem sprejel kot aktivnega, ker vem, da "morajo" moderatorji prebrati vsako moje sporočilo in nerad izpadem idiot ki strelja sporočila v prazno samo z že omenjenim namenom.

Verjamem da ta sistem deluje že desetletje, pa vendar... S tem se po mojem mnenju uporabnika bolj slabo spodbudi k aktivnosti.
Tisti ki ima znanje in ga bo željan deliti, ker se počuti kot del foruma, ga tudi bo, od tistega, ki pa hoče le ostati v statusu aktivnega uporabnika, pa lahko pričakuješ le kakšen slab vic ali neuporaben komentar.

To je le moje mnenje.
LP!

borber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40
Aktiv.: 13.12
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 03, 2013 2:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Povratnikom tako imenovana neaktivnost onemogoča povečanje aktivnosti, ker tam kjer je potrebno za aktivno udeležbo pogledati priponko, tega ne morejo. Števec aktivnosti bi lahko resetirali na dan povratka plus tri dni.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
borber
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 03, 2013 2:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali smo za skupnost ali nismo? Svojih 25 točk aktivnosti podarim 25tim članom povratnikom v dobrodelne namene.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.76
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 03, 2013 5:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravno zato, ker naj bi bili za skupnost je ta omejitev. Namreč, nekdo, ki pride na forum enkrat letno in takrat hoče potegnit dol nek načrt, ki ga rabi, ni del te skupnosti ampak zgolj parazit, ki pride sem izključno zaradi svoje koristi, kadar pa le-te ni, mu niti na kraj pamet ne pride, da bi malce pobrskal po forumu in komu odgovoril na kakšno vprašanje.
In še vprašanje: kdo bi kaj vlekel dol in predvsem KAJ, če bi bili vsi člani foruma taki?
Skoraj bi sosednji forum lahko dal za primer. Tam se peščica ljudi trudi odgovarjat, ostali pa pridejo tja zgolj spraševat. Rezultat je neaktiven forum.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
borber
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 03, 2013 9:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protonček, tvoje modrovanje je mimo. Obstajajo konkretni primeri, ki jih ne moreš spraviti pod ko, če, ker, zato ipd. Recimo Sime. Letos je kar aktiven vendar ima premalo postov v času odkar se je včlanil. Nima aktivnosti, da bi lahko priponke sploh pogledal in sodeloval. Zato sem predlagal za take primere reset števca aktivnosti in 3 dnevno zakasnitev kakor velja za nove člane. Verjetno se je kdo zaradi tega tudi registriral pod drugim imenom, da ni z nekoristnimi posti smetil po forumu.
Ob tem bi si lahko podarjali točke aktivnosti, če je sila.
Nazaj na vrh
danilo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Avg 2003 14:57
Aktiv.: 0.62
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 03, 2013 9:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm, @protonček vse meče v en in isti koš. Kar pa je napaka. Nisem hotel, vendar, če ste začeli to temo, pa bom povedal nekaj o mojem primeru. Aktiven sem bil že na Eleltro-N forumu, tukaj pa sem od leta 2003. Moje aktivnost je leta 2005 padla zaradi pomanjkanja časa, saj sem delal prizidek k stanovanjski hiši in celotno renovacijo stare hiše. Hvala bogu, sem že nekje na 90 do 95% kar se renovacije tiče. Nato pa leta 2009 šok in sicer tri operacije v desetih dnevih in nato na OI še KT (tisti, ki ne vejo, kaj kratice pomenijo, pa naj direktno vprašajo). Na KT pa sem še sedaj.

Letos sem se malo bolje vključil oziroma prebiral forum. Toda, glej ga zlomka, nisem aktiven uporabnik zaradi pravila števila prispevkov. Najprej sem se mislil ponovno registrirat, vendar sem to misel opustil. Sem se odločil, da pridno pišem prispevke, vendar vsaj po večini konkretne in ne neko nakladanje ali nabiranje števila prispevkov (stil @lisjak in mogoče še kdo). Verjetno bom kmalu prišel med aktivne.

@bober, s tvojim razmišljenjm se popolnoma stranjam. Vse ostale pa sprašujem, kaj je hujše, ali član z zelo malo prispevki, ali pa zelo aktiven član (ni administrator ali moderator) z več kot 1000 prispevki na leto? Se je kdo vprašal, koliko časa vsi zgubljamo, da preberemo vsa njegova zelo produktivna sporočila. Problem pa je v tem, da takih članov na forumu niti ni malo.

Toliko v razmislek.

lp Danilo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 03, 2013 9:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seveda vedno obstajajo izjeme, se strinjam. Ampak vse preveč je srednješolcev, ki pridejo sem samo zaradi seminarske, recimo. Žal je vedno nekje dobra in nekje slaba stran. Vedno je v vsaki stvari nekaj takih, ki so nedolžni, pa na=bejo.
Sicer sem jaz bolj za to, da bi se tisti, ki so neaktivni leto ali več sploh brisali iz baze. tako bi se lahko z lahkoto ponovno registrirali z istim imenom, pa še neaktivnih članov bi bilo manj.

Sicer pa - oprosti, ampak če nekdo pride vsaka tri leta sem, me noben ne bo prepričal da pride gor z namenom, da bi nekomu kaj svetoval. Kdo namreč v tem primeru jamra? Nekdo, ki ne more sneti neke priponke! Torej moje modrovanje drži: sem pride po nekaj, kar rabi. In zakaj bi to dobil popolnoma zastonj, servirano na pladnju? Zaston' se še mačka ne gon', pravijo. In to še kako drži.
Na forumu je nekaj tisoč tem, se mi zdi. Ni vrag, da v brskanju po forumu najdeš dvajset takih, kjer lahko napišeš svoje mnenje, ne da bi bila to tema z vici ali testni forum! Če nikjer drugje, v temi "elektronika za začetnike", recimo, ali pa med modrovanjem o ne-elektro temah.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
borber
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 03, 2013 10:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kolega spet si mimo. Če ima začetnik po treh dneh in kakšnem postu možnost da pride do priponke ne vidim razloga, da enako ne bi bilo omogočeno tudi povratniku. Sicer gre za kaznovanje iz nerazumljivih razlogov, ki povzroča smetenje foruma. Pravila o aktivnosti so zanič!
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 03, 2013 10:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

"kolega", točno zato sem napisal tisto, kar si (namerno?) spregledal: da sem za to, da se člane, ki so neaktivni leto ali več, BRIŠE!
Sicer si pa zelo pogumen...namreč, zadnji stavek, ki si ga napisal očitno krši pravio št.7!
Nazaj na vrh
borber
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 03, 2013 10:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Misliš, da člani ne smejo povedati kaj mislijo v strahu pred kom že?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Testni forum, brisano, smeti, offtopic Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni