|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
damjango Član

Pridružen-a: Pon 03 Sep 2012 7:56 Prispevkov: 756 Aktiv.: 4.84 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Pon Nov 25, 2013 11:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Sprejemnik dela
Firmware sem naložil preko rs232 povezave z nultim modemom preko PC-ja in uporabil sem program STB EROM Upgrade.
Zagnal sem še raps sistem za avtomatsko iskanje kanalov.
Zanima me, če kateri ve na katerem satelitu so pretežno samo angleški kanali, kjer so tudi dobri filmi, recimo kot na astri 19,2 nemški, zanima me zato, ker bi mi tak način pripomogel k bolšemu znanju angleščine. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
carli Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02 Prispevkov: 758 Aktiv.: 4.56 Kraj: Haloze
|
Objavljeno: Pon Nov 25, 2013 11:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Bravo! Nekateri pozabijo napisat kako so rešili kak problem.
Za filme pa uporabiš iskanje . Pa forumov je tudi veliko. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.69 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Pon Nov 25, 2013 12:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko je že ravno govora o firmwarih in teh „mučkah” kot jih je avtor že navedel. Precej sem šel iz te sat scene in me zanima, kaj se danes polek kakšnega Edisiona, da čim cenejšega dobiti pa, da ima pester izbor nadgradenj ali pachev. Ne planiram neki veliko denarja dajat v tole, ker bo vse skupaj bolj za zapravljanje dolgih zimskih večerov ampak kakšen Discovery chanel bi mi bilo pa zanimivo pogledat v izobraževalne namene. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
laura Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48 Prispevkov: 1954 Aktiv.: 10.77 Kraj: Sobota
|
Objavljeno: Pon Nov 25, 2013 1:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bravo damjango! Zaradi tebe in tudi zaradi onih na prvi strani te teme ki so ti takoj odgovarjali da si ga pač za..al in se ne da rešit problema! _________________ Dela kot švicarska ura-samo pokvarjena |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KlavdijC Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26 Prispevkov: 1523 Aktiv.: 7.87 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Pon Nov 25, 2013 1:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dobro to v Izziv. Torej je vse mogoče. Končno upanje kot nekoč okoli analognih sistemov
Pohvale |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.55 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Pon Nov 25, 2013 1:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vse pohvale.
Sem od samega zacetka spremljal tole temo, in hkrati razmisljal o pregresno dragem USB mp3 playerju, katerega sem pred davnimi leti "zaflashal" in kljub milijon ur truda nikoli vec resil..  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damjango Član

Pridružen-a: Pon 03 Sep 2012 7:56 Prispevkov: 756 Aktiv.: 4.84 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Pon Nov 25, 2013 1:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam sem bil mneja 75% da sem s tem tudi uničil hardwer.
Me je pa presenetilo to, da je tokrat, ko sem neko drugo neorginalno datoteko (od drugega sprejemnika) naložil, da je sploh odprl, take zadeve sem poskušal že od samega začetka, ko sem ga kupil in nikoli ni bila datoteka, ki bi bila podprta. Niti preko satelita ni nikoli našel posodobitve.
Kaj se pa tiče piratsva bo pa mogoče ta sistem kodiraja v prihodnosti premalo, da se ne bo dalo odkodirat. In če take stvari rabiš samo zase in ne prodajaš pod svojim avtorstvom naprej, še ne pomeni kaznivo.
Sedaj vem tudi zakaj se uporablja na sprejemniku rs232. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KlavdijC Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26 Prispevkov: 1523 Aktiv.: 7.87 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Pon Nov 25, 2013 2:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
No prodajat seveda nima smisla...Smisel pa ima smernica..Kako to deluje? Učenje . To je bistvo. Da vsake stvari ne plačuješ in ni škoda časa. No kakemu lokalnemu kolegu že pomagamo. Ko se sprakticiraš. Gre hitreje. Je pa tudi razvoj hiter...da ni dolgočas. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.18 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Pon Nov 25, 2013 2:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se posujem s pepelom... Na prvi strani sem ti povedal točno tako kot je, saj-če ne bi imel RS232 komunikacije (ki je nisi omenil na začetku) ne bi mogel zagnati nazaj tega sprejemnika..
Drugače pa- Čestitke! _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni