|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Ler Član

Pridružen-a: Tor 04 Maj 2010 20:53 Prispevkov: 198 Aktiv.: 1.07 Kraj: NM
|
Objavljeno: Tor Nov 26, 2013 12:47 pm Naslov sporočila: Obnova svedrov SDS plus in SDS max |
|
|
Zanima me kdo poled gospoda iz Radovljice obnavlja še svedre SDS plus in max? Če kdo smatra, da bi bil kontak kot reklama, mi naj pošlje na ZS. Hvala. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
eboc Član

Pridružen-a: Tor 10 Maj 2005 8:42 Prispevkov: 261 Aktiv.: 1.10
|
Objavljeno: Tor Nov 26, 2013 2:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bom izkoristil to temo za vprašanje in sicer glede nakupa SDS (pa tudi drugih) svedrov.
Kateri SDS (pa tudi drugi) svedri se dobro obnesejo?
A so dobri tudi tisti z eBay-a in podbnih "stacun" za par EUR ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ler Član

Pridružen-a: Tor 04 Maj 2010 20:53 Prispevkov: 198 Aktiv.: 1.07 Kraj: NM
|
Objavljeno: Tor Nov 26, 2013 2:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ravno danes sem se pogovarjal z enim lokalnim instalaterjem, pa je omenil da ne kupuje drugega kot Hiltijeve. Pravi res da so mal dražji ampak, da cena odtehta svoje. Bi pa težko primerjal kateri je bolši, ker je močno odvisno v kaj vrtaš. Največkat se mi zgodi, da se sveder uniči če se vrta v armiranobetosnko konstukcijo, lahko pa tudi če se portavajo luknje in svededer - mašino obračaš pod kotom. Ta vikend smo na enem objektu uničili dva svedra, kupljeni v GM&M Grosuplje (Dewalt), tako da imam sedaj doma že kar lepo zbirko uničenih svedrov . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stbe Član

Pridružen-a: Sob 10 Sep 2005 12:25 Prispevkov: 155 Aktiv.: 0.65 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Tor Nov 26, 2013 8:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri današnji kvaliteti svedrov jih je že skoraj nemogoče uničiti. Vsaj meni ne uspe zlepa. Obnova pa ne vem če je smiselna, razen ko gre za drage večrezilne glave.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
eboc Član

Pridružen-a: Tor 10 Maj 2005 8:42 Prispevkov: 261 Aktiv.: 1.10
|
Objavljeno: Tor Nov 26, 2013 10:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
stbe je napisal/a: |
Pri današnji kvaliteti svedrov jih je že skoraj nemogoče uničiti. |
A tukaj glede kvalitete mislis "noname" ali svedre priznanih znamk ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bosko91 Član

Pridružen-a: Pet 11 Maj 2012 14:39 Prispevkov: 407 Aktiv.: 2.54 Kraj: Brezovica pri Lj.
|
Objavljeno: Tor Nov 26, 2013 10:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vsak sveder se llahko hitro uniči če se ga ne uporablja pravilno. Prav tako kot tudi vsako drugo orodje.
Sem izkusil uporabo profesionalnih svedrov ter poceni zadev.
Dokler imaš par lukenj na leto za zvrtati v mehkejši material so tudi poceni dobri
Za kakšno resnejše delo pa malo dražji svedri odtehtajo kar nekaj kletja  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Tor Nov 26, 2013 10:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hilti je res daleč najboljši. S quadro glavo gre zlahka skozi armature pri čemer "navadni poceni" SDS-i ponavadi odpovejo.
Največkrat se zgodi pri navadnih, da glavo dobesedno raztopi oz. postane ploščata, tudi pri vrtanju samo v beton.
To je npr. praksa vrtanja nekaj ur zapored fi8mm lukenj v beton za drsni vod mostnega žerjava.
Doma za svoje potrebe uporabljam tudi navadne in ga res težko uničiš ob malokratni uporabi. Se pa obrabi hitreje kot Hiltijev. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stbe Član

Pridružen-a: Sob 10 Sep 2005 12:25 Prispevkov: 155 Aktiv.: 0.65 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Tor Nov 26, 2013 11:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
eboc je napisal/a: |
stbe je napisal/a: |
Pri današnji kvaliteti svedrov jih je že skoraj nemogoče uničiti. |
A tukaj glede kvalitete mislis "noname" ali svedre priznanih znamk ? |
Nisem mislil "noname" ampak svedre boljših znamk. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni