|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14677 Aktiv.: 61.80
|
Objavljeno: Sob Okt 20, 2012 9:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Morda bi celo šlo, a ne vidim nekega smisla. Itak rabiš mikrokontroler za inicializacijo. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.07 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sre Nov 27, 2013 1:12 am Naslov sporočila: |
|
|
V preteklih dneh sem tudi sam testiral module RFM12 in nRF24L01 za potrebe hišne avtomatizacije.
Doseg modulov sem testiral v hiši tlorisa 10x12m v treh etažah ( klet, pritličje in nadstropje ) s tremi AB ploščami.
nRF24L01 ( 2.4 GHz ), brez dodane antene, kodo za kontrolerje atmega sem si sposodil s strani MCS electronics AN151:
Doseg modulov je po mojih meritvah dovolj dober za komunikacijo med dvema sosednjima etažama
( vmes ena AB plošča in še en ali dva zidova iz zidakov )
Možna je tudi komunikacija preko dveh AB plošč, v kolikor sta modula približno eden nad drugim po
vertikali.Izvedel sem tudi meritve pri delujočem in nedelujočem wireless ruterju in nisem opazil razlike
v dosegu modulov.
RFM12 ( 433 MHZ ), antena 17cm dolga žica, koda za atmege iz Elektorja 01/2009:
Doseg po celi hiši zelo dober. Tudi po najdaljši diagonali hiše ( iz enega kota v kleti v drug kot na podstrehi
torej preko treh AB plošč in več zidov iz zidakov )
LP _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni