|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Saran Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26 Prispevkov: 729 Aktiv.: 3.65 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Pet Nov 29, 2013 10:00 am Naslov sporočila: Ultrazvočni merilec razdalje - ideje? |
|
|
Živijo!
Doma imam dva ultrazvočna merilca razdalje US-020, ki sem ju nekoč kupil za kakšen arduino projekt, vendar nikoli porabil. Zanima me za kaj koristnega bi se tole dalo uporabiti. Razmišljal sem, da bi v kakšni posodi s tem lahko meril nivo tekočine, samo nisem prepričan, ča je obstoječi senzor primeren za tovrstno uporabo. Namreč ne zgleda nič zaščiten pred hlapi in me malo skrbi, da bo kakšen del zarjavel.
Ima še kdo kakšno idejo?
http://www.dipmicro.com/store/US-020-MOD _________________ Moja mama je strela, moj fotr je grom. Če hočeš bit moja, prključ se na štrom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5538 Aktiv.: 24.02 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pet Nov 29, 2013 10:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Soforumaš Vilko npr. meri količino kurilnega olja
Lp, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joze Član

Pridružen-a: Pet 26 Jan 2007 10:27 Prispevkov: 204 Aktiv.: 0.91
|
Objavljeno: Pet Nov 29, 2013 10:27 am Naslov sporočila: |
|
|
LP!
Sam uporabljam hc-sr04 za merjenje nivoja kurilnega olja leto dni pa ni nobenih
problemov in pa za merjenje nivoja vode zunaj 6 mesecev brez problema. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Saran Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26 Prispevkov: 729 Aktiv.: 3.65 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Pet Nov 29, 2013 12:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hm, tole bi pa bila super ideja, ker tudi sam uporabljam ogrevanje na kurilno olje. Kako pa potem podatke spravljate do zaslona na računalniku? Kakšen raspberry pi? Ti mi secer niso všeč, ker požrejo ogromno elektrike... cca 400 mA, 5V. _________________ Moja mama je strela, moj fotr je grom. Če hočeš bit moja, prključ se na štrom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni