|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
alien Član

Pridružen-a: Ned 20 Jan 2013 12:18 Prispevkov: 37 Aktiv.: 0.24 Kraj: Sl.Konjice
|
Objavljeno: Sob Nov 30, 2013 7:50 am Naslov sporočila: DUAL BOOT XP in WIN7 |
|
|
Pozdravljeni
Na prenosni računalnik sem že dolgo nazaj naložil windows xp pro. Kasneje pa sem se odločil in na drugo particijo na disku naložil še windows 7. Vse je normalno delovalo, ob zagonu se mi je pojavil DUAL BOOT menu, kjer sem izbral, kateri operacijski sistem bom zagnal.
Vse lepo in prav, dokler se nisem odločil, da bom zaradi počasnega delovanja XP-jev le te ponovno naložil. XP-je sem nato ponovno naložil a pri tem mi je očitno postopek instalacije povozil že prej omenjeni DUAL BOOT menu. Tako ob zagonu nimam več opcije za izbiro WIN 7.
Vem pa, da je na drugi particiji nameščen še vedno win7, le ne vidim ga več v BOOT menuju.
Kako lahko ponovno vzpostavim prvotno stanje DUAL BOOT menu, da bom lahko izbiral pri zagonu en ali drug operacijski sistem, tako kot je bilo v začetku? S katerim orodjem lahko to popravim in kako?
Lep pozdrav, |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Sob Nov 30, 2013 11:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alien Član

Pridružen-a: Ned 20 Jan 2013 12:18 Prispevkov: 37 Aktiv.: 0.24 Kraj: Sl.Konjice
|
Objavljeno: Sob Nov 30, 2013 1:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, ampak kako mora izgledat boot.ini datoteka, če imam na drugi particiji WIN7?
Kako mora izgledat vrstica za WIN7 v boot.ini? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
z0r1n Član

Pridružen-a: Pon 02 Nov 2009 10:13 Prispevkov: 63 Aktiv.: 0.33 Kraj: Prevalje
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marsovcek Član

Pridružen-a: Pet 08 Jun 2012 11:27 Prispevkov: 160 Aktiv.: 1.01 Kraj: Okolica Celja
|
Objavljeno: Sob Nov 30, 2013 10:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dolgo nazaj sem se ubadal z enako težavo. Če najprej namestiš XP in nato 7, se vse uredi samodejno. V nasprotnem primeru XP postanejo egoistični in izkoreninijo ostale zagonske zapise.
Rešitev je preurejanje BCD, prej omenjen program bo verjetno zadostoval. Vendar pri meni računalnik vseeno ni zadovoljivo deloval - črke pogonov so se zamešale tako, da so Win7 bili vedno na C:, WinXP pa na D:, kar je pri ~20% programov v XP vodilo v ne-delovanje.
Dokončno sem uredil s formatiranjem, nato najprej XP in nato 7, sedaj vsak sistem svoj pogon vidi kot C: in vse deluje normalno... razen system restore, kjer navzkrižno briše shranjene točke (program v XP pobriše vse iz 7 in obratno).
Sicer pa če si že enkrat izkoreninil XP, bi jih lahko dodal tudi kot virtualni sistem znotraj sedmice. Skoraj vse deluje tako čisto zadovoljivo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kixs Član

Pridružen-a: Sre 28 Jan 2009 17:03 Prispevkov: 77 Aktiv.: 0.39 Kraj: Posavje
|
Objavljeno: Tor Dec 10, 2013 10:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Zadevo lahko resis s kaksnim Boot managerjem - Npr: GOG
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matosg Član

Pridružen-a: Čet 20 Jun 2013 22:32 Prispevkov: 69 Aktiv.: 0.47 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Pet Dec 13, 2013 7:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Rešiš tudi tako, da ponovno zaženeš inštalacijo za Win7 in izbereš opcijo za popravilo sistema. _________________ Lp,
Matej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni