|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ljubohor Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2013 18:07 Prispevkov: 30 Aktiv.: 0.20 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Tor Dec 03, 2013 10:42 am Naslov sporočila: Priklop ventilatorja notranje enote klime |
|
|
Pozdravljeni,imam notranjo enoto klime nepoznanega proizvajalca in bi želel narediti grelec.Problem je v tem, da se enota upravlja z daljincem, katerega pa nimam. Potrebno bi bilo, da bi ventilator deloval.Sedaj, ali se da nekako premostiti sklop za daljinsko upravljanje, ali priklopiti motor ventilatorja direktno na 220V. Iz motorja ventilatorja gre pet žic rdeča, modra, črna, bela in rožnata, ali nekaj takega, se ne vidi dobro.Prosim za pomoč. L.p. L.
_________________ Celo življenje se učimo nazadnje nevedni umremo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
osmica Član

Pridružen-a: Sob 22 Maj 2004 21:16 Prispevkov: 377 Aktiv.: 1.59 Kraj: savinjska
|
Objavljeno: Tor Dec 03, 2013 11:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Na pamet bo težko. Če bi bila kakšna slika bi morda kdo prepoznal motor...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
edo11 Član

Pridružen-a: Pet 07 Maj 2010 9:19 Prispevkov: 65 Aktiv.: 0.35 Kraj: Komen
|
Objavljeno: Tor Dec 03, 2013 11:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da je to enosmerni motor, napetosti se ne več spomnim. V priponki je shema priklopa motorja na eni starejši Panasonic klimi.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
Priklop ventilatorja-E9-E12CKP-service-manual.pdf |
Velikost datoteke: |
71.85 KB |
Downloadano: |
11 krat |
_________________ Lp Edo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljubohor Član

|
Objavljeno: Tor Dec 03, 2013 11:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala obema za odgovor bom probal stvar razdreti in poslikati.Drugače pa sem spremljal žice iz motorja in gredo na releje (Good Sky-MIT-SH-112LM ).
L.p. L.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.47 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Tor Dec 03, 2013 12:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Potem je to klasični AC motor z večimi hitrostmi. Tapoceni klime imajo 2 tipa regulacije hitrosti: AC motor + triak ter AC motor z večimi navitji. Ti imaš slednjega.
_________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljubohor Član

|
Objavljeno: Tor Dec 03, 2013 9:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
damo je napisal/a: |
Potem je to klasični AC motor z večimi hitrostmi. Tapoceni klime imajo 2 tipa regulacije hitrosti: AC motor + triak ter AC motor z večimi navitji. Ti imaš slednjega. |
Točno, je tako, da je AC motor z tremi hitrostmi.Sem ga že priklopil in deluje.Jaz sem priklopil modro, kot N, črno,kot L na 220V,rdeča,modra,črna iz motorja so 1,2,3,hitrost ,rjava pa je L motorja.Namontiral sem tri stikala za hitrost ventilatorja in to je to.Za preizkušanje bo čisto v redu.Samo hitrost ventilatorja je še zmeraj previsoka,ker mi preveč ohlaja vodo.Hvala vsem za odgovore. L.p. L.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni