|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bbrane Član

Pridružen-a: Čet 14 Jun 2007 15:02 Prispevkov: 590 Aktiv.: 2.68 Kraj: Cerkno
|
Objavljeno: Čet Dec 05, 2013 5:48 pm Naslov sporočila: Panasonic TX-P46GTN33 |
|
|
Pozdravljeni!
Prvič sem odprl malo bolj moderno TV in sicer omenjeno 46" plazmo malo boljše( glede da je bila cena pred dvemi leti cca 2000€ . Lastnik pravi da se mu je ob vklopu pokazala slika za moment nato pa tema.
Prvo kar ugotovim,ko zadevo odprem je izredno dobra izdelava vseh modulov. Na vhodu 230V kvaliteten filter proti motnjam ,varovalke varistorji, dušilke...
Vsi povezovalni kabli lepo fiksirani , flat kabli celo prilepljeni. Ampak na žalost se tudi taka zadeva pokvari in to natanko 1 mesec po preteku garancije.
Kmalu ugotovim, da je odletelo kar nekaj močnostnih tranzistorjev IGBT z oznako : GT30F131 in RJP30H2A na tkzv. sustain kartici z oznako kartice : TNP A5335AH 1 SC .Tranzistorjev pri domačih dobaviteljih ne najdem, pa tudi je problem v tem je ,da je lahko še kaj "majhnega"odletelo. Vprašal sem tudi na servis generalnega zastopnika za Panasonic RAM2 v Ljubljani za novo kartico. Pravi da jo ni na zalogi in da oni to pošljeo nekam v tujino na popravilo ali zamenjavo in traja vsaj 3 tedne. Cena kartice naj bi bila ranga 120 € .
Sprašujem kolege na forumu če ima kdo kaj izkušenj,kako to čim hitreje popraviti. Ali je možna tudi napaka na ekranu ( nekdo mi je omenil, da je to tudi možno).
Se priporočam za kak dober nasvet in že vnaprej lepa hvala! _________________ En poizkus je vreden več kot tisoč strokovnih mnenj |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fatmir Član

Pridružen-a: Pon 04 Feb 2008 17:36 Prispevkov: 159 Aktiv.: 0.75 Kraj: Severna Primorska-Idrija
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bbrane Član

Pridružen-a: Čet 14 Jun 2007 15:02 Prispevkov: 590 Aktiv.: 2.68 Kraj: Cerkno
|
Objavljeno: Čet Dec 05, 2013 9:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja ,sem ugotovil da je bil TV sestavljen v Plznu na češkem ,vendar na njihovih straneh ne najdem nič uporabnega. Ali je že kdo imel kaj opravka z njimi. Te kartice nikjer ne odkrijem tudi po drugih internetnih straneh ne.
Lp _________________ En poizkus je vreden več kot tisoč strokovnih mnenj |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni