Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
cerovac_i Član

Pridružen-a: Sre 21 Apr 2010 10:34 Prispevkov: 559 Aktiv.: 3.03 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Sre Jul 13, 2011 1:11 pm Naslov sporočila: Stari TV sprejemniki za zbiralce |
|
|
Imam znanca ki se bi rad znebil starih TV sprejemnikov iz podstrešja. Živi v Bujah (Hrvaška Istra). Interesenti javite se!  _________________ Iščem zadovoljne avdiofile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
a.vidmar Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03 Prispevkov: 1159 Aktiv.: 5.31 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sre Jul 13, 2011 2:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ima tudi kakšen stereo UKV radio na elektronke, ki se bi ga rad znebil ??
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cerovac_i Član

|
Objavljeno: Sre Jul 13, 2011 3:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bi imel kaj takega, sigurno ne bi obešal na veliki zvon. Zagotovo bi ga že preizkušal na moji delovni mizi!
Žal ima samo TV sprejemnike. Pravi da jih je zlagal na polico po vrsti tako kot jih je menjaval z novimi.
Tudi jaz imam v kleti v Kopru enega barvnega RIZ-a iz leta 1977 z 8 senzorji na dotik. Če se dobro spomnim, so bili to prvi TV domače proizvodnje z in-line ekranom. Približno 10 let kasneje je slika postala čisto zelena. Plačal sem oko iz glave za zamenjavo katodne cevi. Pripeljali so jo posebej zame iz Niša (Srbija) in je bilo treba dolgo čakati na popravilo. Ko so malo za tem zapirali duty-free shope, sem kupil na razprodaji nov TV s teletextom in telekomando. Od takrat je RIZ v (ne)zasluženem pokoju. Odlično ohranjen primerek za pravega zbiralca! _________________ Iščem zadovoljne avdiofile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zažigalec Član

Pridružen-a: Sre 17 Dec 2008 21:19 Prispevkov: 174 Aktiv.: 0.87 Kraj: Vipavski Križ (blizu)
|
Objavljeno: Sre Jul 13, 2011 9:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Živjo
Koliko pa računaš za TV sprejemnike ? Sam bi vzel enega mogoče dva (tista slabše ohranjena, kajti zanimajo me le kaskade in linearni oz. flyback transformatorji tisti iz starejših TV-jev) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cerovac_i Član

|
Objavljeno: Čet Jul 14, 2011 9:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Treba bo kontaktirati znanca iz Buj. Sam nisem videl sprejemnikov, ne vem niti tipa niti kako so ohranjeni.
Ali res nihče ne zbira starih TV-jev ampak samo radije?  _________________ Iščem zadovoljne avdiofile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastiant Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43 Prispevkov: 1814 Aktiv.: 7.88 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jul 14, 2011 9:26 am Naslov sporočila: |
|
|
cerovac_i je napisal/a: |
Ali res nihče ne zbira starih TV-jev ampak samo radije?  |
Prostor je problem, še radije komaj kam daš, kaj šele televizorje.
Ko smo imeli odvoz kosovne so vsi televizorji ostali na cesti, vzeli so samo odklonske špule za baker.
Pa so se mimo vozili "ta pravi" iz bolšjega sejma. _________________ LP Sebastian |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cerovac_i Član

|
Objavljeno: Čet Jul 14, 2011 1:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ena lepa stran zbiralca starih radio in TV aparatov.
Vseeno ne bi bilo dobro če bi vsi stari dobri TV aparati končali takole! _________________ Iščem zadovoljne avdiofile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
FreakinTee Član

Pridružen-a: Tor 29 Okt 2013 10:41 Prispevkov: 60 Aktiv.: 0.42 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sob Dec 07, 2013 7:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdaj je verjetno že malo pozno, ne? haha _________________ It is none of your concern. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cerovac_i Član

|
Objavljeno: Sob Dec 07, 2013 7:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bom znanca ponovno povprašal. Če bo kaj, bom kmalu javil.  _________________ Iščem zadovoljne avdiofile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cerovac_i Član

|
Objavljeno: Čet Jul 10, 2014 7:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Stari TV sprejemniki v Bujah (HR) še vedno čakajo na pridne zbiralce. Eden je zelo star in redek italijanski primerek na elektronke. Znanec se pripravlja na prenovo hiše, zato se bo moral kmalu znebiti vseh nepotrebnih stvari. Tudi moj TV RIZ na senzorje (v Kopru) še čaka.
Ljubitelji starih TV, javite se čim prej! _________________ Iščem zadovoljne avdiofile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
krko Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2012 22:19 Prispevkov: 451 Aktiv.: 2.90 Kraj: Cerknica
|
Objavljeno: Čet Jul 10, 2014 9:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Živjo
Se lahko prosim pozanimate, ali TV delujejo in približno koliko bi on hotel za te TV?
Mogoče bi bil interesent za kakšnega
Je mogoče te TV-je spraviti do Postojne ali vsaj kam bližje, kot je Istra? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cerovac_i Član

|
Objavljeno: Pet Jul 11, 2014 10:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Televizorji so po končani redni uporabi varno spravljeni na podstrešju in nihče se jih ne dotika. Potrebno bi bilo temeljito pregledati aparate in preventivno zamenjati kritične elemente pred prvim vklopom, zlasti pri starejših primerkih. To je mišljeno za elektronike restavratorje, ljubitelje starinske tehnologije na elektronke, kakršnih je zagotovo kar nekaj na tem forumu. Da bi prišel do delujočega TV poceni ali zastonj pa mislim da ne bo šlo.
Moj barvni TV je bil temeljito prenovljen tik pred zamenjavo z novejšim in je deloval do zadnjega trenutka. Kasneje sem ga enkrat poskusno vklopil v kleti brez antene in je bilo z njim še vedno vse v redu. _________________ Iščem zadovoljne avdiofile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jmivsek Član

Pridružen-a: Tor 06 Avg 2013 12:41 Prispevkov: 468 Aktiv.: 3.24 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Pet Jul 11, 2014 10:31 am Naslov sporočila: |
|
|
BI me zanimal kak črnobeli na elektronke, s takimi sem svojo kariero nekoč nekdaj začel in se počasi znova vračam. Se bi morda organizirala kakšna 'vodena ekskurzija' za ogled?
Lep pozdrav
Janko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cerovac_i Član

|
Objavljeno: Pet Jul 11, 2014 10:52 am Naslov sporočila: |
|
|
jmivsek je napisal/a: |
Se bi morda organizirala kakšna 'vodena ekskurzija' za ogled?
|
Seveda, ni problema! _________________ Iščem zadovoljne avdiofile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|