www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

I: Iščem študentsko delo

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Borza dela
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dumr666
Član
Član

Pridružen-a: Tor 31 Jan 2012 23:30
Aktiv.: 2.50
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 08, 2013 9:23 pm    Naslov sporočila:  I: Iščem študentsko delo Odgovori s citatom

Živjo,

iščem študentsko delo, sem študent 2. stopnje magistrskega študija Robotika na fakulteti za elektrotehniko. Potreboval bi predvsem relativno fleksibilen delovni čas, ker na žalost nimam časa 8 ur na dan vsak dan. Delal sem pretežno z industrijskimi roboti ( ABB, Motoman ), iščem pa delo nekje v Ljubljani.

več informacij in CV preko zasebni sporočil

hvala

in lep večer še naprej
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70675.51

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 08, 2013 9:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
dumr666
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 09, 2013 10:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sem že gledal, tudi na freelanceru. Problem je ker za določena področja preprosto ne morem konkurirati, na žalost poznam premalo programiranja v C# Javi in ostalih objektnih programiskih jezikih, da bi lahko karkoli lahko rekel da bom. Večji problem je še da področje industrijske robotike (zaradi specifike vsake proizvodnje) ne morem delati od doma. Za industrijsko aplikacijo preprosto moraš najprej videti stvar, potem kako bo stvar šla skozi, kako naj izgleda cikel. Potem je pa še vsa varnost (kaj če se zgodi to pa to, kaj če tega ni, kaj če to in ono, ali vloži v redu, ali obdela v redu, kaj se dogaja med tem), in navsezadnje sam nekako poskusim optimizirati gibanje robota, da med delovanjem ne prihaja do "nenadnih" sprememb v smeri gibanja zaradi reduktorjev v sklepih. Na žalost to zahteva celega človeka na sami lokaciji, in tega ne morem naresti iz domačega računalnika, in tudi ne želim biti polovičarski.
Nazaj na vrh
matejcek81
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32
Aktiv.: 7.69
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 09, 2013 10:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko pa delaš kakšno "manj vredno delo". Marsikdo od nas se je "ponižal", preden je našel svojo pot...

LP

dumr666
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 09, 2013 11:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vem, mi ni problem, vendar bi vseeno raje delal nekaj v smeri elektrohnike. Za dela v proizvodnjah in podobno ponavadi iščejo "resne" študente ki imajo vsaj 40 ur časa na teden. Sam si tega ne morem privoščit, ker preprosto nimam časa
Nazaj na vrh
matejcek81
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32
Aktiv.: 7.69
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 10, 2013 12:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisi razumel... Mogoče še boš.

Preden sem jaz delal to, kar delam sem preizkusil (kot študent) vse od kelnarstva do vožnje taksija.
Komaj takrat, ko preizkusiš manj vredna dela boš cenil, kar boš v bodoče počel. Verjami. Mogoče misliš da ti kot 32 letni "pubec" pišem neumnosti.
Primi za delo, ki ti nudi tisti €, ki ga potrebuješ. Vso ostalo energijo investiraj v nadaljnji študij!

Če pa želiš na tem forumu dobit dobro "vezo" si najprej spremeni vzdevek (prosi moderatorja) in avatar (svoj profil).

Obleka ne naredi človeka - to je res!
Dokler pa osebe ne spoznaš osebno pa sta ime in avatar kar pomembna.

LP

start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.68
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 10, 2013 10:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se ne strinjam!
Od svojega 3. letnika srednje šole delam kot študent na področju elektronike.
Za mano so tri leta proizvodnje in leto v katerem sem delal v razvoju, servisu in poučeval.

Izgubljeno energijo, čas in luknjo v znanju ne boš nadoknadil tako hitro. Koliko se človek nauči v eni sezoni dela med profesionalci, se v šoli ne boš naučil nikdar. Ko diplomiraš pa zahtevajo ogromno izkušenj, znanja, samostojnosti, komunikativnosti, skratka človeka, ki bo v roku meseca dni prevzel delo v firmi in ga samostojno opravljal.

Če nisi nikoli probal kaj takega, bo tvoj čas, da te vpeljejo v podjetje pol leta ali še več. Seveda bodo medse sprejeli nekoga, ki je vse tole že videl in so mu te stvari blizu.

Če želiš delat v svoji stroki bodi potrpežljiv in ko se pojavi priložnost jo zagrabi.
Imej pripravljene prošnje in življenjepise in predvsem ne poslušaj tiste, ki trdijo da moraš najprej početi kaj drugega!

Če je v igri denar, seveda pojdi in zasluži kjer koli lahko. Če pa želiš nabrati izkušnje, se nekaj naučiti, biti viden v podjetju pa ne zamudi priložnosti.

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.40

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 10, 2013 11:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če kot študent delaš izven svojega področja, znaš imeti težave pri iskanju redne službe ker enostavno nimaš izkušenj. Poznam take.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.09
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 10, 2013 12:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se strinjam z "matejckom81"
Lahko 5. let čakaš na pravo službo, ali pa greš prvo z nižje pozicije in potem počasi lezeš gor.
S tem si boš dobil delovne navade (ni nepomembno!!!!), spoštovanje drugih poklicov in neprecenjive izkušnje.
Na koncu ti bo mogoče kakšna služba celo všeč in boš ostal tam. Verjetno nisem edini, ki dela drugo delo, kot ima izobrazbo

.
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 10, 2013 3:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.68
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 10, 2013 3:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali pa drugače... Kljub temu, da nima časa, si želi pomagati oz. delati v podjetju...
Še dobro, da vsi podjetniki ne razmišljajo na enak način.

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mujo
Član
Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24
Aktiv.: 3.14
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 10, 2013 5:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisem zasledil - zakaj bi imel službo (med študijem, da ne bo pomote)? Zaradi denarja ali zaradi izkušenj?
V kolikor zaradi izkušenj, potem ti predlagam, da poskusiš na fakulteti. Poskusi sodelovati pri projektih, ki jih imajo ali pa enostavno se probaš zmeniti, da narediš kakšno nalogo. Pri nas na FERI (na elektroniki) so bili tega zelo veseli. Sicer rednega plačila ni bilo, se pa je ob kakšni priložnosti tudi kaj našlo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dumr666
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 10, 2013 5:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

niti ne vem kaj naj si mislim. Sam od 15 leta vsako poletje delam, od 19 leta pa delam še med letom. Delal sem od najbolj svinjskih in težavnih del, do tega da sem bil pomočnik vzgojiteljice v vrtcu, delal sem tudi v proizvodnji tiskanih vezij 2 leti, potem sem pa lani začel delati v eni proizvodnji kjer sem po treh mesecih dela za strojem in fizikaljenja začel delati kot robotik. Preštancal sem na miljone pozicij, popravljal programske felerje in iz nule sprogramiral kar nekaj robotov. O moji resnosti pa tako, živim sam brez pomoči staršev že par let, tudi vedno sem se preživljal in preskrbel sam, opravil s prvo stopnjo študija na FE v rednih rokih brez ponavljanja in zamujanja z obveznostmi. Po pravici povedano se mi po 6h letih samih fizičnih del ne da več ukvarjati s tem kaj preveč, mi ni problem tudi v prejšnji službi mi ni bilo težko pomagati v proizvodnji če sem imel ravno čas in sem bil blizu. Tudi sedaj mi ne bi bil problem, vendar bi vseeno raje videl če bi delal dejansko nekaj uporabnega kot pa pretikal in prelagal kose naokoli.

@Kroko nisem rekel da moram pa sedaj delati na področju robotike. Glede resnih študentov in podobnega, podjetja povečini želijo da ne hodiš na predavanja in da si na voljo 24 ur na dan 7 dni v tednu, glede na oglase na študentskem servisu. To sem samo karikiral. Ne da se mi ne bi ljubilo ali kaj podobnega, ampak preprosto nimam časa (vaje, predavanja) biti na voljo 24/7 cel teden. Seveda načeloma za področje na katerem sem delal seveda ne pride v poštev, mogoče pa pride v poštev kakršnokoli drugo delo.

@Mujo načeloma potrebujem denar ( položnice, hrana ). Sem se pa seveda ponudil na faksu in bom verjetno sodeloval na kakšnem projektu.
Nazaj na vrh
hribo
Član
Član

Pridružen-a: Sob 12 Nov 2011 13:38
Aktiv.: 0.90
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 10, 2013 6:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo,
tudi sam se kot študent delal delni čas v podjetju, takrat ko sem imel predavanja. Delal sem okoli 20 ur na teden, na faksu sem si naredil en dan prost in delal sem še dva popoldneva po 5-6 ur. Delam sem na časovno manj kritičnih zadevah oz. bi v sili vskočil nekdo drug.
Bolje dati tako delo študentu, ki ga s tem testiraš ali je dovolj dober kader za podjetje. Poleg tega se pa še projekt ki ga nebi nihče delal (dokler ne bi zamujali) pelje naprej. Zato se delo vedno najde, samo na žalost avtomatika ni ravno moje področje da bi vedel za kakšna podjetja, žal.

Drugače pa glede iskanja službe, pošlji prošnje na vsa podjetja ki te zanimajo, ker za dober kader se prostor najde, vsaj jaz sem dobil tak občutek. Srečno.

nikec1997
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 07 Dec 2013 22:11
Aktiv.: 0.04
Kraj: Starše

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 08, 2013 11:14 am    Naslov sporočila:  praksa pri delodajalcu Odgovori s citatom

Zdravo!

Iščem prakso pri delodajalcu nekje v Mariboru ali v njegovi okolici in sicer za dva tedna od 10.marca 2014 pa do 21.marca 2014. Iščem pa jo za program tehnik mehatronike 2. letnik in bi jo imel prvokrat.Prosim vas, če bi mi lahko pomagali in mi dajali nasvete. Hvla že vnaprej in lep pozdrav. Kdor želi mi to lahko javi na telefonsko:070 285 684

Lp:Nko
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Borza dela Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 4 dni