|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.98
|
Objavljeno: Ned Dec 08, 2013 8:18 pm Naslov sporočila: notebook počasen, ko je priklopljen na polnilec |
|
|
Že dolgo se mi dogaja, da je moj compo zelo počasen in zdaj sem ugotovil, da se to dogaja, ko je priklopljen na polnilec. Baterija je sicer že bolj slaba, zdrži kake 40 min., ampak ko je na bateriji, dela vse b.p., ko priklopim polnilec, se upočasni za ogromno. Tudi ko je na polnilcu in brez baterije, je zelo počasen. Kaj bi lahko bil vzrok?
lp
Robi _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KrEn Član

Pridružen-a: Pon 14 Sep 2009 8:55 Prispevkov: 180 Aktiv.: 0.94 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Dec 08, 2013 8:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kateri znamka? Model?
Drugače pa se ta problem pojavlja pri HP prenosnikih. Vsaj jaz sem ga tam srecal.
Vzrok je v tem, da je nekaj narobe z napajalnikom. In potem napajalnik pregreva napajlni del v prenosniku. Posledično pa s te manjša napajalno moč.
Manjsa napajalna moc pa znizuje frekvenco procesorju. Posledično pa seveda pada hitrost delovanja vseh programov. V task managerju pa je obremenjenost procesorja 100%.
Rešitev je v zamenjavi napajalnika!
lp
KrEN |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

|
Objavljeno: Ned Dec 08, 2013 8:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Gre za HP nc 6400 _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Dec 08, 2013 8:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moj bivši HP na katerem mularija sedaj gleda riskane je zadnje čase razvil podoben simptom. Pove, da je poraba višja od moči napajalnika in baterija se prazni. Potem ga resetiraš in nekaj časa dela ok. Na na netu je zaslediti vse, od tega, da nekateri menjajo napajlnike do tega, da je napaka softverska. _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjazkariz Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09 Prispevkov: 1026 Aktiv.: 4.33
|
Objavljeno: Ned Dec 08, 2013 9:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Napaka je v napajalniku. HP-jevi napajalniki imajo na konektorju 3 kontakte. Eden izmed njih je informacija napajalnika PCju, koliko zmore. Med normalnim delovanjem napajalnika je napetost na tistem kontaktu okrog 7,5V.
Če postane napajalnik slab v smislu, da ni več tokovno zmogljiv, ta napetost (mislim da) naraste in posledično prenosnik zniža clock, da prilagodi porabo zmožnostim napajalnika.
Če nimaš nadomestnega napajalnika, se da navaden dvožilni napajalnik od kakšnega starega prenosnika predelati, da dela kot originalen tako, da med + linijo in to tretjo linijo povežeš upor vrednosti nekje med 33k in 47k. Za tisti čas, ko boš čakal na nov napajalnik, bo vredu. Na ebayu dobiš HP kompatibilne napajalnike za dobrih 10USD. _________________ LP, Matjaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

|
Objavljeno: Ned Dec 08, 2013 10:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala.
Sem naročil nov napajalnik _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

|
Objavljeno: Pon Dec 09, 2013 6:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem sedaj usposobil avto napajalnik. Kupil sem univerzalnega, ki pa je imel pri nastavku za HP srednji pin v zraku. Dodal sem smd upor na plus in zdaj se računalnik zažene  _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni