www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Nakup multimetra
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
upor_nik
Član
Član

Pridružen-a: Ned 11 Jan 2009 13:00
Aktiv.: 2.24
Kraj: vipavska dolina

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 13, 2013 9:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav, ..

Glede Kroko-tovih tez je vse res. Italijanska pošta je ena najslabših v Evropi. Če kaj kupujete na vzhodu, se sami prepričajte, če pošiljajo tudi k sosedom, tako boste videli koliko smo v prednosti.

In zakaj ne gremo več v Porde+none, ker jim nova kitajska roba ne prihaja, so jih zbrisali iz zemljevida resnih. Tisto, kar smo iskali pri njih 20 ali več let nazaj, dobimo sedaj ceneje in hitreje direktno iz vzhoda. Sicer nisem bil na sejmu v novembru, kar sem izvedel ( mogoče to ni res ) so se prodajale povečini igrače. O elektroniki, taki kot nekoč, ... . ... . ... . ... . ...

Pobesneli
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24
Aktiv.: 5.02
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 13, 2013 10:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ma ne samo navadna pošta, tudi "hitra" pošta je katastrofa.
Naročim paket iz Milana v Gorico, me kličejo da je paket prispel v Palmanovo. Že tukaj so mi naredili kup sivih las, ker je bil paket označen za takojšno dobavo. Ob obisku Palmanove, sem ugotovil da je paket v Napoliju. Upss a ne Wink
In še je takih dogodkov in prigod z italijansko pošto Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.24
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 13, 2013 11:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa če pošlješ priporočeno pa še vrednost napišeš?
Nazaj na vrh
.
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 14, 2013 12:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
FreakinTee
Član
Član

Pridružen-a: Tor 29 Okt 2013 10:41
Aktiv.: 0.42
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 29, 2013 12:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prav, po dveh mesecih čakanja Kitajcem poslal najbolj vljudno pritožbo v človeški zgodovini. Upam da lepa beseda res lepo mesto najde -_-
marcc
Član
Član

Pridružen-a: Ned 29 Mar 2009 11:08
Aktiv.: 1.01
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 02, 2015 10:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Prišel je čas da si tudi jaz kupim nov inštrument. Zadnjih 5. let me spremlja VOLTCRAFT VC140. Začel je enmalo štekati ampak ga ugasnem in ponovno vklopim in deluje. Vredu je za zmeriti akumolator ali kakšno napetost za kaj bolj točne meritve pa ne vrjamem.
Torej v firmi imamo FLUKE. Ročnega in namiznega. Čeprav imamo več ročnih mi je najbolje delati z FLUKE. Torej tudi hočem kupiti FLUKE, druga odpade. Kupujem ponavadi novo ker iz druge, tretje roke mi takšne zadeva niso všeč. Rabil ga bom za elektroniko. Za testiranje elektronskih komponent, meritve,.... vbistvu za malo več kot začetnika in za nadaljevanje pri elektroniki. Uporabljal ga bom v 99% v hiši, nanj bom pazil in večji del bo meril šibke tokove in napetosti. Hočem natančnost da lahko preverim natančnost ADC-ja, robotiko,.... Prebral sem forum in se zagledal v tega:
http://si.farnell.com/fluke/fluke-179/multimeter-digital-hand-held-6000/dp/3558691

Seveda v kitu:
http://si.farnell.com/fluke/fluke-179-eda2-eur/kit-electronic-dmm-6000-count/dp/1895812

Preden grem v nakup me nekaj zanima, tukaj rabim vašo pomoč.

-Current Measuring Range DC: 60mA to 10A
-Current Measuring Range Resolution DC: 0.01mA
Če prav razumem to pomeni da ima merilno območje od 60mili do 10A in resolucijo 0.01mA od 60mA naprej?

In tole ne razumem;
-DC Current Range Accuracy: ± (1.0%+3) , 1.0% razumem, ampak kaj pomeni +3 zraven? Da je lahko tudi 4%?

Moti me edino merilno obmoćje toka. Od 60mA naprej. Torej meritev toka LED diodi odpade....
Prosil bi še za vaše mnenje. Mogoče kdo ve za bolj primeren model FLUKE za mene kot je ta. Rečmo do 350 evrov, več ne bo šlo.

Najlepša hvala za razumevanje in pomoč.
Lep pozdrav,
Marcel.
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.96

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 02, 2015 10:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tiste +3 pomeni, da poleg +/-1% zadeva lahko odstopa še za 3 digite (zadnja cifra na prikazu +/-3).

60mA ti prikaže kot 60.00mA (6000 je največ kar lahko displej prikaže, decimalne pike vstavlja po potrebi, to pomeni 6000 digit count), torej najbolj na fino vidiš 0.01mA. Tudi meriti oz. prikazovati začne že pri 0.01mA, ne šele pri 60mA. 60mA je zgornja meja najbolj občutljivega merilnega območja.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 02, 2015 11:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

marcc je napisal/a:
.... Torej tudi hočem kupiti FLUKE, druga odpade...

Haha... slišim sebe kako leto nazaj Whistle

namreč, NATANKO ENAKO sem si jaz rekel: Fluke in basta. Pa bolj ko sem gledal, bolj sem se oddaljeval od njega (zakaj? CENA!!!) ... hotel sem 50.000 ali 60.000 count (posledično 59 mA prikaže kot 59.000), pa še kaj več na njem kot le V, A in ohm. Taki Flukeji so pa nad 500 evrov. Zato sem še (spet) gledat na Voltcraft in raje tam nabavil njihovo zelo močno orodje : VC890 oled . Po cca letu dni ga ne morem prehvaliti, edina slaba točka mu je požrešnost baterij (glede na klasični multimeter), ampak to sem zelo uspešno rešil tako, da sem skupaj z njim nabavil tudi dva litijeva 9V accuja in polnilec. Tako je še ta problem odpadel. Zna veliko, med drugim pri merjenju enosmerne zazna izmenično komponento in to opozori, prikazuje frekvenco le-te, ima data logger...ni da ni. Njegova natančnost je 0.03% d'oh!

Kakor hočeš...ampak mene so prepričali, da je za domačo rabo kupovati Flukeja skorajda razsipnost...Moj prejšnji voltcraft (VC505) je star cca 20 let in še vedno odločno služi. Ko sem mu preveril natančnost glede na novega, sta bila skupaj, ravno tako ko sem meril napetost na 0.1% referenci (0.1% pa je za hobi že preveč, ne samo dovolj).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
marcc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 02, 2015 3:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MadMax,
hvala za obrazložitev. Potem bo zame top A Wink

protoncek,
to je res, ampak mi veliko pomeni tudi da mi je vizualno všeč. Barvna kombinacija,..... Vsak gleda drugače. Glede lasnosti, ki jih ima ta FLUKE bo več kot dovolj. Hvala ti za svoje mnenje.

Najlepša hvala obema.

LPM
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 02, 2015 3:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glej, če si recimo samo za izgled pripravljen plačati 100, 200 evrov več, potem itak ni problema. Problem lahko nastane če nameravaš zaradi izgleda kupiti zadevo, ki je hardversko slabša, izgleda pa lepše...namreč, res je, da boš zadevo gledal vsak dan, ampak kar prvenstveno pričakuješ od multimetra je natančnost, hitrost, funkcije...in to pred lepoto. (no, kakor za koga, zame je vrstni red tak).

Sicer meni vc890 izgleda čisto kul.... v bistvu celo bolje od nekega povprečnega flukeja.

Karkoli nabaviš, upam, da nabaviš dobro in da boš zadovoljen.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
marcc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 02, 2015 5:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se popolnoma strinjam. Seveda sem najprej pregledal lasnosti multimetra, kar nisem razumel sem tudi vprašal. Natančen je dovolj za moje potrebe, tudi dovolj hitr. Me ne moti če moram kakšno sekundo počakati na meritev. Merilna območja mi ustrezajo prav tako tudi resolucija. Največ bom uporabljal osnovne funkcije. Za kaj rabim mi zadostuje. Ko hardware zadostuje mojim potrebam, nato gledam vizualno. Če sem se zaletel z z glavo skozi zit bomo pa videli, vsaka šola nekaj stane. Ampak mislim da pri tem ne bo vržen stran denar.

LP
Nazaj na vrh
kosmaj
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 22:32
Aktiv.: 0.71
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 02, 2015 5:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Marcc, tudi jaz ti lahko rečem, da odkar imam fluke- ja 179, sem mnenja, da lahko za ta denar dobiš boljši inštrument. Najbrž ne bo rumeno-sive barve, a se da zlahka privadit.
Imam ga recimo leto in pol, a sem ga uporabil vsega desetkrat. kmalu po nakupu sem namreč kupil agilenta U1272a (razstavni kos za polovično ceno). Na njem do sedaj še nisem našel nekaj kar bi rabil pa nebi imel. Pa ga uporabljam tako v industrijskem vzdrževanju kot za domače hece. Dobro, v polni ceni stane nekih 50 evrov več kot komplet katerega imaš ogledanega, ampak če bi še enkrat bil pred nakupom, bi rajši še malo potrpel in našparal za agilenta. Šele potem ko sem imel oba sem videl za katere stvari je 179 prikrajšan.
Če hodiš kaj po notranjskih koncih, se lahko ustaviš in oba preiskusiš. Karkoli boš nabavil naj ti dobro služi.
Nazaj na vrh
marcc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 02, 2015 6:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom premislil in primerjal specifikacije.
Hvala za nasvete, saj veste mi "mladi" smo še neizkušeni Wink

LPM
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 02, 2015 6:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem...300 evrov (plus DDV, upam, da veš), je veliko denarja... OK, če bi to imel za firmo ali za tako delo, kjer bi ga nosil okoli po prahu, metal po tleh itd... ampak za hobi... d'oh! Shame on you
Razmišljaj raje takole: če nabaviš cenejšega (pustimo to, da bo imel več funkcij), boš prihranil nekaj denarja (za katerega vem, da ga ne pobiraš po drevju) in z njim nabavil raje še kaj drugega, npr. boljši spajkalnik, osciloskop, usmernik... z njim boš pa zagotovo enako dobro delal kot s flukejem.

Moj nasvet: pozabi na lepo/grdo. Raje glej specifikacije in ceno, oziroma razmerje price/performance.
Nazaj na vrh
webmartin
Član
Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2004 16:19
Aktiv.: 1.58
Kraj: Zg. Polskava

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 02, 2015 7:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko sem v dvomih glede neke izmerjene napetosti VEDNO le to preverim S Fluke 179 instrumentom.
Ker je letno kalibriran/ preverjen pri SIQ verjamem 100% le Fluku....ostali so mi le indikacija....

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Stran 6 od 7

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni