|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dcoach Neznanec

Pridružen-a: Ned 15 Dec 2013 18:10 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.03 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Ned Dec 15, 2013 6:19 pm Naslov sporočila: Problem z gramofonom + nova igla (Portorož UKV) |
|
|
Pozdravljeni,
Radio ukv deluje brezhibno, če pa hočem poslušati vinilke, se zvok sliši potihem samo izpod igle in ne tudi iz zvočnika. Kakšen je lahko vzrok za to?
Radio je bil pred kratkim "popravljen" pri mojstru, tako da naj bi bil izpraven. Ko mi ga je vrnil mi je dejal le, da mi priporoča nakup nove igle, ker ta preskakuje. Tako da istočasno se zanimam tudi za nakup le-te in bi bil hvaležen za kak namig kako bi jo lahko dobil.
Najlepša hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
carli Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02 Prispevkov: 758 Aktiv.: 4.58 Kraj: Haloze
|
Objavljeno: Ned Dec 15, 2013 8:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tema o Portorožu je že dolgo odprta.
Če radio dela potem nekje ne dobiš signala z gramofonske glave. Ali ti tipka za gramofon ne dela ali pa je kabel z glave nekje prekinjen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Merlin Član

Pridružen-a: Sob 29 Dec 2007 0:47 Prispevkov: 289 Aktiv.: 1.36
|
Objavljeno: Ned Dec 15, 2013 9:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Naš Portorož je rabil pritisnjeni 2 tipki: za ukv in kv, ki sta skupaj, obe naenkrat; samo tako je gramofon delal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dcoach Neznanec

Pridružen-a: Ned 15 Dec 2013 18:10 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.03 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Ned Dec 15, 2013 10:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovore, ja saj to mi je čudno ker pri pritisnjenih obeh tipkah UKV in KV se iz zvočnika še kar UKV sliši.
Očitno bom mogel spet do "mojstra"  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni