|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
IGor2332 Neznanec

Pridružen-a: Pet 13 Okt 2006 12:32 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Pet Okt 13, 2006 12:41 pm Naslov sporočila: Logo in Insys GSM 4.1 Siemens Logo |
|
|
Lep pozdrav
Imam majhno težavo z gsm modulom (INSYS GSM 4.1 Version Siemens LOGO), in sicer zadeva naj bi bila sposobna direktno brati vhode in izhode iz LOGOta, ter ob ustrezni spremembi poslati vnaprej določen SMS na vnaprej določeno številko. Modem sam po sebi deluje SMS lahko pošiljam z AT komandami vendar mi nikakor ne uspe usposbiti pošiljanja smsov glede na izhode LOGOta, zadeva se obnaša kot da ne bi bila povezana med sabo. Kabli so sigurno vredu. Meni zamankuje idej. Ali obstaja kakšen trik pri tem. Hvala za pomoč.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pet Okt 13, 2006 2:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri takih komunikacijah je pogosto problem v hitrosti. Obe napravi morata imeti isti baud rate. Problem je lahko pri protokolu (noben, xon/xoff, hardware). Mogoče niso isti logični nivoji (mešaš rs232 in ttl logiko).....
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
IGor2332 Neznanec

|
Objavljeno: Pet Okt 13, 2006 5:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da to ne bi smel biti problem saj je ta gsm modul narejen prav posebej za logote in ne bi smel biti problem pri nastavitvah, sploh pa ne pri nivojih obadva komunicirata preko rs232 protokola. Kako se sploh spremenijo nastavitve komunikacije pri logotu. Hm mogoče je pa to res problem škoda da do ponedeljka ne bom mogel preveriti. Če ma še kdo kakšno idejo naj kar pove.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 21.00 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Okt 13, 2006 9:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Si poizkusil z ustreznimi nastavitvami AS interface izhodov, če je možno? V HELPu so omenjeni ...
Jaz bi iskal predvsem v to smer, če ti zadeva dela z AT ukazi.
Mogoče ti bo kaj pomagalo tudi tole KLIK
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
IGor2332 Neznanec

|
Objavljeno: Pon Okt 16, 2006 8:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Ok sem preveru nastavitve komunikacije so iste, tako da to ni problem. Kaj je AS interface [slovenščina je zame španska vas] ga ne najdem v helpu, in kako naj ga nastavim.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 21.00 Kraj: LJ
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni