|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3366 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pon Nov 18, 2013 2:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Daj novi komponenti isto ime, ki ga je imela stara, potem bo force update (verjetno, nisem probal) deloval.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vmalhar Član

Pridružen-a: Pet 06 Jul 2007 11:23 Prispevkov: 170 Aktiv.: 0.78 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Sre Nov 20, 2013 4:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vilko, sem kar tako naredil.
Me pa ponovno bega povezovanje enega pina na simbolu na več padov. V komponenti imam definiran ta detajl z JMP v "Pin Eq" poljih, tako da je komponenta definirana pravilno (oz. naj bi bila). Ko pa sem net listo vnesel v PCB, pa povezave med temi padi ni naredil. Je normalno, da moraš pri risanju tiskanine te povezave najti in narisati "na roke"?
Za primer dajem LM5017, ki ima pad pod čipom vezan na pad1. Ali je torej normalno, da PCB ne naredi povezave med njima avtomatsko, ko generiraš net listo?
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
235.47 KB |
Pogledana: |
14 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
horvi Član

Pridružen-a: Čet 17 Mar 2005 16:36 Prispevkov: 156 Aktiv.: 0.66 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Nov 21, 2013 9:14 am Naslov sporočila: |
|
|
... ja to je pri pcad-u normalno, ampak PCB ve, da sta povezana. Zato ne javi napake ko povežeš (ročno), ki bi jo če pina nebi bila povezana. Tudi če zaliješ (cu-pour), bo zalilo oba pina.
Ča hočeš da bo povezava vidna v net listi, potem moraš v simbolu dodati še en pin in ga povezati na drugi pad.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vmalhar Član

|
Objavljeno: Pet Dec 13, 2013 2:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če sem moral med risanjem PCB-ja spreminjati shemo vezja, kako osvežim PCB? In seveda da mi ohrani že narisan del PCB-ja, torej res samo osveži spremembe.
Kaj moram torej po spremembi narediti v schematic-u in kaj potem v PCB-ju, da se sinhronizira samo tisto, kar je bilo v shemi spremenjenega?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3366 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pet Dec 13, 2013 2:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Previdno! Bog ne daj, da si na Sch renumeriral elemente!
Najprej svetujem na PCB-u izbrisati vse povezave. In potem ponovno naredil Loadnet.
prej spravi, kar je že narejeno, lahko se zgodi, da bo novo neuporabno..
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vmalhar Član

|
Objavljeno: Pet Dec 20, 2013 8:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kako se v PCB-ju vrti komponente za poljubni kot? V "options" -> "configure" -> "general" imam pod rubriko "rotation increment" naštimano 45deg, ampak vse komponente mi s pritiskom na "r" vrti po 90°.
Je kdo že imel podoben problem? Imam pa PCAD2004 na Win7 64bit. Je lahko problem zaradi windowsov?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BojanR Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52 Prispevkov: 693 Aktiv.: 3.30 Kraj: Vnanje Gorice
|
Objavljeno: Pet Dec 20, 2013 8:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Trik je v tem, da držiš tipko Shift, ko rotiraaš.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vmalhar Član

|
Objavljeno: Sob Dec 21, 2013 7:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
AAjooooooooojjjjjjjjj! Ta je pa res češka
Hvala BojanR!!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kavelj22 Član

Pridružen-a: Tor 23 Jan 2007 23:56 Prispevkov: 465 Aktiv.: 2.07 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Dec 27, 2013 12:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
En offtopic...leta 2007 sem nacel tole temo ko sem pisal diplomsko. Od koncanja diplomske naloge skoraj nisem bil uporabnik foruma elektronik.si.
Lepo je videt da tema se zivi. Mogoce celo obstaja se kaksna na P-CAD ali pa tudi ne.
Sedaj verjetno tudi P-CAD-a ne znam vec uporabljat v tistih casih pa sem ga kar dobro nastudiral. Sedaj so v ospredju druge stvari.
Lepo delo se naprej. Super forum drugace!!!
lp
_________________ Živleje ni potica, življeje je črn kruh. Bul ga šparaš bul je suh. Zato pa kr na mizo žjim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vmalhar Član

|
Objavljeno: Čet Jan 09, 2014 7:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam naslednjo željo, ki je ne znam dobro rešiti.
Na sliki je primer za lažjo predstavo.
Zalil sem celoten GND, ampak zaradi močnih motenj na masi, moram nekaj padov vseeno pripeljati v isto točko. V primeru na sliki sem to naredil preprosto s črtami, ampak me moti, ker je porezkano z obeh strani črte. In ker imam odmik polivke nastavljen 0,3mm, je najtanjša "zareza" 6mm+debelina črte, kar je preveč.
Ali torej obstaja prav funkcija zareze, ki bi ji nastavil poljubno debelino?
|
115.51 KB |
0 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tonci Član

Pridružen-a: Tor 05 Avg 2008 18:14 Prispevkov: 629 Aktiv.: 3.05 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Čet Jan 09, 2014 7:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ta tvoj "X" naj bo nov net, recimo AGND, ostala zalivka je GND. Nato naredi poligon, Desni klik Properties. Odpre se ti novo okno, izberi Tie, kjer nato povežeš GND in AGND prek tega poligona. DRC bo javljal warninge (da se jih popravit).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vmalhar Član

|
Objavljeno: Čet Jan 09, 2014 8:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bojim se ročno spreminjati povezave, ker se hitro izgubim in nisem več siguren, če je vse povezano, kot mora biti. Ampak bom vseeno poskusil.
Kako pa prevežem teh nekaj padov, ki so sedaj na netu GND, na nek nov net, ki še ne obstaja?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tonci Član

Pridružen-a: Tor 05 Avg 2008 18:14 Prispevkov: 629 Aktiv.: 3.05 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Čet Jan 09, 2014 8:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
V shemi daj te kritične GND signale, ki so na bottom layererju na nek nov net. Uvozi net list in sledi že opisanemu postopku.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vmalhar Član

|
Objavljeno: Čet Jan 09, 2014 8:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem poskusil in vidim, da ne bom sredi vezja povozil netliste s popravljeno, ker se bojim kakšne nepredvidljive napake. Sem včeraj premikal nekaj uporov in so bile povezave prekrižane (sem se jih imel namen kasneje spet lotiti), pa jih pri uvozu popravljene netliste kar povezal na isti net. Zadnjič sem neke footprinte spreminjal na roke in niso usklajeni s shemo, pa ne vem, kaj bo z njimi. Pa nekaj pinov in jumperjev sem dodal, ki jih v shemi ni, nekaj sem jih zbrisal, ki v shemi so, neke kondije sem na roke dodajal,...
V glavnem preveč negotovosti zame, ki se prvič mučim z bolj resnim vezjem in to že kar nekaj časa. Bom poskusil čisto na koncu, ko bo celo vezje urejeno.
A kakih črt, ki bi predstavljale zarezo (nastavljive debeline) in bi šel rezkar samo enkrat po tej trasi, pa nima PCAD?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
horvi Član

Pridružen-a: Čet 17 Mar 2005 16:36 Prispevkov: 156 Aktiv.: 0.66 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jan 10, 2014 9:22 am Naslov sporočila: |
|
|
... lahko poskusiš še z "Cutout" s katerim narišeš poljuben poligon čez "Cooper Pour" in na definiranem mestu ne zaliva bakra ...
|
34.42 KB |
0 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni