|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Energetik-m Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16 Prispevkov: 1392 Aktiv.: 7.36 Kraj: Zagorje
|
Objavljeno: Ned Dec 22, 2013 12:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bom kar tole temo izkoristil, da ne odpiram nove. V roke sem dobil ploščo Candy z istim problemom, priklopil sem jo na mizi in je potem delovala b.p. Potem sem jo priklopil še enkrat in pri tem zamenjal fazo in nulo (obrnil vtikač), kar tudi ne bi smel biti problem. Toda, zabliskalo se je in počilo, sedaj pa polovica štedilnika ne dela. Notri sta dve zelo podobni elektroniki, vsaka za 2 plošči. Pri odpiranju sem ugotovil, da je bila ena žica temperaturnega senzorja stisnjena ob ohišje, pri zamenjavi faze in nule je bila tu gor faza, pa je pokurilo 5V napajalnik, zelo verjetno pa tudi mikrokontroler na vezju za napajanje dveh plošč (drugi dve delata), če pripeljem teh 5V od zunaj, stvar še vedno ne dela.
Sedaj pa vprašanje, kje kupiti celo vezje, da ne bo to stalo več kot nov štedilnik?
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
409.2 KB |
Pogledana: |
9 krat |

|
_________________ lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6735 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni