www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

DirectShow Player

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.96
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 15, 2006 1:14 am    Naslov sporočila:  DirectShow Player Odgovori s citatom

Pred nekaj dnevi se mi je nenadoma pojavil problem pri ogledovanju Stream video posnetkov v FF in IE. Pri poizkusu ogleda v FF se stvar ustavi in napiše okence: "Can not create DirectShow Player". IE pa popolnoma zablokira in mu pomaga samo še EndTask.
Poizkusil sem sledeče:
- DirectX Diagnostic Tool ne pokaže nobenih napak - niti v testih
- instaliral sem verzijo DirectX 9.0c iz verzije 9.0b
- kopiral sem npdrmv2.dll, npdsplay.dll in npwmsdrm.dll iz sosednjega računalnika kjer vse deluje BP

Brez uspeha ... Confused
Predvajanje MPEG, AVI, itd. iz HDja pa deluje normalno.

Je že kdo imel podoben primer?

DirectShow_Player.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  5.95 KB
 Pogledana:  3364 krat

DirectShow_Player.JPG

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 15, 2006 9:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Problem imaš z npdsplay delom. Pravijo da pomaga kopiranje tega dll-ja z delujočim. Drugače sem pa z Googlom takoj našel tale link: ndsplay error

Pa velik sreče Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.68

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 15, 2006 10:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tukaj je pa tutorial:
http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?t=206213#ConfigWMP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 15, 2006 12:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Google na iskalni niz "Can not create DirectShow Player" najde skoraj četrt miljona zadetkov ... Confused
Zato mi v tem primeru njegova pomoč nič ne koristi ... še posebej zato, ker so predlogi za odpravo zelo različni in po večini kar zakomplicirani. Povrhu vsega zahtevajo tudi obsežne posege v register kar mi ni ravno logično ... tudi zato ker nekatere spremembe ne dajejo ravno vtisa povezave s playerjem.

V glavnem - zadevo sem po nekaj neuspešnih nasvetih :google: (v tem slučaju sem iskal smeška kjer gorjačo drži levi smajli Smile) rešil na svoj način.
S programom TweakXP sem se lotil deinstalacije playerja. Začuda je TweakXP med instaliranimi programi takoj pokazal player verzijo 10, čeprav mi je DirectX Diagnostic Tool vztrajno prikazoval verzijo 9.0c Shocked
Zato sem kar v Tweaku zagnal deinstalacijo verzije 10, nakar se je povrnila verzija 9.0c, ki se nekaj minut prej med instalacijo niti slučajno ni "pritožila" nad že instalirano novejšo verzijo 10 ... Silenced

Sedaj zadeva spet deluje BP. Very Happy

Vseeno hvala & LP
Nazaj na vrh
bungee
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 15, 2006 2:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verzija 9.0c je verzija DirectX-a, verzija 10 pa je verzija MediaPlayerja ..... Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 15, 2006 2:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imaš prav ... ampak v vsej zmedi namigov z googla sem stvar nekako povezoval ... Confused

Res pa sedaj izgleda kot primerjava jabolk in hrušk ... d'oh!
Nazaj na vrh
bungee
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 15, 2006 3:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ah ni panike. Važno je to, da ti sedaj vse deluje. V končni fazi je to tisto kar smo želeli. Wink
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 1 dni