www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pokeys uporaba in programiranje
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.91
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 20, 2013 6:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Želja: za malo denarja vse podatke (temperature, pretoki, kasneje še tlaki) iz regulatorja Eltec TP-05 videti na internetu. Vsaj v tekstovni, če že ne v grafični obliki.

Iz navodil za uporabo regulatorja:
V vrstici "Način komunikacije" izberemo napravo, ki bo komunicirala prek RS232 po protokolu Modbus.
Način komunikacije izbira "1" je standardna komunikacija po protokolu Modbus , ki poteka med regulatorjem in osebnim računalnikom na drugi strani. Osebni računalnik je nadzorni računalnik z ustrezno programsko opremo SCADA, ki je tako izvedena, da komunicira z regulatorjem. V tem primeru je možno komunikacijo izvajati na več načinov:
- direktna povezava regulator Eltec TP-05 in osebni računalnik;
- povezava prek standardnega zunanjega vmesnika - adapter RS232/TCP/IP za komunikacijo po internetu.

Iz spletne strani za PoKeys57E:
Modbus TCP support (access to digital IO, analog inputs, encoders’ counters, digital counters values, PWM outputs, LCD display, LED matrix display, PoExtBus devices, matrix keyboard status).

Gre to dvoje skupaj ali celo že kje preizkušeno deluje ?

NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.59
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 22, 2013 12:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PoKeys v primeru Modbus-a servira podatke klientu Modbus - torej druga naprava povprašuje na PoKeys po določenih podatkih.
V drugo smer komunikacija ni podprta.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
psevdonim
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 25, 2013 9:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa konektor "SD card" - se lahko to priklopi na katero od Pokeys naprav ali karkoli drugega, da bi se podatki namesto zapisovanja na SD-kartico pošiljali na nek web server, online-scado, nekaj takega ?
psevdonim
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 25, 2013 9:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

to je najbrž mišljeno na splošno ? Zanima me za konkretni primer:
regulator Eltec TP-05 konektor SD CARD -> Pokeys -> internet .

psevdonim
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 25, 2013 9:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ni mišljeno branje spominske kartice, ampak podatkov, ki letijo iz konektorja, namenjenega za priklop adapterja za SD-kartico.

Turbo
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 30 Jan 2010 10:48
Aktiv.: 0.01
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 15, 2014 11:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimam se za nakup pokeys, predno pa ga dejansko kupim, me zanima, ali bo zadostil mojm potrebam:
Kakor sem razumel, imajo nove verzije že nekaj spomina v katerega lahko vpišemo kodo. Trenutno berem 6 digitalnih senzorjev DS1820 preko serijskega porta na leptopu s pomočjo LogTemp progama.
Ali bi Pokey lahko uporabil za branje 6 digitalnih senzorjev (1-wire), brez računalnika. Podatke bi zapisoval na SD kartico, ki bi jo periodično fizično odstranil in prekopiral na PC. Ali to omogoča Pokeys?
Ali lahko Pokeys-u nastavimo tudi logiko ( PoBlocks SW), ki bi v primeru presežene meje nekega senzorja sprožil kakšen digitalen output., pri čemer bi imel še en pogoj, to je pa merjenje analognega signala. Konkretno, ko bo digitalni senzor1 izmeril višjo temperaturo kot 7°C in bo analgoni signal manjši kot 2 V, naj se sproži izhod 1 (vse to brez prižganega računalnika)?
Ali bi to lažje speljal z arduino-tom?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Turbo
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 30 Jan 2010 10:48
Aktiv.: 0.01
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 15, 2014 9:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

OK, Pokeys brez PC-ja ne more delovati kot kot dataloger. Sad
Zanima me ali je možno, da Pokeys izmerjene podatke o temperaturi shranjuje v txt datoteko na računalnik, in ne, da posreduje podatke na net?
Tisti, ki imate podatke o temp. na netu, ali je možen export številčnih podatkov (kot tabela), ali vidimo zgolj grafično predstavitev meritev?
Kakšna je razlika med USB in ETH modelom Pokeys?, Ali bi za zapisovanje podatkov na disk PC-ja bil bolj uporaben USB ali ETH model?
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70626.55

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 18, 2014 11:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
kose19
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37
Aktiv.: 5.17
Kraj: okolica Kobarida

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 21, 2014 8:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem v mojo domačo mrežo dodal ruter. IP modema je 192.168.1.1, IP ruterja pa 192.168.2.1.
Kako moram nastaviti Network device setting, da mi bo še naprej pošiljalo podatke na Xively stran?

Capture.PNG
 Opis:
 Velikost datoteke:  26.04 KB
 Pogledana:  1 krat

Capture.PNG

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 22, 2014 6:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Router 'zamaskira' omrežje, tako da IP modema ni več pomemben. Nastavitve na sliki so pravilne. Edino IP naslov naprave je potrebno popraviti iz 192.168.2.250 na nekaj 'normalnega' za router.
Ponavadi routerji pridejo z DHCP serverjem, zato bi raje predlagal opcijo 'Retrieve IP address automatically' namesto ročnega vnosa.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
kose19
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37
Aktiv.: 5.17
Kraj: okolica Kobarida

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 25, 2014 9:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm, IP sem spremenil na 192.168.2.50 pa ni bilo nič bolje. Tudi z avtomatskim dhcp se ne poveže... Ali te nastavitve so ok, nič jih nisem spreminjal? Ali je potrebno kakšne porte v ruterju "odpret"?

Kako je pa z UART na PoPLC? Ali je že podprt?

Capture.PNG
 Opis:
 Velikost datoteke:  62.44 KB
 Pogledana:  2 krat

Capture.PNG

saso
Član
Član

Pridružen-a: Čet 18 Mar 2004 10:16
Aktiv.: 2.15
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 26, 2014 4:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem imel enkrat podobne težave z povezavo na PoKeys, nikako in nikakor da se poveže.

Kriva je bila VirtualBox povezava, mogoče se bo NeoTo še spomnil?

Izklop te povezave je rešil problem.

Če imaš kake virtualne mašine, jim začasno izklopi NET povezave, toliko da probaš, škodit ne more.

.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70626.56

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 27, 2014 8:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 30, 2014 8:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kose19 je napisal/a:
Sem v mojo domačo mrežo dodal ruter. IP modema je 192.168.1.1, IP ruterja pa 192.168.2.1.
Kako moram nastaviti Network device setting, da mi bo še naprej pošiljalo podatke na Xively stran?

Za pošiljanje podatkov na Xively, morajo biti izpolnjeni naslednji pogoji
- PoKeys ima pravilne nastavitve za dostop do interneta (maska podomrežja, IP naslov prehoda, pravilen lokalni IP)
- Nastavitve v PoKeys za Xively so pravilne (predvsem uporabniški ID ter ključ za dostop do podatkov z 'write' privilegijem na Xively)
- Pod dashboard items so pravilno nastavljeni podatki za pošiljanje (omogočena opcja Server reports za vsak podatek, ki se ga želi poslati)
- Podatki za dashboard items so veljavni (v primeru senzorja to pomeni, da senzor deluje brez napak)

psevdonim
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 04, 2015 12:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Želim izvajati meritev kot na priloženi skici:
- preko interneta spremljati trenutno stanje, zdaj, ta trenutek;
- preko interneta presneti datoteko z arhivskimi podatki, zabeleženimi 1-krat na minuto za včeraj, prejšnji teden, prejšnji mesec.

Ali ima kdo podoben projekt že narejen in bi mi "posodil" uporabniško ime in geslo da pogledam kako to v praksi deluje ?

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja
Stran 9 od 10

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni