|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
For Član

Pridružen-a: Sre 01 Mar 2006 18:56 Prispevkov: 33 Aktiv.: 0.14 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Pon Okt 16, 2006 11:03 am Naslov sporočila: Microsoft office outlook-Kako shraniti sporočila? |
|
|
Ene pol ure sem iskal. Se opravičujem če sem kaj spregledal.
Rad bi pomembna sporočila shranil.
Označim sporočilo, kliknem Datoteka/shrani kot/ določim mesto in to je to.
Zdaj me zanima zakaj so shranjena v različnih oblikah Tkole to izgleda.
Niti približno ne obvladam računalnik tako kot večina vas tukaj, zato vas prosim če mi razložite v čem je finta?
HTML document?
Obogateno besedilo?
Dokument z besedilom?
Ker se mi tudi sanja ne zakaj je tako, vas prosim za nasvet, kako naj shranim da so vsa shranjena sporočila enaka - HTML Document?
Hvala
_________________ ROCK!
Pa bodimo enkrat za spremembo navadni človečki komu za zgled |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Okt 16, 2006 12:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
To je normalno. Tekstovna sporočila so v tekstu, web vsebina je v html-ju. Na tak način se ohrani kontekst pošte.
Ni razloga, zakaj bi vse pretvarjal v html.
Za primer: tekst: Dober dan!
Bi bil v htmlju približno tak:
<HTML>
<HEAD>
<TITLE>mail.html</TITLE>
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=windows-1250">
<LINK REL="stylesheet" HREF="/mail.css" TYPE="text/css">
</HEAD>
<BODY>
Dober dan!
</BODY>
</HTML>
Obogateno besedilo je .RTF (rich text format). Gre za dokumente, ki imajo za razliko od golega ascii teksta (Dober dan!) vključeno tudi formatiranje kot barve, fonti, slike (Dober dan!). RTF se da pisati in brati tudi brez worda (office).
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
For Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pon Okt 16, 2006 8:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj pa ne uporabiš personal folders file?
Sam v službi uporabljam Office 2000 in Outlook. Outlook shranjuje kompletno vse v eno datoteko z končnico pst. Ta datoteka se veča in veča, zato in zaradi omejene velikosti poštnega predala uporabljam Personal folders.
V bistvu je to še ena ali več pst datotek, ki jih znotraj Outlooka narediš na neki lokaciji na disku. (Kjer jo boš našel!) Potem lahko ročno ali avtomatsko kopiraš oziroma premikaš vse objekte, ki jih imaš v Outlooku v to datoteko.
Sam imam nastavljeno tako, da mi prispelo in poslano pošto po 14 dnevih prestavi v mojo PST datoteko. Svoje PST datoteke pa imam organizirane kar po letih. Torej za vsako leto imam svojo. PST datoteke potem lahko znotraj Outlooka odpreš ali zapreš kadarkoli, pošta, priponke, kontakti, koledar, opombe.... pa se ohranijo v originalni obliki.
Svoje datoteke lahko tudi enostavno preneseš na drug računalnik ali celo narediš varnostno kopijo. Ko rabiš podatek odpreš datoteko v Outlooku in poiščeš, podatek kot bi ga ravno dobil po Epošti....
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
For Član

|
Objavljeno: Pon Okt 16, 2006 9:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
A bi napisal prosim, kako to nastavim?
Samo, prosim upoštevaj da nisem tak mojster za računalniške finte in da rabim natančno navodilo (klik za klikom).
Windowse imam v slovenščini. [angleščina je zame španska vas]
Hvala
_________________ ROCK!
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Tor Okt 17, 2006 7:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Enostavno:
Klikneš na meni:
File / New / Personal folders file (Na dnu menija)
Odpre se pogovorno okno, kjer izbereš lokacijo in ime datoteke.
Sam imam na D particiji mapo arhiv, kjer imam potem te datoteke. Datoteko poimenujem kar po letu za katerega jo imam.
Ko izbereš lokacijo in ime datoteke te naslednje pogovorno okno sprašuje za novo ime. To ime se pojavi v seznamu map na levi strani Outlook-a. Mapa, ki je odprta ima privzeto ime Outlook today, ti pa vpiši eno ime, ki ti nekaj pove recimo Arhiv 2006. Če so podatki kritični jih lahko zakodiraš in določiš geslo za dostop do te datoteke.
V Outlook oknu se pojavi na levi strani nova postavka Arhiv 2006. Mapa ima eno podmapo - Deleted items. Sedaj lahko pošto in vse ostale objekte, ki so v tvoji privzeti mapi enostavno prekopiraš v to mapo. Zagrabiš recimo mapo Inbox in jo preneseš v mapo Arhiv 2006 in pošta se prekopira v novo mapo.
Pri prenašanju pazi na obliko kurzorja, saj signalizira operacijo. Za kopiranje mora imeti polek kurzorja "+", če ga nima boš objekte premaknil.
Za avtomatizacijo postopka prenašanja lahko z desnim klikom na željeno mapo v Outlook Today nastaviš tudi to. Recimo: Ob desnem kliku na mapo Inbox izbereš iz menija properties. Nato v okencu izbereš zavihek AutoArchive.
Dodaš kljukico pri "Clean items older than" in izbereš primerno časovno enoto. Kaj ti ustreza izberi sam. Pod postavko "Move old items to:" izberi prej narejeno Arhiv.pst datoteko in klikni na OK. To je v bistvu vse.
Ko se Outlook zažene privzeto vpraša če naj arhivira stare objekte. Tega sporočila se lahko znebiš z dodajanjem kljukice na primernem mestu v tem pogovornem oknu.
Če nočeš ustvarjene mape več gledati jo lahko tudi zapreš z desnim klikom na njenem imenu in izbiro Close "ime mape".
Če jo hočeš odpreti jo odpreš preko File menuja. File / Open / Persona Folders File...
Mapa, ki jo tako odpreš se potem privzeto odpre vsakič, ko zaženeš Outlook, dokler jo ročno ne zapreš.
Če je še kakšno vprašanje pa povej...
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
For Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
For Član

|
Objavljeno: Pet Jan 05, 2007 1:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Spet jaz...
Upam da ni narobe če vprašam še kaj drugega v tej temi?
Kako (kje) naštimam da sporočilo avtomatski sprejme, brez da kliknem "Pošlji/Prejmi", in to da mi kakšen zvok javi da sem sporočilo dobil?
_________________ ROCK!
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lagrange Član

Pridružen-a: Pet 10 Okt 2003 10:07 Prispevkov: 164 Aktiv.: 0.69 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jan 05, 2007 1:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Gres na:
Menu: Tools\Options
Tab: Mail Setup
Gumb: Send/Recive
Obkljukas: Schedule an automatic send/recive every xx minutes
Vtipkas na koliko minut hoces osvezevanje.
Upam, da si to mislil.
Zapiska pa mislim, da ze sam po sebi.
Ne vem pa ali obstaja kaka "interrupt" varianta.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
For Član

|
Objavljeno: Pet Jan 05, 2007 9:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lagrange je napisal/a: |
Obkljukas: Schedule an automatic send/recive every xx minutes |
..ne dela!
Sicer imam v slovenščini (angleščino ne obvladam dovolj dobro) sem pa vseeno našel. To sem imel že obkljukan.
Vem da je to možno. Zadnjič sem bil pri mojstru ki skrbi za moj računalnik, sem poslušal. Vsako malo mu je računalnik v angleščini sporočil da je prejel sporočilo. Ko sem ga vprašal kje to naštima me je ignoriral in rekel da nima časa zdaj.
Dve uri se že matram, pa mi ni nič ratal.
_________________ ROCK!
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lagrange Član

Pridružen-a: Pet 10 Okt 2003 10:07 Prispevkov: 164 Aktiv.: 0.69 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jan 05, 2007 11:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmmm. Mogoce imas nastavljen prekratek interval in ti server ne pusti?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
For Član

|
Objavljeno: Sob Jan 06, 2007 12:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Kratek interval? Koliko naj dam?
Ravno v tem je finta, da je čim krajši! Včasih si z kakšnim prijateljem v kratkem času napiševa 5-6 sporočil, pa da ne bi skoz klikal Pošlji/Prejmi sem pomislil na to...
Uspelo mi je v Nadzorna plošča/Zvoki in avdio naprave/Zvoki/Programski dogodki določiti vrsto zvoka, ki naj bi "pozvonil" ko sporočilo prejmem. To se seveda zgodi, ko kliknem Pošlji/Prejmi ...nikoli samodejno!
V Orodja/Možnosti/Priprava pošte/Pošlji/Prejmi, mi ni jasno kaj mora biti obkljukan in kaj ne? Če NI obkljukan Vključi to skupino v pošiljanje/prejemanje (F9) potem tudi z klikom na Pošlji/Prejmi ne dela.
Pri Ko je Outlook brez povezave ta isti ukaz ni pogoj!?
V Orodja/Možnosti/Lastne nastavitve/Možnosti e-pošte/Dodatne možnosti e-pošte/Ko prispe nov element v mapo "Prejeto" so možne štiri opcije. Dovoli tudi da vse štiri obkljukaš?? To mi je malo čudno. Ko sem imel obkljukan "Predvajaj zvok" in "Prikaži namizno opozorilo o novi pošti" mi potem ni zvoka predvajal???
Če pa je samo "predvajaj zvok" obkljukan, pa zvoni!
Jaz se res opravičujem ker težim s tem, ampak to me najeda že dolgo pa ne znam uštimat. Prepričan sem da je to izvedljivo.
A je kdo ki ima tako nastavljeno, mogoče?
_________________ ROCK!
|
Nazaj na vrh |
|
 |
For Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni